Kedimin Gözü

mericcdoga
mericcdoga

2218 Puan

Kedim bu akşam 7-8 gibi uyandığında sağ gözünde bir değişiklik fark ettim, sanki ışıkta parlıyor gibiydi biraz matlaşmıştı. Ertesi gün veterinere götürürüm diye düşünmüştüm ama ilerleyen saatlerde o gözünü çok kısmaya ve kafasını yatırarak miyavlamaya başladı biraz da keyifsizleşti ben de hemen veterinere götürdüm. Veteriner bir yere çarpmış olabilir enfeksiyon ya da başka bir şey gibi görünmüyor dedi ve neo kort verdi 1 hafta sonra da kontrole gelin dedi. Çok paniklemiştim ama veterinere götürünce biraz rahatladım, yine de başına gelen deneyimleyen var mı diye yazmak istedim paylaşırsanız çok sevinirim


6 CEVAP

deniznergis
deniznergis

12866

verdiginiz mamanın içeriginde taurin miktarı yeterli seviyelerdemi taurin eksikligi ilk belirtileri gözde beyaz saydamlık ve perdelenme olarak başlıyor.

Kısa burunlu kedilerde göz akıntısı yaşandığı için düzenli olarak temizlemek gerekiyor. Diğer kedi ırklarında bu problem yaşanmadığından sık göz temizliğine gerek yok. Ayrıca Trixie göz temizleme solüsyonu alkol içeriyor ve borik asitin hatalı kullanımı tahrişe sebebiyet verir. Bence bu riski almaya hiç gerek yok. Eğer ara sıra kedinizin gözlerini temizlemek istiyorsanız Crystalin sprey tarzı bir şey tercih edebilirsiniz.

Pashaoglum
Pashaoglum

911

Kedilerin gözleri hassas düzenli bakım yapmanızı öneririm ben her akşam borik asitle silip sonrasında kaynamış ılımış suyla siliyorum, haftada 1-2 kez Trixie göz temizleme sütüyle siliyorum bunların ardından arada da ılık çayla siliyorum. Kedi beyaz olunca leke olabiliyor ama sizin minnoşta ki çok minnoş maşallah benimki gibi sarman hiç sorun olmaz çayla silebilirsiniz.

mericcdoga
mericcdoga

2218

Bugüne kadar hiç böyle bi problemi olmamıştı o yüzden çok panik oldum ben, göz bakımına biraz daha özen göstermek gerek demek ki. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için

Haceli
Haceli

113145

Biyere çarpmış veya bişey kaçmış olabilir

mericcdoga
mericcdoga

2218

Gimcatin kitten pasteini kullanıyoruz yani taurinle ilgili bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 411 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR