Kedim Çok Şişman

Kedim kısırlaştırılmamış 6 aylık civarı ve çok şişman vet.imiz yaş mamayı ve ek öğünleri kes dedi ben de kestim ama yine de çok şişman ölçülü besliyorum buna rağmen...
Kedimi zayıflatabilecek, yağ oranı düşük mama önerisi olan varsa sevinirim.

8 CEVAP

Yavru mamaları hepsi yağ oranı yüksek diyet mama kullansanız onun ihtiyaçlarını karşılamaz ki çok yavaş kilo verirler yani ayda bir kilo verirse bu normal bir şey değil düşünün 5 kiloysa beşte birini vermiş olacak. Hiç sağlıklı değil. Zaman gerekiyor ölçülü vermeye devam etmelisiniz. Kaç kilo bu arada

3 buçuk kg

Küçük bir cins aşırı kilolu gözüküyor veterinerimiz de uyardı çok kilolu dedi

fatma_nur42
fatma_nur42

10640

kaliteli mama kullan orijen acana fitmin gibi eğer proplan gibi tahıl dolu mamayı veriyorsan kediye obez olur

Biz yakın zamanda obezite maması kullandık veteriner serisi emin olun içinde et namına hatta doğru düzgün et proteini bile yoktu. Rengi sapsarı kokusu ekmek gibi. Yani dediğiniz öyle bir şey değil. Ondan önce nd kullaıyordum ve çok kilo aldı kedim.

Hlykls
Hlykls

105309

Tahılsız kuru ve yaş mama vermende bir sıkıntı olmaz daha 6 aylıkmış. Diyete sokmak daha saçma olur. Ki 6 aylık kısırlaştırılsa bu kedi, en az 3 kg olsun istiyor veteriner.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Mümkünse uyanık olduğu her dakika oynayın, koşturun. Gelişimini tamamlaması için yavru maması yemeli. Tahılsız mama en ideali ama hareket şart. Erkek kedim bir sürü kuru mama yiyor ama 1 sn yerinde durmuyor kilosu ideal.

canzflow
canzflow

1857

Bir lazer yardımı ile kendinizi yormadan kedinizi yorabilirsiniz. Buda onun hem fiziksel açıdan hemde sağlıksal olarak iyi yönde etkilenmesini sağlayacaktır :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 362 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR