Tahılsız Mamalar

Anket

Düşük tahıllı Mama
(14 oy)
Tahılsız mama
(10 oy)
Toplam (24 oy)

Sizce tahılsız mamalar sağlıklı mı? Bir mama da tahıl da olmalı diye düşünüyorum. Sıfır tahıl vermek uzun vadede (1 aylık sürede) zararlı olur mu?

13 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kedilerin ağızlarında tahılı sındırmeye yarayan enzimler yok. Tahil tuketebilecek sisteme sahip degiller. Kedi ve köpekler için gereksiz bir besin. Bu yüzden tahilsiz mama tercih edilmeli.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bazı hayvanlarda fazla tahil yüklenmesi sonucu disbiyozis görülebiliyor. Yani tahıllar kedi ve köpeklerin bağırsaklarındaki iyi bakterileri öldürüyor.
Bunun yanında kediler yıllar önce tahıl yiyen fareleri öldürmek için evcilestirildi. Tahıl yese evcillestirilmezdi. Kedi etçildir ve et yer. İhtiyacı olan karbonhidratı avladığı hayvanin sindirdigi tahildan canı isterse alır. (İşkembe bağırsak gibi yerlerden.) Zaten kuru mama tahilsizda olsa içinde sebze (patates) bulunduğu için karbonhidrat ihtiyacını gideriyor fazlası ile.

fatma_nur42
fatma_nur42

10640

şimdi tahıl olmalı diye düşünüyorsunuz fakat neden?? bunu da açıklarsanız sevinirim kedi için hiç bir halta yaramayan şeyler sadece midesini dolduruyo tamam çok güzel düşünüyorsunuz nedenini de açıklayın lütfen

Tahılsız mamalar ağır olabiliyor. Misal acana. harika bir marka ve harika bir içerik ama fazla gelebiliyor.


Allah ne verdiyse et bastıkları için :)

Kesinlikle, az da olsa tahıl olmalı mamada bence. Bazı tahılların onlar için yararlı olduğunu düşünenlerdenim @septisistbaykus

Ben de aynı fikirdeyim. Ne faydası var diyecekler olacaktır ki hep deniyor ama tahılsız mama ağır geliyor çocuklara.


Az da olsa tahıl olmalı fikrini hep savunuyorum

kim_possible
kim_possible

1441

bir aylık sürede herhangi bir sorun yaratmaz, sanıyorum. yüksek protein uzun vadede boşaltım sistemi sorunlarına yol açıyor, sağlıksız tahıllar da çeşitli bazı sağlık sorunlarını tetikliyor. ev kedilerinin sokak kedileri gibi çok yüksek proteine ihtiyaçları yok deniyor çünkü ev kedileri sokak kedileri gibi üç beş günde bir değil, her gün besleniyor. o nedenle düşük tahıllı ve tahılları sağlıklı bir mama seçmek önemli.

Devamlı farklı markaların tahilsiz mamalarini kullanan biri olarak,tahilsiz mamalardaki patates ve bezelye īcerigi biraz kafamı karıştırmiyor değīl.

ruthiees
ruthiees

11391

kedilerin tahıla ihtiyarcı yok bence

@fatma_nur42 şöyle ki ben kedime bazen mamasını veririm ve yemez. Ama aç olduğunu da hissettirir. Sonra yumurta nohut ya da patates gibi şeyler haşlayıp veririm, kabında tek bir şey kalmaz. Vücut her zaman et istemez diye düşünüyorum. Hayvanlarımız'da her tahılı yemezler ama balkağı, patates, nohut (benimki çok sever) bezelye gibi besinleri de yerler. En azından benim kedim çok seviyor. O yüzden haftada bir iki kez tahıl ihtiyacını karşılarım. O yüzden 0 tahıl içeriği bana mantıklı gelmiyor. Ve bir de bir süte bayılır. Ben bunları zaman zaman veriyorum. Kedimde de olumsuz bir yanı olmadı.

tyguler
tyguler

124312

Dışarıda gezen tozan kedilere tahılsız ağır gelmiyormuş.


Evde duran öyle pek koşmayan kedilere düşük tahıllı önerilir.

suledoruk
suledoruk

114870

Bence şöyle bence böyle diyerek bir yere varamazsınız doğası gereği etçil bir hayvanı bence tahıl da yesin diyerek beslerseniz yanlış beslersiniz. Kanıtlarınız varsa kaynak belirtin okuyalım biz de öğrenelim... araştırmak isteyene bu konuda çok fazla kaynak mevcut ama size izlemeniz için en temel belgeseli öneriyorum ‘pet fooled’ izledikten araştırdıktan sonra zaten tahılın onun için gereksiz bir besin olduğunu anlıcağınızı umuyorum...

shoto
shoto

10255

Tahıl kedilerin yemesi gereken bir besin değil.Ama evde beslenen kediler sokaktaki kediler gibi avlanma kovalama kavga etme keşfetme tırmanma vs gibi şeylere sahip değiller ve tahılsız mamalar bazı kedilere ağır geliyor.her kediye ağır gelmiyor ama bşr yerde 3 yıldır acana orijin kullanan 2 kedide böbrek sorunları çıkmış.Bikaç örnekte var.Bencr sağlıklı tahıl olan mamalar daha iyi.Mesela nd anestezik grain.Yinede içinde mısır ve glüteni buğday ve glüteni bonkalit gibi saçma tahıllar olan mamalarda iyi deil

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 504 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR