Aylık?

KEDİME HER AKŞAM YAŞ MAMA VERİYORUM SİZCE SAĞLIKLIMI? BİRDE KAÇ AYLIK OLDUĞUNU NASIL ANLAYACAĞIM


11 CEVAP

kim_possible
kim_possible

1441

her gün yaş mama iyi değil sanırım, ben henüz kullanmıyorum ama kullanan arkadaşlar bilgilendirme yapar. ayrıca kedinizin boydan fotoğrafını koysaydınız tahmin yürütebilirdik, böyle çok zor... veteriner hekime danışabilirsiniz.

hilalunsal
hilalunsal

5137

Diş sağlığı için haftada 1 paketten fazlasını önermiyorlar.

02:37 saatinde paylaştığım Soruda kedimin boydan resmî var Bana veterinerim 1 yaşına gelene kadar Her akşam az olması koşuluyla kuru mamayla karıştırıp verebileceğimi söyledi

aycylmz
aycylmz

14295

7 aylık kedime haftada bir veriyorum ben, veteriner yeterli olduğunu söyledi.

Ahmetemind
Ahmetemind

13756

Tüy rengi ve görünüşü üzerinden bakılırsa kediniz gayet sağlıklı gözüküyor ancak her gün yaş mama vermeniz pek iyi olmaz. Ben normalde bir paketin yarısını veriyorum bir haftada sadece. Kedinizin ana besini yaş mama değil kuru mama olsun.


Kedinizin kaç aylık olduğu konusunda tahminde bulunmak zor, veteriner tartarak filan karşılaştırma yaparak daha iyi bulabilir. Ancak bana 10-15 aylık arasında gibi geliyor. Bir ay kadar filan yavru kedi maması kullanıp daha sonra yetişkin kedi maması kullanmanızı öneririm ben.


Ayrıca kedinizin cinsini de tam tahmin edemem ama sarman kürkünde, ankara kedisi - norveç orman kedisi melezine benziyor.

mihriii
mihriii

119878

kaliteli bir yaş mamaysa günde bir tane vermeniz daha iyi bence az su içtikleri için böbrek sorunları çıkabiliyor ileri yaşlarda ya da idrar yolu problemleri ama dişlerini fırçalamayı ihmal etmeyin

MOGU
MOGU

763

kedimi yaş mama (%70)+kuru mama (%30) besliyorum, yani hergün yaş mama yiyor. su içmesi normal, herhangi bir sağlık problemi yok. iyi bir yaş mama (protein oranı yüksek, yağ oranı düşük) kullanmanızı tavsiye ederim. kuru mama daha ekonomik olduğu için öneriliyor, yaş mama sağlıksız olduğu için değil. bütçeniz uygunsa hergün verebilirsiniz.

Meloi
Meloi

1959

Haftada bir paket yeter.hele de yavruysa benim kedim bir paketi bile zor bitiriyor.

tyguler
tyguler

124312

Her gün bence çok. Dişlerini fırçalıyorsanız azcık azcık vermek olabilir belki. Bence özel bir durum olmadığı sürece haftada 2 paket iyi.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kaliteli bir yas amma ise veya evde yapılmış ise verebilirsiniz sorun olmaz. Daha sağlıklı olur hatta.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 601 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80264 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR