Kedim Dışkısına Basıyor

Mert2021
Mert2021

740 Puan

3 aylık erkek bir kedim var. Tuvalet konusunda çok takıntılı. Kakasını örterken az bir boşluk kalsa bile tekrardan kumuna girip örtüp öyle çıkıyor. Fakat bazen kakasını örterken üzerine basıyor. Ön patileriyle kum atarken de patisi kakasına değiyor. İnce taneli kum kullanıyorum, kum kabım büyük ve açık. Aynı durumu yaşayanlar var mı acaba? Birkaç yerde büyüyünce üstüne basma durumları tamamen bitiyor yazdığını gördüm. Kakasına bastıktan sonra evde gezdiği için her yer kirleniyor malesef. Şuan için kakasını yaparken takip ediyorum ve üstünü kapatırken kürekle yardım ediyorum. başka bir çözüm önerisi bulamadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum bu durum büyüyünce geçiyor mudur?

15 CEVAP

deniznergis
deniznergis

12866

kapalı tuvalete geçin kalın tozumayan kum kullanın bizd yaşadık aynı sorunu tuvalet kapalı olunca öyle bi patiliyorki kumu açık olsa tuvalette kum kalmıycak.

ehe
ehe

689

Benim kedimde 3 aylıkken basıyordu ara sıra kakasına evde olduğum için hemen su tutup temizliyordum hemen yalıyordu daha yavru olduğu için bence çünkü kedim artık basmıyor kakasına :)

Mert2021
Mert2021

740

evet ben de evdeyken su tutuyorum kendi yalayarak temizliyor ama evde değilken odalara kadar geliyor kakalı kumlar malesef. sizin kediniz kaç aylıkken geçti bu durum acaba

Benimkinde de vardı, geçti bin şükür. Bir yaşına yeni bastı ve tahmini üç-dört aydır bu konuda sorun yaşamıyorum aman maaşallah diyeyim.

Benim aklıma takılan da şu, şimdi ben ne zamandır kapalı tuvalete geçirmek niyetindeyim ama üzerine basmaya tekrar başlar mı diye de endişeleniyorum. Çünkü açık tuvaletin kenarlarına basarak kapatıyor kakasını, açıkta bu imkanı olmayacak, ya yine farkında olmadan basar mı acaba, zaten aydınlık da olmayacak açıktaki gibi.

*Kapalı da bu imkânı olmayacak

Mert2021
Mert2021

740

Bence 3 4 aydır bir sorun yoksa geçebilirsiniz. Büyük olanlardan alırsanız bir sıkıntı olmayabilir.

Pablos
Pablos

2608

Ahh ahh kakaya basma problemi kedim kucukken bizde de vardi.Gercekten zor bir durum.Suan 6 aylik ve cok sukur artik basmiyor.Buyudukce daha kontrollu oluyorlar.Biraz sabir.

Mert2021
Mert2021

740

şuan 3 3.5 aylık civarında umarım bizde de durum birkaç ay içinde geçer.

eceyilmaez
eceyilmaez

10512

Bence çok yardim etmeyin kapatmasına yoksa kolaya alışıp yapmayabilir. Kendi patisiyle kumu ittirebilirsiniz onun yerine

aysemguven
aysemguven

544

Ya zamanla düzelir bence dert etmeyin

Mert2021
Mert2021

740

3 4 gündür olmuyordu bugün tekrar olmuş. derin bir çukur açıp oraya yaparsa sorun olmuyor sanırsam. ama iyi kazmayıp yaptığı zaman tam örtemiyor ve iyice örtücem derken patisine bulaşıyor anladığım kadarıyla. umarım zamanla düzelir..

sultansbutler
sultansbutler

12552

belkide kumu az koyuyorsunuz o yüzden 2 darbede örteceğine 5 darbede örtüyor emin olamıyor. ama üstteki çoğu kişinin kedisi büyüyünce bırakmış sizin ki de geçer büyük ihtimalle.

Mert2021
Mert2021

740

8cm civarında oluyor kumu hep. Kum miktarını arttırınca daha düzgün örtmeye başladı ama dediğim gibi çukuru güzel kazamadığı zamanlarda iyi örtemiyor ve basıyor. Zamanla geçeceğini umuyorum dediğiniz gibi.

Maths8081
Maths8081

740

Benim kedimde de vardı aynı sorun çok kazıyordu tek patisi çukurda kalıyordu tabi haliyle dışkıya bulanıyordu bir kaç gün takip ettim işi bitince onu öne doğru çektim kendisi dönüp kapattı kumu bir kaç kez yapınca nasıl olması gerektiğini anladı çok şükür sıkıntı kalmadı yavru olduklarından bu tarz şeyler yaşanabiliyor geçecektir merak etmeyin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 429 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR