N&D Mama

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364 Puan

Yavru kedim için N&D'nin hangi çeşidini önerirsiniz?En çok tercih edilen çeşidi ne?Bir de acaba tahılın bol olması kediye kilo aldırır mı?

12 CEVAP

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

Merhabalar. Bu konuda kendi 4 yaşındaki kedimden edindiğim tecrübeye göre söylüyorum ki tahılsız mama almayın. Sebebini de şöyle açıklayayım. Tahılsız mamaların protein oranları çok daha yüksek oluyor. Gereğinden fazla protein alımı da böbreklere yük bindiriyor ve ileride olası böbrek rahatsızlıklarına zemin hazırlıyor. Ayrıca evde yaşayan kediler sokaktakiler kadar aktif olamadıklarından protein ihtiyaçları da sokaktakiler kadar değil. Vücutları aldıkları yüksek proteini sindiremeyince de fazlası böbreklerden süzülürken gereksiz böbrek yorgunluğuna sebep olabiliyor. Bu açıklama bizim veteriner hekimimizden aldığımız açıklamaydı. Bebekliğinden beri hiç değiştirmeden tahılsız N&D ile beslediğimiz 4 yaşındaki kızımız şu an böbrek rahatsızlığı çekiyor.


Bence illaki N&D alacaksanız normal ya da düşük tahıllı olanını tercih edin. Eğer kilosunun kontrolsüzce arttığını görürseniz ona göre kendi veteriner hekiminize de danışıp bir aksiyon alırsınız.


Patili günler dilerim. :)

Kesinlikle tahılsız mama konusuna katılıyorum . Az da olsa tahıllı olmalı mama. Nd düşük tahıllı mamalardan alabilirsiniz

Nd narli güzel

Ben Nd balıklı yavru kullanıyorum. Diş değişiminden dolayı birsz zayıflamıştı çok çabuk toparladı bence yavruyken kullanın gelişsin sonra geçersiniz düşük tahıllıya. Ben öyle yapıcam

izelizl
izelizl

2009

Kedilerin doğal diyetlerinde tahılın yeri %5 en fazla bunu da avladiklari hayvanın midesinden alıyolar. Mamalarda ise bu oran %20 civarlarında. Tahılsız mamaların kalp hastalığına sebep olduğu da gözlenmiş bu yönde araştırmalar var, kimisi sorun olmayacağını söylüyor ama ben içim rahat etsin diye genellikle düşük tahıllı ile besliyorum. Bir de tahılsız mamalar patates içeriyor ekstra karbonhidrat da zararlı o yüzden tahılsız pek almıyorum. Sırf et içeren bir mama yok malesef. Kilo konusunda hiçbir sorun olacağını sanmıyorum ölçüsünü çok kaçırmazsanız. Su tüketimine dikkat ederseniz de böbrekleri çoğu zararlı etkiden korumuş olursunuz, 2-3 günde bir yaş mama verilebilir mesela. Bizimki tavuklu ve narlı çeşitine bayılıyodu ama balıklıyı hiç sevmedi. :)

dibasenay
dibasenay

706

biz düşük tahıllı narlı kullanıyoruz. kedim çok seviyor, tavsiye ederim

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364

Yorumlariniz için çok teşekkürler.

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364

Ben araştırdım fakat az tahıllı yavru yavru kedi maması bulamadım hep kısırlaştırılmış kedi mamaları var.

Ketonmanya
Ketonmanya

114506

O zaman normal tahıllısını alabilirsiniz Bahar Hanım, yavruluk dönemlerinde büyümek için kullanıyorlar zaten içeriğindeki tahılı, aşırı kilo artışı olmaz. Büyüdüğünde kısırlaştıracaksanız o zaman kısır kedi mamasından devam edersiniz.


Patili günler dilerim. :)

diablerose
diablerose

119757

yavru kedilerin protein ihtiyaci daha fazladir. tahilliya 1 yasindan sonra gecseniz de olur.

BaharDemirkan
BaharDemirkan

2364

Çok teşekkürler hepinize 😻

deniznergis
deniznergis

12866

nd prime tahılsız kuzu yaban mersinli aldım yüzüne bile bakmadı mamanın ,sokaktaki kediler için pro performance kuzu etli ve pirinçli aldım,sokaktaki kediler mamanın yüne bakmıyor, benimki mamaya saldırıyor yemek için tuhaf canlılar bu kediler .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 685 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81935 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR