Sorunlu Kedim

OtroDiaMas
OtroDiaMas

169 Puan

5 yaşında, dişi, tekir ve kışır bir kedi sahibiyim. Kedim 7 aylıkken kısırlaştırıldı. Üzerimizde başka kedi kokusu hissetme, tatil dönüşü bizi unutma ve hiç neden yokken bize bariz saldırdığı, ısırdığı zamanlar oldu. Zor günlerdi; bir şekilde aştık.


Son 2 senedir yaşadığımız apartman dairesinin kapısında ağlamaya bağladı. İlgisini dağıtmaya çalıştık, kızdık, hayır dedik. Bir türlü vazgeçiremedik. Bazen izin verdik apartmanı turladı; bir ses geldi korktu ve içeri kaçtı. Ama 5 dakika sonra yine ağlama şeklinde miyavlamalar. Ve sesi de Pavorottiden hallice.


Ve 4 ay önce ölmek üzere olan yine tekir 20 günlük bir yavru sahiplenmek zorunda kaldık. 4 aydır büyük kedim hiç bir şekilde yeni gelen kediyi kabul etmedi, etmiyor. Onun kendisine 1 metreden yakın olmasını istemiyor; hırlıyor, tıslıyor, bağırıyor. Ve biz bu süre zarfında ev değiştirdik. Hani gelecek cevapları tahmin edebiliyorum; kedi evini paylaşmak istemiyordur. Taşındığımız ev onun eski evi değil... Eşit şartlarda geldiler bu yeni eve.


Vel hasılı kelam, 2 senedir günde belki 20-30 kere dış kapının önünce son derece rahatsız edici bir sesle ağlama ve 4 aydır üstüne çığlık şeklinde saldırgan kedi sesleri.


Son derece psikolojimiz bozuldu ve çıkış yolu bulamıyorum. Dışarıdan görenler büyük kediyi hala evde nasıl tuttuğumuzu anlamıyorlar. Her canlının karakteri oluyor ve benim bu kedim nerede kötü karakter varsa üzerinde barındırıyor. Sevmiyor muyuz? Çok seviyoruz, evlat gibi ama tükendik artık.

2 CEVAP

Öncelikle merhaba. 😄 Anladığım kadarıyla kediniz dışarı çıkmak istiyor, bir göğüs tasması alıp onu gezdirebilirsiniz. Her kedi dışarı çıkmak istemez fakat kediniz dışarı çıkmayı istiyor ve bunu talep ediyorsa ona bu hizmeti sağlamak da sizin göreviniz :) İki kedinizin birbiriyle anlaşamaması konusuna gelirsek de bu sıkıntıyı bir terapiste baş vurarak çözebileceğinizi düşünüyorum. Kedilerini bir türlü birbirine alıştıramamış ve terapiste gittikten sonra bu sorunun en azından çoğunluğunu çözüme kavuşturmuş insanlar var. İyi günler dilerim. 😇

OtroDiaMas
OtroDiaMas

169

Cevap için teşekkürler. Biz bunları 2 sene önce denedik. Göğüs tasması aldık, taktık. Acayip şekillere girdi, çıkartmak istedi. Alışmadı hiç bir şekilde. Kucağımda dışarı çıkarttığımda ise korkudan tırnaklarını bana geçiriyor.


Terapist konusunda ise; ben küçük bir şehirde yaşıyorum. Civarda bu tarz hizmet alacağım bir yer mevcut değil. Olsa da hala araştırma konusu olan kedi psikolojisi konusunda bana yardımcı olabileceklerine pek inancım yok. Bana para tuzağı gibi geliyor bu konular.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 240 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR