Kedim Hamile. Neler Yapmalıyım?

Ozgekurt
Ozgekurt

1807 Puan

Merhaba
Kedisi hamilelik dönemi geçiren arkadaşlar neler yaptınız. Nasıl bir süreç geçirdiniz? Ek gıda ne kullandınız? Mamasını değiştirdiniz mi ? Yavru mamasını emerken mi kullanıyordu yoksa hamilelik sürecinde başlamalı mıyım? Bana genel olarak tüm bilgileri, tecrübelerinizi anlatırsanız çok sevinirim

15 CEVAP

melist35
melist35

11186

gebelik süreci boyunca kaliteli bir kitten mama ile beslemelisiniz. bu süreçte protein kalsiyum demir alması çok önemli. alice ton yaş mama gebelik için çok besleyici bir mama. yaş mamayı açtığınızda buzdolabında muhafaza ederek 2 veya 3 gün üst üste bölerek verebilirsiniz. yaş mamanın içine 3-4 yemek kaşığı ilikli kemik suyu (marketlerde kavanozlu satılıyor) ve yarım vmp tableti toz haline getirip karıştırmalısınız. yavruların gelişimi ve sağlığına ciddi katkısı olacaktır. 2-3 gün yaş mama verip 2-3 gün ara verip tekrar aynı döngüyü uygulayın. ayrıca bu süreçte activia probiyotik yoğurt da verebilirsiniz yine 4-5 gün üst üste. bu da sindirim sistemi, genel bağışıklık ve kalsiyum adına çok faydalı. hepsi çok güzel süt yapan ve anne&yavru sağlığına büyük etkisi olacak takviyeler.

Ozgekurt
Ozgekurt

1807

Kedisini her çiftleştirenin neden çiftleştirdiğini merak ediyor musunuz? Yargılamıyorsanız neden soruyorsunuz?

Thekedi
Thekedi

4630

Aynen youtube ta çok bilgilendirici ve faydalı videolar var;
https://youtu.be/eUbAIDxOaM0

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Yavru kedi mamasına geçin N&D gibi. Omega 3 kullanabilirsiniz hem anne hem bebekler için gimcat multivitamin öneririm.

melist35
melist35

11186

yaş mamaya ayrıca somon yağı(mutamin en iyisi) eklerseniz faydası olacaktır.

pongul
pongul

113342

Bol bol kaliteli yaş mama. Nutri feline kitten, schesir, nd

Yargılamak için sormuyorum sadece merak ediyorum, yanlış anlamayın.


Kediniz scottish fold olmasına rağmen neden çiftleştirdiniz?

Ozgekurt
Ozgekurt

1807

Çok teşekkür ederim tavsiyeler için. Peki doğum yapacağı zaman ne yapmalıyım? Özel bir yatak alsam mı yoksa karton kutuyu çok tercih ediyorlar diye duydum öyle birşey mi koysam odaya. Birde göbeğindeki tüyler çok uzun bizimkinin. Yavrular emebilir mi acaba doğduklarında bilmiyorum. Veterinerede hayatta kestirmez çok hırçınlaşıyor veterinerde.

melist35
melist35

11186

kimse kimseye açıklama yapmak zorunda değil diye düşünüyorum. eşleştirdiğiniz erkek yine scottish fold değilse sorun olmaz.
büyük bir karton kutunun ön kısmının yarısını kesin pencere gibi duracak şekilde. anne çıkabilsin ama yavrular çıkamasın, üst kısmını kesin yani. altına da yatak koruyucu hasta bezi serin ki pislendiğinde kolayca değiştirebilirsiniz. genelde karanlık kuytu yerleri tercih ediyolar. mindere doğurmayabilir. kutuyu da kalorifer peteğinin yakınına veya sıcak bi noktaya koyun. doğuma bikaç hafta kala memelerde süt birikmeye başlayınca meme uçları daha belirgin hale gelecek, yine de kolaylık olsun diye siz makasla çevresindeki tüyleri kesip kısaltabilirseniz yavrular daha kolay emer.

melist35
melist35

11186

youtubeeda doğum videoları var, onları da izleyin çok faydası oluyor

Youtubedan video izliyerek bilinçlenebilirsiniz.


https://youtu.be/-79zMnK_K3w

Hamilelik başladığı an dr umuz kitten mama al dedi ve özellikle kalsiyum desteği alması gerektiğini söyledi. Bebeklerin gelişimi ve süt oluşumu için şartmış. Bunun için yumurta kabugunu öğütüp yaş mamalar ile verebilirsiniz ya da bizim gibi gimcat in baby tabs ürününü kullanabilirsiniz. Yas mama da verebileceğimizi özellikle doğumdan sonra daha sık vermeyi önerdi. Gerisi normal.kedi bakimi

BademSeker
BademSeker

3894

Benim kızım da hamileliğinin son döneminde. Kuru mama olarak Kesinlikle Hills kitten öneririm. Haricinde gün aşırı gourmet veya kaliteli herhangi bir yaş mama kullanıyorum. Bazen tavuk göğüsü veya et haşlıyorum suyuyla birlikte veriyorum. Bir de gimcat'in baby tabs kalsiyumlu haplarından veriyorum :) simdiden hayirli olsun

eceyilmaez
eceyilmaez

10512

Fold ve fold çiftleştirilmez üstteki yorumlara istinaden söylüyorum. Hayir zaten hasta genlere sahip kedinin üremesi yanlısken madem illa ciftlestireceksiniz bi zahmet araştırın da iki hasta ırkı ciftlestirmeyin yahu!!!

Ozgekurt
Ozgekurt

1807

Fold ile foldun çiftleştiğini nereden çıkardınız allah aşkına yukarıda öyle bir cümle mi var? Benim sorduğum soruya sizin verdiğiniz cevaba bakın. Soruma verecek cevabınız yoksa yorum yapmayın.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 677 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR