Köpeğimin Irkı Ve Davranışları

Öncelikle herkese merhaba. Köpeğimin cinsi için kangal deniyor. Ama özelliklerini taşımıyor tam anlamıyla ve aşırı şımarık. Korumacı değil, eğitme çabalarıma rağmen komutlarımı da yerine getirmiyor. Bende bağlamak zorunda kalabiliyorum. Çünkü çok yaramaz ve çevreye zarar verebiliyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Kimseye zarar vermese bile eşyalara zarar verebiliyor. Bu yüzden zorlanıyorum. Aynı ya da yakın cinste evcil hayvanı olanlar bana tüyolar verebilir mi?


8 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Komutlarinizi dinlememesi üstünlügünüzü kabul ettirememiş olmanizdan ve sizi dengeli göremediginden ötürü.Ben kendim de yaşadim , insan önce hatalarini fark etmeli.Sürü psikolojisinde olan köpekler sizi sürü lideri olarak göremediginde , basina buyruk davranir maalesef.
KKA var onlari izleyin.Ancak ön yargilarinizdan arinarak ve hakikaten ne diyor bu adam , üstelik de köpek eğitmeniyken yapilan yanlişlari nasil anlatiyor diye ciddi ciddi dinleyin..

Klasik kangal olsa bu kadar cana yakın ve sakin de olmaz ama. Bizim orada bi kangal var kediden dayak yiyor misal jaıjhıadjh.

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba, superisi arkadaşa katılıyorum. saygı duymak için köpekle ne zamandan beri hayatınızı paylaştığınızın veya öncesinde neler olduğunun önemi yok. zararın neresinden dönülse kârdır. Kral Köpek Ailesi'nin internet sitesindeki arşivde anahtar kelimelerle arama yaparsanız ilgili videolara ulaşabilirsiniz. tüm sorunlarınızın bir çözümü var ve onun dilinden anlayarak bu sorunları çözebilirsiniz. kbd eğitimini almanızı tavsiye ediyorum, gerçekten çok bambaşka bir kapı açacaktır. bağlanmak köpeklere psikolojik ve fiziksel olarak çok acı verir, lütfen bağlamayın. en başta çitle çevrili, üstü kapalı, altı stabil güvenli bir alan oluşturursanız bu hem onu psikolojik olarak rahatlatır hem de hareket başlatarak eşyalarla etkileşime geçmesini engeller. köpek arkadaşınızı bu stres döngüsünden çıkarmak ve kendinizi değiştirerek ona gerçekten mutlu olacağı bir ömür vermek istiyorsanız lütfen KKA'ya bir göz atın. inanılmaz faydalanacaksınız :)

Çok teşekkür ederim. Ama köpeğime çok küçük yaşlarda bakmaya başladım. Yanımdan ayrılmaz ve sözümü dinlerdi. Yaramazlıkta yapardı ama komutlarıma da önem verirdi. Özellikle son bir yıldır bir hareketlilik ve itaatsizlik var malesef. Konu hakkında bir izlediğim içerikler var ama çare değil. Bağımızda bir zedelenme olmuş ama nedenini bulamıyorum. Öyle ki artık çağırdığımda dahi bakmıyor. Bu konu beni üzüyor

@septisistbaykus aslında benim köpeğim de öyle uyusaldı, dayak yemese de :) Ama son bir yılda komutlarımın bir önemi yok onun için ne yapacağımı bilmiyorum bu konuda. İzlediğim içeriklerde ne söylüyorlarsa yapıyorum ama yine de durum aynı

Kübra hanım yaşı kaç bu arada ? bir tramva vs yaşadı mı ? Salmış gibi duruyor ondan soruyorum

@whitedog Bir çok video izledim ama söylediğiniz siteye de bakacağım. Bağlamak sürekli olan bir şey değil hafta da üç gün açık normalde ama son bir yıla yıkın sürede daha heyacanlı ve umursamaz tavır sergilemekte. Komutlarım önemli değil gibi onun için. Ama daha öncesinde böyle bir sorunumuz yoktu. Yaramazdı ama beni dinlerdi. Bu kadar hırçın ve unursamaz olması üzüyor beni.Anlam veremiyorum bu durumuna.

#septisistbaykuş 2, yaşında. Aslında tvamva vb yaşamadık yaşayacağı bir durum olmadı. Geçen yıl üniversitemin ilk yılı için yarım dönemli gidip geldiğimde bile aramızda bir sorun yoktu. Son dönemde ne oldu anlamadım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 562 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79578 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR