Kedileri Doğasına Uygun Beslemek

Bu yazı çok tepki çekebilir, belki de çekmez bilmiyorum ama çok yararlı bir yazı olacağı kesinBen fark ettim ki resmen körmüşüm. hiçbir mamanın içeriğine bakmadan kedim mamayı seviyor o zaman kaliteli mantığındaymışım resmen.size kısaca(belki de çok kısa olmaz xıjcfjshu) başımdan geçenleri anlatayım. kedimi zehirledim onca ay boyunca. hayvan sevgisinden uzak para kazanma derdinde olan veterinerle muhattap oldum. bu benim ilk kedimdi ve hiçbir bilgim yoktu. veteriner bana rc önerdi bir ay onu kullandım. içeriği ise TAHIL sonra pro plan hills derken iyice sonu olmayan kuyusuna çekti beni bu mamalar. deli gibi bilgisayar başında araştırıyordum rc mi purina mı hills mi diye. sonra şükürler olsun ki bir siteye denk geldim. aslında bu rc gibi mamaların doğru dürüst mamalar olmadığını anlatan siteler. sonar bu beni çok şaşırttı çünkü bundan önce hep rc gibi mamaların en iyi mamalr olduğunu okumuştum. sonra bu konuyu derinlemesine araştırdım. ve en sonunda kedime deneme amaçlı 1 kg açık mama olarak nd aldım. baya memnundum aslında kedim de sevmişti. ama sonra bir gün vet. kontrolüne götürdüğümde veterinerimiz hangi mamayı kullandığımı sordu. nd diyince RESMEN çıldırdı. 2 saatlik bir konuşmanın ardından beni rc almaya ikna etti nası olduysa...
ve şuan pro plan kullanıyorum. kedim seviyor mu evet. ama şahsen hergün hsmburger yediğimi düşünüyorum kendi kendime. tadını seviyor muyum evet. peki bu sağlıklı olduğu anlamına mı geliyır? kesinlikle hayır.
biraz da empti kuralım devler bizi alıp kendi evlerine hapsediyor ve bize saman yediriyor. sizce mantıklı mı?
kediler karnivor yani zorunlu etçil canlılardır. karnivol yani zorunlu etçil canlılara zorla maliyeti düşürmek için tahıl ve mısır dolu mamalrı yedirmek doğru mu peki<
yani kısaca demek istediğim lütfen hayvanlarımızı zehirlemeyelim ve onları doğasına uygun besleyelim..

8 CEVAP

Aslında bana göre HİÇBİR mama sağlıklı değil. Onların doğası et ve biz kuru mama veriyoruz. Bir tane bir arkadaşımız vardı burada. 21 yaşındaymış kedisi. 20 sene kuru mamayla beslememiş. Asıl besinleri olan 'gerçek etle' beslemiş. Biz de onlara yabancı olan, kuru şeylerle besliyoruz etçil hayvanları. Veterinerlerinde inatla et vermeyin, tavuk vermeyin demesine sinir oluyorum artık. Linçlenebilirim fakat hakaret derecesinde olmamak kaydıyla :)

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Neden veteriner ısrarla RC e dönün dedi? Çok mantıklı bir açıklama yapmışsınız teşekkurler.

rc nin çok iyi bir mama yok sağlığa şu şekilde faydalı yok şöyle yok böyle...

tyguler
tyguler

124312

çok teşekkürler cidden bu aydınlatma metnine kötü yorum yapılmasın bi zahmet.
Veteriner niye nd yi beğenmiyor rc yi beğeniyor hiç mi bi içeriğini açıp okumamış.
Sen kaç yıl hayvanlarla ilgili üniversite okuyup hâlâ rc diyorsan yuh derim.
Bilgileriniz için çok teşekkürler.

deniznergis
deniznergis

12866

benim kedim şu an 10 aylık ve ben sürekli yaş mama ile besliyorum kuru mamasıda var tabiki diş taşı tartar oluşmasın diye arada sırada kıtırdatıyor aşıları dışında veterinere gitmedim işemesi kakası gayet normal ne kabızlık yaşadı nede ishal oldu tüyleri parlak düne kadar çok tüy döküyor sanmıştım fakat müdürümün dogdugundan beri kuru mama ile beslenen kedisini kucagıma alana kadar kedi mutsuz, tüyleri mat, gözleri parlamıyor bile.kedimde 10 aylık süreçte dışkısında bi defa parazit gördüm haptan bir gün sonra dahada görmedim ha diyeceğim şu ki veterinerin yaş mamaya karşı çevrem yaş mamaya karşı herkes karşı neden diyorum onlarda bilmiyor veterinerleri öyle demiş .herkes kuru mamada örgütlenmiş sanki buda bana kuru mama algısının hiç bir zaman aşılamayacağını gösteriyor .

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Bizim veteriner de şu şekilde cevap vermişti okulda bize mama eğitimi vermiyorlar sadece hayvan sahiplerinin düşüncelerinizi alarak iyi olup olmadığına karar veriyoruz ve kedinin durumuna göre demişti.. Ama ben kedime asla proplan RC VS kullanmam. Felicia bile daha iyi advanced de aynı şekilde. N&D en iyisi bazen istekli yemiyorlar sıkılıyorlar sanırım.

deniznergis
deniznergis

12866

daha öncede yazmıştım kuru mama sektörü dev bir sektör tüm dünyayı eline avucuna almış bir sektör bunlar için para bir tomar kağıt ve bir kova boyadan ibaret senin hayvanın saglığı umurunda degil .eski tarihe bakarsanız yaş mamadan başka birşey yok,fakat savaş yıllarında teneke kutular silah ve mermi yapımında kullanılınca yaş mama o tarihte bitiyor sonrasında bunu nasıl piyasaya sunarız olayında pişirip kurutup poşetleyelim mantıgı doğuyor günümüze kadar kuru saglıksız mama ısıl işlem görmüş vitamin degeri kaybolmuş besin degeri yok .ölen hayvan sahiplerinede bu mama firmaları yaptıgı harcama kadar geri ödeme yapıyor sadece mama parasını .olayın manevi yönü umurlarında bile değil ve bu süreç halen devam ediyor.

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Çok haklısınız ve bence nd yi duyunca deliren veterineri değiştirin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 387 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR