Fip'e Yakalanan Kedim

derence
derence

181 Puan

Karnında aşağı doğru bir şişlik, ishal ve arka bacaklarda tutmama var. Veteriner el muayenesi ile fip olduğuna karar verdi. Zaten test de pek kesin değilmiş. Ne yapacağım inanın bilmiyorum, çok çaresizim. Belki fip değildir demek istiyorum, denizli pamukkale üniversitesine götürsem daha mı iyi sizce? Fakülte olduğundan, gerçi orada bakıyorlar mı bilmiyorum. Lütfen yardımcı olun.

7 CEVAP

tyguler
tyguler

124312

Çok geçmiş olsun.
Bence fakülteye de götürün kontrol etsinler.
Cidden çok geçmiş olsun umarım fip değildir

mihriii
mihriii

119878

fip teşhisi çok zor konuluyor diye biliyorum öyle el muayenesiyle olmaz gibi yani bence başka veterinerlere götürün ya da dediğiniz yere

Cook
Cook

119166

Elle muayeneyle pederson bile koyamaz fip teşhisini.Ilk öncelikle CBC ve biyokimya baktırın sonuçları burda paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız

Böyle kolay fip denmez . Kendinizi strese sokmayın kolay değil bir kediye fip demek

Olumsuza hazırlıklı olun ama olumlu düşünün. Zor ama olması gereken bu malesef

derence
derence

181

Bu arada neden bilmiyorum fakat bana fip değildir gibi geliyor. Kedinin sürekli poposunu yaladığını da belirteyim. Acaba idrar yolu hastalığı olabilir mi, tüm belirtiler aynı. Okumak isteyenler için yazıyı bırakıyorum.


Bu durumdan etkilenen kedilerde kum kabından farklı yerlere idrar yapma. Sık sık idrar yapma pozisyonu almasına rağmen yerini değiştirerek tekrar eden işeme pozisyonu alma. Az ve kırmızı (kanlı), tekrar tekrar idrar yapma. İdrar yaparken ağrı varlığı sebebiyle inleyerek idrar yapma. Huzursuz olma, devamlı yer değiştirme, biraz ilerleyip yatma, kasık bölgesini yalama tekrar yürümeye devam etme hastalığın erken döneminde gözlenmektedir. İlerleyen durumlarda tam idrar yolları tıkanması gerçekleşirse; idrar içinde bulunan toksik atıklar (üre vb.) kana geçmeye başlamaktadır. Kanda artan bu toksinler sinir sisteminin merkezi olan beyni etkileyerek denge kaybı, mide bulantısı ve kusma, uyuşukluk hali oluşturmaktadır. Bu döneme kadar tedaviye başlanmamış ise hasta idrar kesesi yırtılır ve koma hali şekillenir. Kısa süre sonrada hastanın kaybı gelişir.

derence
derence

181

Teşekkür ederim cevaplarınız için. Yarına kadar veteriner hekim araştırıp, birine gideceğim. Umarım ki doğru tanı konulur. Ya fip olduğunu kabullenemiyorum ya da gerçekten değil. İyi dilekleriniz için tekrar teşekkürler.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 383 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR