Koku Bırakmak Vs. İşaret Bırakmak

kim_possible
kim_possible

1441 Puan

burada açılan eski başlıklar altına yazılanları okudum, bu iki durum da ayrı ayrı nitelenmiş. ben anlamadım, her ikisinde de idrar püskürtmüyor mu? yazanlara göre koku bırakanlar ağır bir koku yayıyor, işaret bırakanlar tek bir noktaya idrar bırakıyor ama öyle ağır bir koku olmuyor. bu iki durumun farkı nedir, nasıl anlaşılır?

6 CEVAP

canzflow
canzflow

1857

Hangi pet için yazdığınızı bilmiyorum fakat mesela kediler kızan döneminde karşı cinsin dikkatini çekmek için evin kuytu köşelerine (genellikle balkona ve pencerelere yakın olan kısımlar)İdrarını bırakabilir. Bunu işarete örnek gösterebiliriz. Diğer başlığınız da tam olarak bu konuyla çakışıyor zaten. Amaç koku bırakarak karşı cinse işaret vermek. Fakat siz her tarafa idrar bırakan bir petten bahsediyorsanız büyük ihtimalle tuvalet eğitimi yoktur.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Aslında koku bırakmak, işaretleme yapmak aynı şeyler benim bildiğim kadarıyla. Halıya koku bırakıyorlar bu arada bizimki kısırlaştırmadan önce dış kapıya yakın halıya yapıyordu sürekli rengi soldu hatta :D koku bırakırken duvara,halıya kuyruklarını püskürterek yapıyorlar ve miktarı çok olmuyor. Kokusu dediğiniz gibi keskin olduğu için ortama girince direkt alınabiliyor. Biz yakaladığımız için genelde nerelere koku bıraktığını biliyorduk ya da duvar parke üzerinde ise ıslaklığı görünce anlıyorduk. Duvarların aşağılarını köşelerini halıları koklayın sizde ya da iş üstündeyken yakalayın :)

kim_possible
kim_possible

1441

kedi genel konular başlığı altında yazmıştım ama siz söyleyince başlığın görünmediğini fark ettim. internette idrar püskürtmek suretiyle koku bıraktıkları yazıyordu, buradaki eski sorulara ve cevaplara baktığımda tuhaf bir ayrım fark ettim. biri koku bırakmak, sangi koku salgılıyormuş gibi; biri de işaret bırakmak, belli bazı noktalara idrar püskürtmek gibi. idrar püskürtmek dışında herhangi bir koku salgılama olayı yok, değil mi? bizim oğlan gece kaldığı yerleri çok fena kokutuyor, dip köşe her yeri kokluyorum ama nereye koku bıraktığını bir türlü bulamıyorum. ya halıya bırakıyor, haberimiz yok; ya da ciddi ciddi koku salgılıyor. ben böyle bir şeyin mümkün olup olamayacağını merak ediyorum. ayrıca kedi, halı (yani yer) gibi düz zeminlere koku bırakır mı? bizimki oturuyor, hiç kımıldamıyor. girmeye hevesli olduğu yerlerin kapısını açsak dahi çiş pozisyonunda orada öylece oturuyor, iri gözbebekleriyle bize bakıyor. kalktığında bakıyorum, oturduğu yerde koku falan yok ama ortama ağır bir koku hakim oluyor, anlamadım gitti.

kim_possible
kim_possible

1441

kuyruğunu kaldırıp püskürtüyor, değil mi? hiç o halde görmedim, ne zaman yere otursa ve uzunca bir süre kalkmasa o zaman bir koku hissettim. o zaman da kuyruğunu yukarı dikemez zaten, diğer türlü de hiç denk gelmedim. ve inanın kıyıyı köşeyi, her yeri kokluyorum ama öyle koku bıraktığı bir nokta tespit edemedim henüz.

tyguler
tyguler

124312

Ikisi ayni değil mi ben mi yanlış biliyorum

kim_possible
kim_possible

1441

ben de öyle biliyordum ama buraları okuyunca kafam karıştı işte...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 354 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR