Kedim Çok Saldırgan

dibasenay
dibasenay

706 Puan

arkadaşlar merhaba
kedim ona yapmasını istemediğim bi davranışı için kızdığımda bana saldırıyor. bacaklarıma kollarıma hatta yerden omzuma kadar atlıyor. ensesinden tutuyorum, sakinleştirmeye çalışıyorum ama yok sakinleşmiyor. kulaklar arkada yanından gitmeye çalışırken bile izin vermiyor atlayıp ısırmalara devam ediyor. anca beni ağlatana kadar. ben ağlayınca yanımda yatıp beni izliyor sanki matah bi şey yapmış gibi:)... kedim 1 yaşında ve nerdeyse 5bucuk kilo. haliyle saldırının şiddetini tahmin edebilirsiniz... lütfen ne yapmam gerektiğini yazar mısınız? cezalandırmak istemiyorum ama nasıl başa çıkacağımı da bilmiyorum.

5 CEVAP

Gulsumce
Gulsumce

104398

Kızdıkça üstüne gittikçe inatlaşıp daha da agresifleşiyorlar. Kediniz kısır mı bu arada belki de kızgınlık stresinden bu şekilde davranıyordur

inferi0r
inferi0r

12152

Bu davranışları uygulayabileceği oyuncaklar tirmalama tahtası, kartonu vs varsa saldırmaya başladığında onlara yönlendirmeye çalışabilirsiniz. Çok zor bir durum. Benimki de 7 aylık, elime koluma atlıyor oyun amaçlı, acıtmadan ısırıyor hemen uzaklaşıyorum. Matatabi çubuğu aldık onu uzatıyorum ağzına önce kokuluyor sonra onu ısırıp beni unutuyor :) bazen de sevilmek istendiğinde tepkisini ısırarak gösteriyor ve sevmeyi bıraksak da atlayıp ısırmaya çalışıyor :) o zaman da yumuşak oyuncaklarını veya çubuğunu veriyoruz, tırmalama tahtasına yönlendiriyoruz top atarak lazer tutarak vs.
Yapmasını istemediğiniz şeyleri de oyunla yaptırmayabilirisniz. Mesela tezgaha çıkmasını istemiyosanız o tezgahtayken en sevdiği oyuncağı, topu neyse onunla oynatarak uzaklaştırabilirsiniz.

sakin oyayon

dibasenay
dibasenay

706

Evet kısır

dibasenay
dibasenay

706

teşekkür ederim dediğiniz gibi ilgisini daha çok çekecek matatabi kedi otu vs oyuncaklar deneyeceğim. umarım işe yarar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 302 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR