Dişi Kedimi Kısırlaştırdım Ama...

gulsahecem
gulsahecem

664 Puan

Dişi kedimizi kısırlaştıralı 8 gün oldu ve 4.gün tekrar kızgınlığa girdi 4 gündür de kızgınlıkta. Hekimler hormonlardan kaynaklı olduğunu ve yavaş yavaş geçeceğini söylüyorlar ama biz yine de çok korkuyoruz. Böyle bir durumu yaşayanlar bilgi verebilirler mi yaşadıkları süreç hakkında. Düzeldi mi ?


Ameliyat sırasında kedimiz kızgınlıkta olduğu için bunların normal olduğunu ve azalarak biteceğini söylediler. Biz götürdüğümüzde kızgınlık belirtilerini bırakmıştı ama yine de kızgınlıkta olduğunu söylediler o yüzden bunun normal olup geçeceğini söylediler bu bilgi ne kadar doğru ?

4 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar. Veteriner hekiminizin verdiği bilgi doğru. Kısırlaştırma operasyonlarından sonra da yeni hormon üretimi artık olmamasına rağmen kanda dolaşan hormonlardan ötürü kızgınlık belirtileri görülebilir, kan hormondan temizlendikçe azalır ve sonunda biter. Operasyon sırasında kızgınlıkta olan bir kedinin kanındaki hormon miktarı çok daha fazladır ve belirtilerin geçmesi daha da uzun sürebilir. Merak etmeyin, korkacak bir durum yok. :)


Patili günler dilerim.

Birazcık daha sabır. Bu sebep ile kızgınlıktaki dişi kedi kısırlaştırılmamalı diyoruz

Benm de dişi kedm var😇

gulsahecem
gulsahecem

664

Çok korkuyorum umarım dediğiniz gibi olur ve zamanla geçer. @septisistbaykus @ketonmanya

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 276 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR