Tıraş İçin Anestezi

kim_possible
kim_possible

1441 Puan

kedimi henüz sahiplendim. önceki ailesi kendisine pek iyi bakmamış, alt segmentte bir mama kullandıkları için tüyleri yağlanmış. ne kadar yalanırsa yalansın tüylerindeki kir asla gitmiyor, beyaz olması gereken kedi kir yüzünden yer yer sarı ve yer yer gri bir renge bürünmüş. muayeneye gittiğimizde veteriner yağlı kuyruk sendromu olduğundan şüphelendi. kendisini yıkatmak ve tıraş ettirmek istiyorum, veteriner hekim bunun için kedimi anesteziyle uyutacaklarını söyledi. ilk muayenede ilgili bir hekim olduğunu düşündüm ama aşılarının bile tam olmadığını bildiği kedimi kısırlaştırma işlemine onay verdi, başka bir klinikle görüştüğümde tahmin ettiğim üzere aşıları tam olmayan kedinin kısırlaştırılmasının riskli olduğu söylendi. şu anda kısırlaştırma işlemi için veterinere güvenmiyorum ve ameliyatı yaptırmayacağım, ama tıraş ve yıkama işleminin bir an önce yapılması lazım. kedinin tıraşlanırken anesteziyle uyutulması sizce normal midir? kedisini yıkayan ve tıraşlatan arkadaşlar nasıl yaptı, nasıl etti; deneyimlerini benimle paylaşırsa çok sevinirim.

8 CEVAP

Uzmo
Uzmo

2896

Baska bir veterinere goturun bir de o baksin bence, normalde kediler tiras ettirilmez eger bir saglik sorunu vb bir durum yoksa. Eger gerekli bir durumu yoksa bosuna tiras ettirmezsiniz. Ayrica eger muhakkak tras ettirmeniz gerekiyorsa (tabi asilarinin bitmesine ne kadar var bilmiyorum), kisirlastirma ile bir arada yaptirabilirsiniz iki islemi sorup boyle olabiliyor mu diye cunku zaten operasyon yaptiklari bolgeyi tiras etmek durumda kaliyolar. Eger tiras kesinlikle gerekliyse bu sekilde yapilip kedinizin fazladan anestezi almasini engelleyebilirsiniz, eger tiras gerekli digil derseler zaten yaptirmayin hic yaptirmayin bence :)

shoto
shoto

10255

Kedileri tıraş ettirmek doğru değildir.Hayvan boşuna anestezi alor.Anestezi sebebi de rahat tıraş edelşm haraket etmesin.Gereksiz bence.Sadece yıkasanız yeterli olur eğer çok kirliyse.

kim_possible
kim_possible

1441

furminator tarzı ürünler var, kedilerin düzenli tıraş edildiği sürece tüy dökümünün ciddi oranda azaldığını söyleyen insanlar var. doğru olmasa bunca insan bu ürünü kullanmazdı diye düşünüyorum, siz neden böyle düşünüyorsunuz onu da merak ediyorum. hem ben sürekli değil, bir kereliğine yaptıracağım çünkü tüyleri ve özellikle kuyruk kısmı yağdan birbirine yapışma seviyesine gelmiş. tüylerin uzunluğunu ayarlarlar diye düşünüyordum çünkü amacım cıbıl yapmak değil; derisine biraz nefes aldırmak, böylece cildinin ve tüylerinin daha sağlıklı olmasını sağlamak.

blue_hpood
blue_hpood

128292

benimki de öyleydi, dokuz ay boyunca da geçmemişti, traş ettirmek istememiştim. bence bir kerelik yaptırabilirsiniz. daha sonra da kuyruk yağı sendromu için muhakkak ilaç kullanın ve kedinizi kısırlaştırın.

shoto
shoto

10255

Eğer tıraş ettirecekseniz gaz anestezi kullanan kliniğe gidin.Ayruca furminator ile ilgili bir şey söylediğimi hatırlamıyorum bende furminator kullanıyorum zaten.

Uzmo
Uzmo

2896

Iki kere yaptirmayin yazmisim simdi fark ettim

Sselin1
Sselin1

122024

Bence de 1-2 yikanmaya temizlenecektir. Zaten yuva degisikligi yasamiş tiras ettirmeniz ona daha cok strese sokacaktir. Bos yeter anestezi almasi da ayri bir konu.

Sselin1
Sselin1

122024

Bu arada sonradan yazdiginiz aciklamayi okudum eger yikanma ile duzelmezse karismis tuyleri kesmeniz tabiki daha iyi olacaktir. Sakin bir kediyse antestezi olmadan da o bolgedeki tuyler kisaltilabilr. olmazsa dedikleri gibi gaz anestezi ile yaptrn. Karismis tuyler de kediyi strese sokar cunku genelde boyle durumlarda tuylerini kökünden kopariyolar. :/

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 275 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR