Kedim Evden Kaçıyor

aigenc
aigenc

12744 Puan

Herkese merhaba, kedim 5 aylık ve bize geleli 1 ay falan oldu. Dış kapıyı açtığımızda çıkmak istiyor hep, bazen çıkıyor ama merdivenlerden yukarıya çıkıp geri eve geliyor. Zamanı geldiğinde kısırlaştıracağım. Evde gayet mutlu, yediği önünde yemediği arkasında. Mutlu olduğuna dair sinyaller veriyor hatta şu an kucağımda uyuyor. Neden kaçmaya çalıştığını anlamıyorum.


Kızgınlığa girmiş olsa belirtiler yok. Pek miyavlayan bir kedi değil. Sessiz ve sakin yapılı. Koku bırakmıyor veya iştahsızlığı yok.


Bugün tekrar kaçıp yukarıya çıkmış. Yukarıda hamile bir kedi var be bayağı iri. Ondan korkup aşağıya inmiş ve bir deliğe saklanmış. Onu oradan almak için neredeyse yarım saat uğraştım.


Bu kaçmalarını nasıl engelleyebilirim?

5 CEVAP

Azra218
Azra218

195

Meraktan yapıyorlar benimkide aynı

idunn
idunn

12265

Engelleyebilir misiniz tam emin değilim ama bizimki de aynen öyle. Dışarıyı görmedikleri için merak ediyorlar. O yüzden gezdirne tasması alıp gezdirebilirsiniz ancak taktırmamak için kırk takla atıyorlar genelde...

shoto
shoto

10255

Meraktandır.Eğer izin vermezseniz iyi olur.Bu şekilde alışkanlık haline gelebilir.

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Kısırlaştırmayla ilgisi yok durumun meraktan yapıyorlar biz giriş katta oturuyoruz bazen en üst kata kadar peşinden koşturuyor apartmanda birini görürse Bi ses duyarsa koşarak içeri kaçıyor kapıları ayakkabıları falan kokluyor üst katlarda yani pek engellenir değil :)

aigenc
aigenc

12744

Kısırlaştırana kadar sabır edeceğim artık :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 293 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR