Geceleri Kedimi Kapalı Balkona Koyabilirmiyim

Elif878
Elif878

235 Puan

Kedimi geceleri kendi odamda tutamıyorum hiç uyutmuyor salona veya oturma odasına koyduğumuzda da koltukların hepsini deliyor benim odamın hemen yanında kapalı balkonumuz var odam kadar bayağı büyük oraya her şeyini koydum yerde komple balkonu kaplayan halı var yatağın içi de sıcacık peluş yorgan var sadece geceleri 8 saatliğine balkona koysam bir şey olur mu zaten balkona soğuk girmiyor ölçtüm benim odamın ısısında ayrıca yerde kalın halı olduğundan soğuk değil oraya koymak hiç istemiyorum ama mecburum yoksa annem birine sahiplendiricek sabahları koltuklara dokunmuyor biz varken ama 4 gün evin içinde kaldı sadece 2 oda kapalıydı koltukta ve halıda kocaman yırtık açtı o yüzden sizce birşey olur mu

10 CEVAP

Ya kedi evdeki eşyalara zarar vermesini istemiyorsanız sahiplenmeyin. Ben bunu anlamıyorum ya. Kedi bu tırmalıcak da koşucak da oyun oynarken zarar da vericek. Yeni evliyim bütün eşyalarım yeni tahmin edersiniz 2 kedim var ama gelin görğn ki bazı eşyalarıma yeni demezseniz. Bazı şeyleri mahvettiler ama bi yere kapatıyım da demiyorum. Bunu göze alcaksanız sahiplenin. Çok kızıyorum kediye de çok üzülüyorum

RuveydaK
RuveydaK

611

Eğer gerçekten odamla aynı ısıda diyorsanız kediniz için bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Geceleri uyumama konusuna gelirsek teknik olarak bu onların doğasında var ama her konuda olduğu gibi bunda da eğitimle değişim mümkün. Örneğin ,şu an ben bunları yazarken kedim yatağında mışıl mışıl uyuyor. Sahiplendiğim ilk bir iki hafta, geceleri terör estiriyordu resmen. Gün içerisinde oyun oynatıp ,enerjisini attırmak çok faydalı olacaktır bu konuda ama bana kalırsa kedimin değişiminin bir diğer sebebi de adaptasyon yeteneği. Ki eminim biraz çaba ile sizinki de bunu kazanacaktır. Diğer yorum yapanların dediklerine gelecek olursak da kesinlikle katılmıyorum. Kediniz sokaktan sahiplenme diye tahmin ediyorum, bu soğuklarda o hayvan dışarıda da kalabilirdi ama sizin vicdanınız el vermedi ve onu evinize aldınız, beslediniz, veteriner hekimlere götürüp sağlığını korumak için elinizden geleni yaptınız ve yapmaya da devam ediyorsunuzdur eminim. Bizler insanız , hayvan değil ,iyi niyetimizden kaynaklı olarak onları eve alıp onlara bakmamız , onların her şeyi yapabilecekleri anlamına gelmiyor. Yasaklar elbette olacaktır, bu sizin eviniz konusunda ne kadar prensipli olduğunuzla alakalı. Bu sadece evinize aldığınız bir hayvan için geçerli değil, bir çocuk sahibi olduğunuzda da durum aynı. Sırf onu siz dünyaya getirdiniz diye evi yakmasına da izin veremezsiniz değil mi ? Uzun lafın kısası evlerini hayvanlara açacak kadar iyi kalpli insanların , eşyaları konusunda yaptıkları haklı korumacı tavırları yüzünden kötü, acımasız olarak görülmesine kesinlikle karşıyım. Asıl kötü insanlar bu tarz bahaneler ile hayvan sahiplenmekten kaçanlar, onları sokağa atanlardır. Siz sizinle beraber kalabilmesi için alternatif yollar bulmaya çalışıyorsunuz ve önemli olan da bu. Onları evimize alırken bizimle yaşayabilecekleri şekilde eğitme hakkına da sahip oluyoruz. Bir kedinin, köpeğin tüy dökmesine, arada tuvaletini kaçırmasına, ses çıkarmasına vb. fizyolojik diğer bütün hareketlerine elbette anlayışla yaklaşacağız ama bu demek değil ki evimizi sokağa çevirebilirler. Adı üstünde ''ev''. Onları ''sevgi'' ile eğiterek aynı evin içerisinde sorun yaşamadan uzun yıllar beraber yaşayabiliriz. Bu sadece bizim değil onların da kesinlikle yararına olacak bir şey.

emellkya
emellkya

1091

Ben böyle durumlarda hayvanı kapatma taraftarı değilim. Benim koltuklarımın bir kısmı deri ve tırnak izi olmayan bir yeri kalmadı nerdeyse. Ve yalnız kalmaktan hiç hoşlanmıyorlar bence yapmayın yazık. Geceleri her kedi çok enerjik oluyor daha fazla ilgilenip yormalısınız belki de.

Prensip derken bir kediye tırnaklarını kasimasinda kosmasinda geceleri evi turlamasinda nasıl bir prensipten söz ediyosunuz. O bir iş değil o bir canlı. tırnaklarını koltukta kaşımasın diye tırmalama tahtası alırsınız yapmaz yapmıyor. Kediyi en hareketli saatlerinde bir yere kapatmak ne zaman prensip olmuş. Öyle uç ve hak veremeyeceğim örnekler vermişsiniz ki insanın sınırlarını zorluyosunuz. Evim sokağa dönmedi. 3-5 eşyamın tirnaklanmasi sandalyelerimin sungrrinin çıkması evimi sokağa çevirmedi. Cetvelle de vurun isterseniz ellerine. Burada farkındaysaniz kedinin zarar görmesin diye bir şeyler engellenmeye çalışılmıyor. Eşyalar zarar görmesin diye kedi kapatılıyor. Çocuğunuz da olsa bu kediniz de olsa kendine zarar vermeyecegi şeylerde desteklersiniz. Sandalye mi kılıf geçiririm yine yapar yine kılıf geçiririm. Tüyü oraya buraya dökülüyor tıraş da yapıyorsunuzdur siz. Ben de çocuğu istiyor diye kedi sahiplenenlere karşıyım. Sonra o kediler ordan oraya ordan oraya zavallılar gezsinler sokağa atilsinlar başkasına sahiplendirilsinler.

mihriii
mihriii

119878

kendi odanda tutman en iyisi zamanla alışırsın ben de ilk geldiğinde uyuyamıyordum ama alıştım rahatsız etmemeye başladı sonra

asrayildrm
asrayildrm

12660

gece soğuk olabilir sanki bizim balkonumuzda kapalı ama hava aliyor bilemedim:((( o hareketleri neden yaptıgını gözlemleyin bence enerjisini atamiyor olabilir yatmadan önce oyun oynatıp yorun ben hep oyle yapiyorum hic uyanmadan benimle uyuyor sabaha kadar

ezginiko
ezginiko

2727

Kedinizle akşam üstü oynamaya başlayın yorun uyutmayın gece sizi rahatsız etmeden uyuyacaktır bence. Hem birlikte vakit geçirmiş olursunuz hemde uykusu olduğu için gece uyur. Önce çözüm yollarını deneyin..

Pashaoglum
Pashaoglum

911

Öncelikle hayır komutunu öğretin, çünkü kediler dominant hayvanlar kontrolü ele alın, tabi ki evinizi açtınız diye babasının çiftliği gibi istediğini yapmayacak fakat tırmalayacağı birden fazla yer yaratmalısınız, çünkü stres atıyor tırmalarken, ben koltukları tırmalamasına izin vermiyorum ama bir çok alan yarattım, oluklu mukavvayla nam-ı diğer sarı kartonla sizde yapabilirsiniz. İnternette yapımı var. Alışkanlık kazanana kadar gerçekten soğuk olmadığına eminseniz kalabilir, ama hızla kontrolü ele alıp odanıza alın derim, yanınızda uyuması aranızdaki bağı güçlendirir. Benim çocukta yeni geldiğinde uyutmaz saçıno çekerdi hatta oynayacağım diye yüzümü kanatmışlığı çoktur. Şimdi arada yelteniyor saçımı çekiyor, hayır diyorum totosunu dönüp yatıyor. Yatmadan önce biraz yorun koşturun kovalayın, ben birde maltı gece yatmadan önce veriyorum, uslu çocuk olmanın ödülü olduğunu oda farkında :)

diablerose
diablerose

119757

kum kabının oldugu banyonun ve odamın kapısını açık bırakıp yatıyorum, tüm ışıkları söndürüp. koridorda da kedimin kendi yatağı, tırmalama tahtası, mama kapları ve 3katlı toplu oyuncağı var. ister koridorda takılıyor isterse benim odamda. bir kac sefer ayak ucumda yattı artık sadece maması biter de acıkırsa beni uyandirmak icin geliyor ayak ucuma. koridoru şahsi odası belledi :))

blue_hpood
blue_hpood

128183

bana sorarsanız kapatmak çözüm değil, zamanla hırçınlaşabilir. onun yerine tüm odaların kapılarını açık tutun fakat kedinize uygun yerler hazırlayın ve gün içinde yorulmasını sağlayın. belli ki enerjisini atamıyor. kedilerin gözleri çoğunlukla yukarılarda olduğu için duvara monte edilen tırmalama yerleri ve kedi evlerinden alabilirsiniz. kapatırsanız bir süre sonra agresifleşebileceği seçeneğini unutmayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 696 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR