Kabız Kedi Sorunu

Senablkbs_
Senablkbs_

955 Puan

Merhabalar. Kedimi sokaktan sahiplendim herpes virüsünden gözü kör olacaktı uzunca bir antibiyotik vs ilaç tedavisinden geçti ve sağlıklı olunca kısırlaştırmadan sonra hemen kısır mamasına geçtim. 1-2 ay bilinçsizce Purina One Somonlu Kısır Mama kullandım. Sonra içeriğinin baya kötü olduğunu öğrendiğim için Felicia somonlu kısır mamaya geçtim. Kademeli geçiş yaptım önce eski ve yeni mama karışımı olarak sırayla %25-%50-%75 ve en sonunda tamamen feliciaya geçtim. Fakat tamamen felicia verdiğimin 3. Veya 4. Gününde kedim kabız oldu iki gün kaka yapmadı zeytinyağı verdim hemen tuvalete çıktı. Sonra yine 1.5 gün yapmadı azıcık zeytinyağı içirdim bu sayede çıktı. Şimdi yaklaşık 2 gün oluyor yine kaka yapmadı bu sefer daha fazla zeytinyağı vermek istemediğim için makatına ve içine kulak pamuğuyla yağ sürdüm bolca ama fayda etmedi gibi gözüküyor. Asla bolca su da içiyor ve ben de kabız olduğu için gün içinde enjektörle su içiyorum daha fazla içsin diye. (neden veterinere götürmediğimi soracak olursanız :Boxım olmadığı için veterinere götüremiyorum sipariş ettim fakat gelen kırık geldi yeniden sipariş ettim.) 2 defa da kusmaya çalıştı bu ara fakat kusamadı. Aslında bolca malt (gimcat) veriyorum her gün ama. Geceleri bazen hırıltısı oluyor acaba tüy yumağı mı var hem kabızlık hem de hırıltı yapar mı? Veyahut felica kısır mama kullanıp kedisi kabız olan var mı? Parazit uygulaması üzerinden 3 ay geçti. Zaten parazit için götürecektim veterinere fakat kutum yoktu. Bir de üstüne bunlar olunca dayımdan rica ettim arabayla kutusuz mecbur gideceğiz. Yorumunuz nedir? Mamadan olabilir mi? Veyahut başka bir fikri olan varsa yazarsa sevinirim.

14 CEVAP

tyguler
tyguler

124312

Ben purina friskies den felicia kısır somonluya direk geçiş yapyım sadece 1 kez ishal oldu sonraki dışkıları düzgündü. Belki kedinizde başka bir sıkıntı olabilir taşıma kutunuz geldiği zaman veterinere gitmenizi öneririm. Maltı bolca yediği hâlde hâlâ kusmaya çalışıyirsa başka bir sıkıntı olabilir

ezobarol
ezobarol

4668

yaş mama vermeyi mi deneseniz bir de

pongul
pongul

113342

Balkabağı içeren nd yaş mamalardan da verin, bal kabağı düzenliyor bağırsakları.

Salihaylmz
Salihaylmz

20768

Yaş mama bolca verebilirsiniz. Zeytinyağını ölçülü bir şekilde her gün verseniz bir şey olmaz. Kaç gündür kabız o önemli konu. Veterinere giderseniz veteriner önce bagirsaklarini dinler emin olmazsa röntgen çeker eğer bağırsaklar baya doluysa kendi tercihi olan tedaviler uygular. Benim minik kedim de çok kabızlık sorunu çekti 3 veteriner gezdik 3 çeşit tedavi yöntemi denedik. En iyisi zeytinyağ ve yaş mama. Ama gene de veterinere gidin box gelir gelmez röntgen de her şey belli olacaktır.

Gimcat işe yaramıyor ben nd kitten kullanıyorum yine kabız hep bi kabızlık problemimiz var bizim de. aslında şöyle her gün yapıyor kakasını ama keçi gibi tane tane yapıyor

Senablkbs_
Senablkbs_

955

Kakasında parazit göremedim. Yaptığında hemen gidip bakıyorum kakasına bir şeyi var mı diye ama ben görmedim.

Senablkbs_
Senablkbs_

955

Söylemeyi unutmuşum verdim aslında yaş mama da. Hatta kendim de tavuk ciğeri +havuç +patates+pirinç küçük parçalar halinde bol suda pişirdim. 1-2 öğün verdim gün içinde tabi bütün öğünlerini böyle vermedim ama. Şimdi sokaktaki canlar için aldığım mamayı(pro performance tavuklu) verip deneyeyim dedim 1-2 gün mamadan mı kaynaklı diye. Uzun planlı kullanmayacağım tabi ki sadece şu an alternatif o var anlamak için. Bakıcaz artık. Yarın gidicez veterinere. Umarım ciddi bir şeyi yoktur.

Senablkbs_
Senablkbs_

955

Öyle mi alayım o zaman . Aslında kuru mama olarak da almayı çok isterdim N&D markayı fakat benim için biraz pahalı kaçıyor 😔. Bir de gimcat in gastrointestinal macunu varmış galiba. Ondan da almayı planlıyorum. İşe yarıyor mu acaba?

Senablkbs_
Senablkbs_

955

Ben müdahalede bulunmazsam tuvalete çıkmayacak gibi geliyor bana. Pazar günü yapmıştı onda da yine baya uğramıştım makatına sürmüştüm ağızdan su ile zeytinyağı vermiştim karın masajı yapmıştım. Dün gece yine zeytinyağı ile su verdim masaj yaptım fakat çıkmadı. Biraz önce yaptı fakat ilk gelenler böyle dediğiniz gibi keçi pisliği gibi kuru ve top top, en son gelenlerin kıvamı şekli normal. Ben 1 çay kaşığı zeytinyağını biraz su ile karıştırıp şırıngayla içiriyorum mecbur o bile hemen çıkartmıyor yavrumu umarım uzun vadede zararı olmaz.

ezobarol
ezobarol

4668

veterinere gittiğinizde ne dediğini buradan da paylaşır mısınız? bende nd kitten mamaya geçtim günde 1 kez kabız bir şekilde yapmaya başladı :(

melist35
melist35

11186

marketten activia sade probiyotik yoğurt alıp yedirin 4-5 gün boyunca. yaş mama verebilirsiniz. zeytinyağı yerine de hindistan cevizi yağı yedirirseniz daha etkili olur sindirim için. ayrıca kafanıza göre makatına falan bişeyler sürmeyin, eminim veterinere sorsanız makatına zeytinyağı sürün demezdi. bu saçma sapan öneriler kimden çıkıyor zaten anlam veremiyorum

Senablkbs_
Senablkbs_

955

Veteriner muayene etti ve sağlıklı olduğunu söyledi. Mama değişikliğinden kaynaklanabilirmiş. Gimcati denememi önerdi. Ölçülü bir şekilde her gün zeytinyağı verebileceğimi zararın aksine yararlı olacağını söyledi. Ben de yeni mama arayışındayım😔.

Senablkbs_
Senablkbs_

955

Makata ve çevresine pamukla zeytinyağı sürme önerisini kabız kedi için ne yapabilirim diye internette aratınca yine burda bi soru yanıtında görmüştüm ve işe yarıyor yakabilirsiniz dedikleri için denedim. Bağırsakları ve makatı uyardığı için çalıştırdığı söyleniyordu yanlış hatırlamıyorsam. Bir zararı olmamıştır heralde.

Senablkbs_
Senablkbs_

955

Ama her gün zeytinyağı ile nereye kadar gider bilmiyorum. 15 gün sonra karma aşısı var. O zamana kadar geçmezse tekrar muayene ettirip başka fikirler alacağım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 827 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR