Kedi Tuvaletinin Kokma Sorununu Nasıl Önleyebilirim

Anonymus386040
Anonymus386040

12005 Puan

Kedimin tuvaletini her sabah temizliyorum. Ayda 1 tamamen değiştiriyorum. Ama maalesef ev küçük, uygun başka yer olmadığı için kendi odama koyuyorum tuvaletini. Ve maalesef bu koku sorununun önüne geçemiyorum. Bir öneriniz var mı bu konuda? Çam pellet denemek istiyorum sırf bu yüzden, araştırma da yaptım bolca. Ama bilmiyorum bazıları pellet daha kötü kokuyor diyor, bazıları tam tersini iddia ediyor falan. Siz bu kokuyu nasıl engelliyorsunuz?

14 CEVAP

MilkaBegum
MilkaBegum

2148

Kumun içine bir miktar karbonat koyabilirsiniz gerçekten birkaç gündür azaldığını farkettim

Sselin1
Sselin1

122024

Karbonlu kum kullanabilirsiniz reflex yesil tavsye ederim. Bu konuda cok iyi. Parfumlu olmasini isterseniz icinde biraz sanicat beyaz sabunlu kum karsitirin. Fazla katmayin ama cok agir kokusu. Bilmyorum yikiyor musunuz ama ayda 1 muhakkak tuvalet kabini yikayin.

tyguler
tyguler

124312

Kumunuzun marksı iyi olmayabilir.
Cansu Özen youtube kanalında kedimin eşyaları videosunda kuma karbon katyıgını hem kokuyu engellediğini kem topaklanmayı hızlandırdığını söylemişti. O videoya bakabilirsiniz

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Ben vancat aktif karbonlu kullanıyorum kokuyu gerçekten güzel engelliyor topaklanması da başarılı. Toz konusunda çok tozsuz diyemem ama başka kumlarda hapşırma sorunu olan kedimin bu kumda yok. Pelet konusunda ben de aynı sizin durumunuzdayım Bi de alışamama sorunu vs hiç cesaret edemedim. Pelet düşünmemin tek sebebi daha sağlıklı olması aslında yoksa memnunum

mertcanylmz
mertcanylmz

2104

Kapalı tuvalet kullanımı, düzenli temizlik ve 4-5günde 1 bir tutam karbonat serperek kokuyu azaltabilirsiniz. Eğer mümkünse biraz kaliteli kum kullanımının da etkisi olacaktır.

Policlal
Policlal

14138

Kapalı tuvalet ve big cat kedi kumu doğal çam talaşı

Çaya alerjisi yoksa kuru çay yaprağının kokuyu engellediğini okumuştum denemedim

ruthiees
ruthiees

11391

karbonlu kum alabilirsiniz bu kumada bir paket karbonat karıştırırsanız karbonat kokuyu emdiğinden koku azalır

schembri2
schembri2

2809

Ayda 1 değişiklik bence uzun bir süre, 15 günde komple değiştirmeyi deneyin, zemine dökülen karbonat mucize gibidir, günde 2 defa temizlik şart, ayrıca febreze banyo var, gerçekten etkili, bu kombinasyonla 0 koku.

Hcrnrr
Hcrnrr

684

Ben en kaliteli kumları da denedim malesef eviniz kucukse koku muhtemel son oluyor. Bir arkadaşımın önerisiyle bir paket kabartma tozuyla 1 kasik pudra sekeri karistiriyorum kumuna kokmuyor isterseniz deneyin zararlida degil.

hilalunsal
hilalunsal

5137

İyi marka kumun yanında kediye kaliteli mama da verilmesi lazım. Her gün sabah akşam kumun temizlenmesi ve 15 günde bir kum kabının çamaşır suyu ile yıkanıp iyice temizlenmesi gerekir. Bunlar muhakkak çare olucaktır.

diablerose
diablerose

119757

akkum kedi kumu tavsiye ediyorum. bi de sadece sabah degil de hem sabah hem aksam temizlemeniz daha iyi olur. hatta her fırsatta temizlemek en doğrusu

asteo
asteo

717

ben pum cat kullanıyorum kokuyu harika önlüyor bende bir de iki kedi var koku 2ye katlanıyor siz hesap edin. pum cati iki aydır kullanıyorum çok memnun kaldım

Karbonat önerisi çok doğru bu arada. Ben saçıma dahi kullanıyorum. Ayakkabılarıma da kullanıyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 482 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR