Kedimin Gözündeki Beyazlık (Acıl) Lütfen Yardım Edin !!

iirvaa
iirvaa

1984 Puan

aylık kedimin gözündeki 3. Göz kapağı bu resimde gördüğünüz gibi veterinere götürdüm gözünde kuruluk olabilmesine ve mikroba karşı damla verdi, kortizonlu damla vermek istemiyorum dedi. Kortizonlu damla ne bilmiyorum. 4 5 gün sonra gecmezse tekrar bakalım dedi. Ben şehir dışındaydım ve babamla kalıyordu ne zaman başladı o yüzden bilmiyorum. Her zaman bu şekilde olmuyor bazen neredeyse hiç belli olmuyor genelde uykudan kalktıktan sonra ve uyumaya dalarken, onun dışında da belli ama uyurken ki kadar değil. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Bu durumun bir adı var mı?


19 CEVAP

Benim1kedimvar
Benim1kedimvar

16581

HAY_DOST
Kendisi de biliyor bunu . ama hep bu şekilde duruyormuş. Onu rahatsiz eden bu. Ayrica eski sorulari gündeme getirmeyin diyordunuz ama siz getirmişsiz.

yasement
yasement

119858

Ona 3.goz kapagi denir ayrica. Kimse bilmiyo mu demeden once.d

yasement
yasement

119858

Sokak kedilerinin birinde olmustu. Fotografini cekip veterinere gondermistim, "isterseniz bir hafta falan ilik cayli pamukla silin ama bu durum kotu degil" demisti. Bir hafta sildigimde gecmemisti ama birkac hafta sonra kendiliginden gecti. Bagisikligi ile ilgili oldugunu dusunuyorum. Gozu mikrop kapsa birinde olur. Bence veterinerinize guvenin o yonlendirir. 3.goz kapaginin daha da buyudugu durumlar oluyor. Su an icin korkmayin derim.

patili
patili

120470

biz aynısını kızımızda yaşadık hatta iltihaplı olanıydı. genetik oluyor bu hastalık adı "konjiktivit" ve merhemle geçiyor. tabi ben kullandıgımız o merhemin adını unuttum daha 1 yaşında bile değildi kızım o dönemde. başka bir vete götürün ve konjktivit oldugundan şüphelendiğinizi söyleyin

patili
patili

120470

"konjonktivit" hastalıgın adı. ynailş yazmşm.

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Kedimi ilk sokakta bulduğumda gözü bu halde hatta patilinin dediği gibi iltihapli ve gözü kipkirmiziydi veterinerin verdigi damla ve kremle 1 haftada geçti, yalniz aksatilmamasi gereken bir sey :)

merhaba tatlış kedinize geçmiş olsun öncelikle. benim de kedimin gözleri iki gündür aynı böyle ve ara sıra hapşırıyor. acaba kediniz iyileşti mi, iyileştiyse hangi ilacı kullandınız? yardımcı olursanız çok sevinirim..

iirvaa
iirvaa

1984

Kendi kendine geçti sadece antiseptik damla kullandık

canakavi
canakavi

11151

ilk defa böyle birseyle karşılaşıyorum vet. gösterin hemen

patili
patili

120470

kesinlikle. genelde anneden geçen bir genetik. bulaşıcı vs değil. düzelebiliyor krem ve damlalarla. ama bayağı zaman istiyor

Pes! Kimse bilmiyor mu bu kedilerin 2. Göz kapağı geceleri kullanıyorlar

miasugok
miasugok

12502

Konjuktivit gözü örten konjonktivanın iltihap kapması demek iltihabın da gerek hayvanlarda gerekse insanlarda genetik olması mümkün değil yanlışınız var bence.


Geçmiş olsun umarım iyileşir kedicik. Görmesinde bir problem yoksa ve veteriner de geçer dediyse sorun yoktur umarım.

miasugok
miasugok

12502

İyileşmiş geçmiş olsun:))

iirvaa
iirvaa

1984

ama hiç akıntı ve kızarıklık yok internetten patilinin dediği hastalığı araştırdım. Onun belirtileri gözükmüyor. Ha bide partisiyle yüzünü temizlerken belki gözünü kaşıyor olabilir mi. Ve bu esnada hapşuruyor, bunu ne zaman yapsa hapşuruyor.

iirvaa
iirvaa

1984

Kullandığınız kremin adı terranycin olabilir mi?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 56602 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR