Aşıları Tam Olmayan Kediyi Kısırlaştırmak

kim_possible
kim_possible

1441 Puan

buraya bu günlerde çok fazla şey yazdım ama merak ettiğim birçok şey var, onlardan biri de başlıkta yazdığım üzere aşıları tam olmayan bir kediyi kısırlaştırmak. kısırlaştırma işlemi için bulunduğum şehirde neredeyse hiç kötü yorumu olmayan bir veteriner kliniğiyle görüştüm, aşıları tam olmayan kediyi kısırlaştırmadıklarını söylediler. bu durumu da işlemden sonra kedileri üç gün boyunca gözetim altında tuttukları ve orada da birçok kedi olduğu için, aşılı kedilerin bağışıklığının güçlü olması ve olası bir bulaş durumda aşıların hayat kurtardığı gerekçesiyle açıkladılar. bulunduğum ilçede görüştüğüm klinik ise profesyonel bir gözlem yapmıyor ve sanırım kısırlaştırma işleminden sonra kediyi eve gönderiyor. henüz ameliyattan sonra enfeksiyon kapan erkek kedi görmediklerini ve bu ihtimalin düşük olduğunu, yapılan aşıların enfeksiyonla bir ilgisi olmadığını söyleyerek kısırlaştırma işlemini yapabileceğimizi söylediler. diğer taraftaki aşı şartının birçok kediyle aynı ortamda bulunmadan dolayı olduğunu anladım, ama yine de kararsızım. sizce ne yapmam gerek? aşıların bitmesini beklemeli miyim, yoksa kısırlaştırma işleminden sonra mı aşılara devam etmeliyim? siz bu durumda olsanız ne yapardınız?

8 CEVAP

tyguler
tyguler

124312

Bence aşıların tamamlanmasını beklemelisiniz
bende bir uzman degilim bu benim gorüşüm
Kliniğe gelen bir kediden bir hastalik ona geçerse aşı onu kurtarır, zaten kısırlaşacağı için de bağışıklığı hafifler, aşı hurada cankurtaran görevi görür

Aşılar ile kısırlaştırma arasında bir bağ yok esasında. Tabi kedi hasta değilse. Ama klinik ya fazladan ücret almak istedi yahut herşeyi garantiye almak istiyor

Karma aşısı olan kedim şuan klinikte üst solunum yolu enfeksiyonu tedavisi görüyor. Aşı tamamen etkili değil ki bunu veterinerde söyledi..

Uzmo
Uzmo

2896

Bence gerekli asilari oncesinde yaptirin. Bir de eger coktan asiya baslandiysa asilarin belirli araliklarla olmasi gerekiyor. Henuz kisirlasan bir kediye sonra asi hemen yapilir mi Bilemedim acikcasi. Biz kuduz asisini henuz yaptirmamistik ve kisirlasma tarihini tam 6 ayda olsun diye ayarlamistik veteriner asi ve kisirlasma arasinda en az 10 gun birakmak gerektigini soylemisti onu sordugumuzda. Ayrica yukarida denildigi gibi kisirlasinca bagisikligi dusecek ve klinige gelen diger kedilerden asilari olursa bir sey kapma olanagi cok cok dusuk olur.
Bunun yani sira eger imkaniniz varsa ek ucretle kisirlastirma oncesi yapilan hemogram ve biyokimyayi yaptirmanizi tavsiye ederim. Kedinizin operasyona alinip alinamayacagi en iyi bu sekilde anlasiliyor, fark edilmeyen ve operasyonu daha riskli hale getiren bir durumu var ise kedinizin bu sekilde ogrenebilir ve operasyonun riskini azaltirsiniz.

Sselin1
Sselin1

122024

Aşılar şart degil Kisirlaştirma icin. Kedinizin bagisikligi guclu olsun ama. Anestezi alacak sonucta. Beslenmesine kilosuna dikkat edin ameliyattan once bagisiklik guclendirici takviyeler vereblrsiniz

Mecos
Mecos

77

1 ay önce Bella kızı sahiplendik. Kendisi aşağı yukarı 6-7 aylık. Aldığımız kişi sadece iç dış parazitin yaptırmıştı, bize geldikten 3 gün sonra kızgınlığa girdi. Kızgınlığı geçer geçmez hemen veterinere götürdük. Veterinerimiz önce kısırlaştırma ameliyatını yaptı, 1 hafta sonra dikişlerini aldırmaya götürdüğümüzde de aşılarını yaptı. Sanırım her veterinerin farklı tedavi yöntemleri oluyor.

kim_possible
kim_possible

1441

233 yorumda iki tane tek yıldız ve bir tane üç yıldız dışında hepsi beş yıldızdı, bunca yorumun bot olduğunu düşünmüyorum. üstelik çok elit bir yerde olduğu için imkanlarının da çok fazla olduğuna inanıyorum. burada bahsettiğim klinikten başka bir klinik 300 tl fiyat vermişti ama oraya yaptırmayacağım, diğeri de bundan farklı fiyat vermez sanıyorum. arayıp görüştüğüm yer ise 700 tl fiyat verdi, üstüne hemogram testi ve çeşitli parametreler de eklenirse ücretin 1400'e çıktığı ama bunun zorunlu olmadığını söyledi. fazla ücret almak için yapmış olsalar bunları da zorunlu tutarlardı gibime geliyor, neticede şehrin en güzide semtinde ve -çok affedersiniz- insanların para işediği bir yerde herkes bu parayı gözü kapalı verir. kafam çok karışık.

kim_possible
kim_possible

1441

çok geçmiş olsun... umarım bir an önce toparlar yavrucak.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 371 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR