Av Köpeği Saldırgan

Ayseenur10
Ayseenur10

11841 Puan

Arkadaşlar merhaba köyde kuzenimin av köpeği var 1-2 yaşlarında kısır değil. Sürekli bağlı durmuyor gündüzleri hep açık ve evin etraflarında çok yakın olmasa bile gelene geçene sürekli havlıyor ve saldırıyormuş. Köpek kısır değil ben kısırlaşınca geçer diye düşündüm daha önce köpek beklemediğim için bilmiyorum yardımcı olur musunuz

6 CEVAP

zibityus
zibityus

11844

kısırlaştırmak çözüm değil. sorunun nedenini belirleyip köpeğin bu sorunla mücadele etmesine engel olmak, sorunu olmadan engellemek lazım. köpeğin bu davranışı sergilemesinin nedeni sorumluluk almak, sürüyü güvende tutmak. bu sorumluluğu almaması için bu şekilde serbest bırakmazsan olayı olmadan engellemiş olursun ve köpek de bunu yapmak zorunda kalmadıkça daha mutlu daha huzurlu bir zihin yapısında olmaya başlar. ona küçük güvenli bir alan oluşturmanı, ve onunla ilgilenmediğin zamanlar orada kalmasını öneririm. tabi köpeği günde en az 3 sefer sabah akşam ve gece toplamda minimum 6 km gezdirmelisin ki antrenman ihtiyacını gidersin ve köpeği hiçbir zaman bağlama. bağlanmak bir köpek için işkence gibidir, 2 dk bile bağlı kalmasın, bağlı kalmak bazı köpekleri saldırganlaştırır, onun yerinde güvenli bir alanı olsun.

zibityus
zibityus

11844

alan ne kadar küçük olursa o kadar güvenli olur. köpek bu alanı kontrol altında tutmak zorunda hissedecektir bu yüzden büyük olursa onun için zorlayıcı olur ve yine havlayabilir gelen geçene. koşturamayacağı kadar küçük olsun 3 5 metre kare gayet yeterli olur içeride kulübesi de olursa çok iyi olur o alana yabancı kimse yaklaşmadıkça o da bir süre sonra rahatlayacak ve huzur içinde yatacaktır orada. karanlıktan korkmaz, umursamayın havlarsa havlasın ama geceleri evde kalması daha iyi olur. kulübe ve içinde yatak olursa soğuk sorun olmaz.

Superisi814
Superisi814

125092

Her havlayan kopek saldirgan degildir.Evet beni de köpek isirdi ve yabanci olan bazi köpeklerden hala korkabiliyorum.Köpek belki alani korumak istiyordur.Benim ķöpegim yabanci herkese havlardi , yasam alanini korumak icin ama hiç kimseyi isirmadi.Yabanci tüm köpekleri kovalardi, yasam alanina yabanci köpekleri almak istemezdi.Köpek oranin lideri ve koruyani olmus.Kisirlastirmak sagligi icin gereklidir , havlamamasi icin degil.Benim ki disi ve kisirdi , ozgurdu ve alanina düşkün olduğu icin öyle yapardi.Yukaridaki arkadaşa katiliyorum.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

*beslemediğim için köpek erkek bu arada. Şikayet etmişler salı günü kuduz mu diye bakmaya geleceklermiş.

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Köpek besleyenler bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

Ayseenur10
Ayseenur10

11841

Teşekkür ederim güvenli alan çitle örülmüş geniş bir alan gibi mi? Kuzenlerim köyde ve bu aylarda bile geceleri çok soğuk oluyor dışarıda nasıl bi imkan sağlarlar bilmiyorum ayrıca karanlıktan korkuyor akşam hava karardığında kuzenim yanında olsa bile dışarı çıkmıyor kapalı kaldığı yerden :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 512 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR