Erkek Kedi Egrenlik Doneminde Bizden Uzaklasirmi?

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194 Puan

kedim 6 ayliğa kadar cok uysal sakindi cana yakin bir kediydi cok oyun oynardi ancak su an 9 aylik ve 2 aydir felan bizden uzak surekli miyavlamalar oyuncaklara 0 ilgi oyun oynamiyor saldirma yok ama yanina yaklastigimiz anda biraz bize bakip arkaya bir manevrayla ucup gidiyor nefret ediyor sanki :D sanki bir şey arıyor gibi bir şeyin peşinde ama çözemedim. Zar zor bir oyuncak alip ilgisini cekiyorum 3-5 dk oynuyor bi anda saniyeler icinde terk edip miyavlamaya basliyor oyuncak beğendiremiyorum ne yapsam can sıkıntısını engellerim.

10 CEVAP

Bir şey arıyor gibi demişsiniz o bir şey Hanımefendi işte :)
Yani siz yine deneyin sevdiği şeylerle oyalayın fakat bilemiyorum daha ne yapılır.

Sselin1
Sselin1

122024

Sanirim kediniz kısır degil.

Sselin1
Sselin1

122024

Bu davranislarin sebebi kizginlikta olmasi tabi artik yavruluktan cikmis olmasinin da etkisi var. Nasil insanlar buyudukce degisiyorsa kediler de huy degisikligi oluyor. Ama kisirlastirinca bu agresif tavirlari gecer benim erkek kedimde boyleydi bayagi uzaklasti bizden hafif saldirganlasti hatta. Stres altindalar cunku cok normal. Bence daha cok stres yasamamasi icin sagligi kilosu yerindeyse 1-2 aya kisirlastirin. Sonra pamuk gibi olur :)

starthebudgie
starthebudgie

12115

Kısırlaştırma için 1 yaşı beklemek artık eskide kaldı pardon ama.Yeterli kilo ve olgunluğa ulaştıysa beklemenize gerek yok.Bu şekilde strese girer.

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

yahu petshoptan bir suru oyuncak aliyorum 3 dk oynuyor bir daha yuzune bakmiyor kendim yapiyorum hic ilgisi yok 2 oynayip bir anda ağlar gibi bir miyavlama atiyor canı sıkılıyor gibi sadece kovalamaca oynuyor ondada ben yoruluyorum astımım var o beni kovaliyor ben kaciyorum bazen ben kovaliyorum felan

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

@Sselin1 evet :( 1 yasini bekliyorum

Uzaklaşır hatta düşman bile olabilir. Saldırganlaşır

aigenc
aigenc

12744

Kızgınlığa girmiş hayırlı olsun dkdmdlsçşsö pencereleri ve kapıları kapatın kaçabilir. Kısırlaştırana kadar biraz çekeceksiniz :D

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

erken kısıraştırana kadar nasıl bastırabilirim bu kızgınlıgı? Internette tukettiği butun vitaminleri , takviye edici gidaları kesin demis sakinlesiyormus bunları yapmalımıyım?

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Kısırlaştırmadan başka Bi çaresi yok. Bekledikçe kızgınlık alışkanlıklarının onda daimi huy olmasına sebep olursunuz. Kediniz mutsuz stres altında sürekli. Bu da çi çok soruna yol açabilir. 1 yaş durumu yok testisin aşağı inmesi ve yeteri kadar büyümüş olması gerek sadece. Bunu da veteriner muayene ile söylüyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 364 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR