Kedi Mama Seçimi Korkusu

Gulruh
Gulruh

932 Puan

Merhaba kedim scotish fold dişi 4 aylık şuanda proplan yiyor ama maması bitmek üzere bağışıklığı düşük bir kedi olduğu için daha iyi bir mama seçmek istiyorum royal canine geçmek istedim fakat rc yiyen kedilerde idrar yolları tıkanıklığında bir sürü şikayet var sizce ne yapmalıyım?

9 CEVAP

Denizygt
Denizygt

11024

Royal canınin de içeriği iyi değik malesef bozita, profine mamalarının içeriği iyi onları tavsiye ederim beğendi aramo içerikli denersiniz

Superisi814
Superisi814

125092

Günde bir yemek kaşiği yogurt verin.Bagirsak sağliği ve bağisikligi icin.Soguk olmamasina ozen gosterin.Hemen yemezse ertesi günü yeniden taze yoğurt koyun kabina deneyin.Kediniz kucuk buyudugunde miktari 2 yemek kasigina cikartirsiniz.Fazlasi da ishale sebep olur.
Bir de Balik yagi kullanabilirsiniz bünyesi icin.Onu da özenle secmeniz gerek.

Nd , bozita yahut daha ucuz olsun derseniz golosi öneririm . rc ve proplan malesef iyi mamalar değil

alabalik32
alabalik32

13406

1 yaşında british shorthair oğlum var. Şimdiye kadar hep proplanla besledim. Kısırlaştırdıkdan sonrada aynı markayla devam edicem. Çok şükür şimdiye kadar hiç bir sorunla karşılaşmadım.

melist35
melist35

11186

proplan en iyi mama aslında british cinsi için. %20 civarı et var ve protein vitamin içeriği çok iyi. nd veya diğer tahılsız mamalar yoğun tüy dökülmesi ve egzama yapabiliyor, benimkilerde yaptığı için vermiyorum artık. royal canin british shorthair serisini kullanabilirsiniz. çene yapısının güçlenmesi ve yanaklarının daha belirgin olması için oldukça faydalı. kitten veya yetişkin serisini önermiyorum, ırka özel ve care serisi oldukça başarılı.


ayrıca kediye market yoğurdu verilmez. probiyotik amaçlı kullanılacaksa activia sade probiyotik yoğurt verebilirsiniz sadece.

kim_possible
kim_possible

1441

veterinerime danıştım, bir yaşında kedim için haftada bir kere bir tatlı kaşığı kadar verebilirsiniz dedi. laktozlu ya da laktozsuz olması sorun olur mu dedim, olmaz dedi. buna dayanarak probiyotik olması şart değildir herhalde, diyorum.

ruthiees
ruthiees

11391

proplan ve royal canin iyi markalar değil maalesef nd fln alabilirsiniz bağışıklık içinde ek besinler

Gulruh
Gulruh

932

Kedim corona virüs taşıyıcısı bu yüzden risk almak istemedim zaten gimcat yoğurt,multivitamin,calsium içerikli ek takviyeleri var zatn.Nd ve orijen gibi mamalar tüy dökümü yapıyor çoğu kedide.Diğer söylediğiniz mamalarıda hiç duymadım royal canin de hep bağırsak tıkanması olduğundan korkuyorum bunu yaşayan çok insan var mama seçmek gerçekten çok zor :d

tyguler
tyguler

124312

Mama işine bir giren bir daha çıkamıyor.
Nd acana orijen pahalı mamalar ayrıça nd hakkında da şikayetler var.
Felicia bonacibo mystic herkes farklı bir şey diyor.
Daha alt segment mama da kullanmayın karton yesin daha iyi.


Ben şu an felicia kullanıyorum. Eğer jdrar yolu rahatsızlıklarından korkuyorsanız veterinerin izni doğrultusunda gimcat urinary macunu kullanabilirsiniz. Bende belki kullanmayı düşünüyorum. Mama olarak felicia kullanıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 375 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80226 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR