Kedi Fip Aşısı

aigenc
aigenc

12744 Puan

Herkese merhaba, kediyi fip hastalığından koruyan aşı hangisi? Karma mı?

7 CEVAP

mihriii
mihriii

119878

hayır fip için bir aşı yok

mihriii
mihriii

119878

Corona virüsünün mutasyon geçirmesiyle fip hastalığı ortaya çıkıyor.Corona için bir aşı var mı hiç bilmiyorum açıkçası.Ama kedinizde büyük ihtimal vardır toplu yaşayan kedilerin %80inde varmış sizinki de sokak kedisi evde doğmuş büyümüş olsa bile annesinden geçmiş olma ihtimali çok yüksek.Corona testi var ama sanırım baya pahalı ve kesin sonuç vermiyor.Neyse bu coronavirüsü aşırı stres veya ciddi oranda bağışıklığın düşmesi nedeniyle fipe dönüşüyor genelde.Bizim yapabileceğimiz tek şey onları çok strese sokabilecek durumlardan olabildiğince kaçınmak ve bağışıklıklarını yüksek tutmak.

aigenc
aigenc

12744

Anladım çok teşekkür ederim

Fipten koruyan aşı corona aşısı karma aşı değil. Hicbir asi gibi %100 koruma saglamiyor sadece hastalığın hafif atlatilmasini sagliyor. Corona aşısı yapilmadan önce hizli test kitiyle kedinin vucudunda corona olup olmadığına bakiyolar corona pozitifse zaten aşı yapılmıyor eğer corona negatifse aşı yapılıyor. Testsiz aşı oldugu zaman kedi corona pozitif mi degil mi bilinmez bilinmeden yapildiktan sonra kedi hasta olup corona belirtileri gosterirse zaten corona aşısı yapildi corona pozitif olamaz denilip hastalik gozardi edilir hastaligin tedavisi de gecikir demisti bir veteriner

Karma malesef fipten korumaz ki karma aşısı olupta üst solunum yaşayan bir sürü kedi var. bir tanesi benim zibidi misal.


Fip için aşı yok ama yeni bir tedavi var. O tedavi ile de kendinize yeni bir ev alabilirsiniz maliyet olarak.


Korumak için ne yapmak gerekir kısmında ise ev kedisi ise ve dışardaki kediler ile teması yok ise zaten yüksek ihtimal koruma altında. Ama dışarda fip olan bir kediyi sevdiniz ve eve gelip kendi kedinizi de sevdiniz işte o an bile fip bulaşabiliyor:(

aigenc
aigenc

12744

A öyle mi :( peki korumak için ne yapılması gerekiyor ben karma aşı sanıyordum

Sselin1
Sselin1

122024

Malesef asisi yok. Korunmak icin kedinizin bagışıklıgini güclü tutmaniz lazim. Beslenmesine, sivi alimina dikkat edin. Bol bol oynatin stres altina girmesini engellmeye calisin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 543 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR