Nedir Bu Aşılar , Karma , Kuduz

syuhel
syuhel

115788 Puan

Kedi sahiplenmek icin yorumlara bakıyordum . Bazıları sadece is dış parazit aşılarını yaptırmıs . Bazilari bu parazitler haricinde karma veya sadece kuduz aşısının yaptırmış oluyor .


.karma ve kuduz aşısı şart mi? Nedir bu aşilar

6 CEVAP

İsteyen istediğini söylesin Evde yaşayan bir kedi için kuduz aşısına KESİNLİKLE GEREK YOK. Kedilerde kuduz vakası yok. Bir kedide kuduz olabilmesi için kuduz bir köpek tarafından ısırılması lazım misal o derece zor bi ihtimal. Yıllardır bir tane kuduz kedi görmedim.


Evde yaşayan kedi için senede 1 kez karma aşı yaptırmak ona extra koruma sağlamaktır. Düzenli yaptıracağınız iç ve dış parazit var. Kuduz vs aşılar gereksiz masraf ve yük

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

İç dış parazit dışında karma mutlaka yaptırmalısınız. Şehirler arası yolculuk için karma mecburi. Diğer türlü insiyatifinize kalmış ben yaptırmadım. Veteriner de karmayı mutlaka yaptırmam gerektiğini söyledi

Karma yaptırılmalı tabiki.

aigenc
aigenc

12744

Eğer kediniz dışarıya çıkıyorsa hepsini yaptırmalısınız fakat evde kalan bir kediyse bunlar biraz gevşeyebilir. İç parazit, bağırsak tenyası gibi şeylerden korur ve hayati öneme sahip. Dış parazit bizlerin ayakkabılarla bile taşıyabildiği kene, pire gibi böceklerden korur. Dış ve iç parazit çoğunlukla aynı anda tek damla sayesinde yapılıyor. Karma hayati öneme sahip, 3 tane virüsten koruyor ve en önemlisi o. Kuduz genelde en son yaptırılır, çoğu insan yaptırır az biraz önemli. Lösemi ise tartışılır. Nadir bir şey ve ağır bir aşı olduğu için test yapılmadan yapılması önerilmez. Mazallah, kediyi koruyayım derken lösemi aşısı onu öldürebilir bile. Sonuç olarak karma, iç dış parazit, sokaktan sahiplendiyesen kuduz ve illa istiyorsan önce testini yaptırdığın lösemi aşısını yapabilirsin.


Not: Karma, kuduz, lösemi aşıları ağır aşılar olduğu için yaptıktan sonra 2 gün kesin çok halsiz olur. Kusabilir ve ishal olabilir. Kuru mama yemez o yüzden yaş mama bulundurmak önemli.

Lösemiye girmedim bile gereksizin tillahı o aşı . Ve kuduz aşısı gerçekten gereksiz bana katılmayanlar olacaktır ama kedide kuduz vakası yok. Ev kedisi kuduz olan kişiye ödül verilmeli. Çünkü yok.

ruthiees
ruthiees

11391

eğer tüm aşıları tam olmazsa evcil hayvanınız ile yurtdışına çıkamazsınız ben kuduz hariç hepsini yaptırdım onu yaptıramam da veterinerin bize söylememesiydi. kuduz aşısı devlet tarafından zorunu kılınan bir aşı. karma ise iki doz bu aşı çoğu hastalığa antikor oluşturuyor. lösemi aşısı ise adından belli zaten. eğer pek bütçeniz yoksa iç dış kesinlikle yaptırın ve karma diğerleri biraz size kalıyor bence yaptırmalısınız çünkü ne olur ne olmaz zaten 3 aşıda yılda 1 kez sadece

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 308 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR