Kedi Kilosu (Acil)

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364 Puan

4 aylık bir dişi kedim var kilosu 1.750 g ama çok acayip zayıf duruyor.Veteriner hekimime danıştığımda hep normal diyor ama için rahat etmiyor.Bu aralar mamasını da çok az yemeye başladı.Herkesten kedilerinin mama koyulduğu gibi saldırdığını mama görünce peşinden geldiğini duyuyorum ama benim kedimin mamaya hiçbir ilgisi yok.Lütfen yardımcı olun.Hem kilo alması için hem de zevkle mama yemesi için ne yapabilirim?

14 CEVAP

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Benim kedim de mamaya saldırmıyor hatta yaş mamaya bile saldırmaz sofraya saldırmaz bu kedinin mizacıyla alakalı. Kediniz anneden çok erken ayrılmış bir kediyse normal arkadaşımın dişi kedisi sahiplendiğinde 400 gram annesiz Bi kediydi 4 aylık dişi 1700 o da. Benim kedim erkek olmasına rağmen 5 aylıkken 2.200 dü daha. Veterineri dinleyin bence :)

Merve203
Merve203

2589

vitamin verebilirsiniz. Gimcat multivitamin istahini açar. Veterinerinize de danisin tabi ama zararli bir urun degil zaten.

Kilosu bana da çok zayıf geldi fakat hekiminiz normal olduğunu söylemiş, benim kedim 3 aylıktı ve 1.5 kiloydu, veteriner hekimim çok zayıf olduğunu fakat zamanla toparlayacağını söylemişti. Mamasının tadını beğenmiyor olabilir mi? Farklı bir marka ya da aromaya geçiş yapmayı denediniz mi? Evde yaptığınız tuzsuz ve yağsız haşlanmış tavuk,balık,ciğer gibi besinlere karşı tepkisi nasıl? Maması bayatlamış olabilir mi? :)


Sağlıklı günler

eylullll09
eylullll09

3823

Somon yağı kullanabilirsiniz. Hemen iştah açıyor hem bağışıklık güçlendiriyor.

eylullll09
eylullll09

3823

@BaharDemirkan bende yeni alacağım daha karar vermedim ancak vet's plus alacağım galiba. Daha iyi bir marka bulursanız bana da haber verirseniz sevinirim :)

Hangi marka mama kullanıyorsunuz? Bütçenizi bilemediğim için yorum yapamıyorum, ben sanabelle kullanıyorum kendi bebeğim için:) İçeriğinden son derece memnunum, fiyatı da çok uçuk değil, herhangi bir sorun yaşatmadı bize ağız kokusu dışkı kokusu tüy dökümü vs. Bayılarak yiyor. Mama değişimine gideceksiniz hangi mamanın kaliteli olduğunu anlayabilmek için içerik okumayı bilmek gerekir, Suzionline adlı siteden ilgili yazıları okuyarak kendinizi geliştirebilirsiniz ben ne öğrendiysem onunla öğrendim:) Mamayı nasıl saklıyorsunuz? Ben cam kavanozlara bölüyorum. Bu kedinizin 1kglık mamayı ne kadar sürede yediğiyle de ilgili. Hava almamasına özen gösterin, taze mama tecrübelerime göre daha yağlı gözüküyor, biraz da parlıyor gibi sanki, kokusu paketi ilk açtığınız andaki gibi olmalı ayrıca. Fakat endişelenmeyin lütfen, hekiminiz muayene etmiş ve bir sorun olmadığını belirtmiş, ona güvenelim:)

bs4534
bs4534

2665

Benim kedim 4 aylik çok kötü bakilmis öncesinde ben sahiplendim 1500 kilo oldu yedi daha uzulmeyin alir kilo bir ay olmadi 700gr almiş bize dr beaphar multivit onerdi onu kullaniyoruz

marspati
marspati

12

Merhaba bizim erkek kedi cts günü veterinere götürdüm 2 kg çıktı (kedi bir aydır bizimle bu süreçte (üç farklı mama kullandım rc , acana, pro plan ) hiç birine bayılarak yemedi. Halen iştahla mama yiyeceği günü bekliyorum . Ben ilgileniyorum evden çalıştığım için takip ediyorum mamayı yaşamak için yiyor :) (karakteri kesinlikle böyle) ben mamasına gımcat multivitami koklatıp yediriyorum. Bizimkinin de henüz damak zevkini bulamadık. (yaş mamada yemiyor).

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364

@Merve203 gimcat taurin paste aldım henüz elime ulaşmadı ama multivitamin de alıp ikisini beraber verebilir miyim?Bir de somon yağı alıp mamasını dökmeyi düşündüm de işe yarar mı bilemedim.

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364

@babyplum evimde kuşum da olduğu için gerçek et takviyesi vermiyorum.Mamasına ilgisi azalmış olabilir evet bir de acaba bayatlamışsa nasıl anlayabilirim ve bunu nasıl önleyebilirim? Başka bir öneriniz var mı?

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364

@Buketbayraktar evet maalesef erken ayırmışlar.Cevabınız için çok teşekkürler.

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364

@eylullll09 peki hangi markayı önerirsiniz?

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

deniznergis
deniznergis

12866

naturea marka önerebilirim .paste ve multivitamin verirken içeriklerine dikkat edin içerikteki vitaminler aynı ise agır gelebilir kedinize

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 546 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80967 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR