Kedim İshal Oldu Çok Felaket

Bal_lokma
Bal_lokma

4141 Puan

1 ay 3 haftalık erkek kedim çok felaket ishal oldu tuvalete yetişemiyor o derece kakası su gibi ve sapsarı çok fazla gaz çıkarıyor ne yapabilirim çok acil lütfen hem kendi üstü kirleniyor hemde ev batıyor evi de geçiyorum da karnı felan ağrıyomudur :( bi öneri lütfen :)


40 CEVAP

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Süt yüzünden olmuş kendi kendine bir hastalıktan olmadığı için ortada tehlike yok diye düşünüyorum. Birkaç günde mamasını ve bol suyunu içtikçe düzelecek

ursaminor
ursaminor

116511

Sayın Bal_lokma, Nurrrrr'a verdiğiniz yanıt hiç hoş olmamış. Burada en olmayacak saçma sorularınız için (örneğin; kedim ses çıkarıyor - tokat atıyo vs.) başlık açtığınızda, kedinizle ilgili problemlerde (bazen onun canlı ve kişiliği olan bir varlık olduğunu hiçe sayarak oyuncak gibi davranmanız sonucunda oluşanlarda bile) herkes size elinden geldiğince yardımcı olmaya çalıştı.
O yüzden "biliyoruz canım! napaydım" tarzı ağızlar yakışmıyor haberiniz olsun. Kaldı ki her şeyi bilmek imkansız bazen insan başına gelince tecrübe ediyor. Ayıp değil yani daha 1 aydır kedi bakıyorsunuz. Normal bazı şeyleri bilmemek.
Yaşınız küçük, ama o canlının sorumluluğu çok büyük. Onun canı size emanet. Yani o napaydım sorunuzun cevabı sanırım basit...
Bu da bir abla nasihatı olsun.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Bilerek çok istedi diye vermen yanlış. Bunu kabul etmen gerekir . Evet ikinizin de kurduğu cümleler de hata var. Ama soruna cevap yazıldığında ki seni önemseyip gelip yazmış. Kedin için telaslanmis . Ani tepki vermesi gayet normal. Çünkü yavrular da ishal tehlikeli . Bunu bilip de süt vermeniz e tepki vermesi çok da anormal değil. Bence daha ılımlı yaklaşarak ilerlersek çözüm bulabiliriz . Hepimiz canlar için buradayız .

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

İshal yavrular da çok tehlikeli vet götür.

Nurrrrr
Nurrrrr

832

Kedilere süt verilmez günde bunu 10 kez yazıyoruz

Duman14
Duman14

14039

En yakın zamanda veterinere gitmeli büyük ihtimalle iğne tedavisi görecek ishal aslında tehlikeli bir durum ama eskiden beslediğim bir kedim atlatmıştı daha yavru süt tozu alıp onunla beslemelisin petshop veya veterinerlerde var

limtrf
limtrf

836

öncelikle merhaba. yarın eğer uygun vaktiniz yoksa da yaratmaya çalışıp yavrunuzu bir veterinere gösterin ve daha sonra kakasını sürekli kontrol edin. umarım kısa sürede düzelir ufaklık. eğer kediniz süt için çıldıracak duruma gelirse süte su ekleyip verebilirsiniz bilginiz olsun :)

patili
patili

120470

süte su ekleyip bile vermeyin. asla süt vermeyin kedilerin %90ının inek sütüne inteloransı var. bagırsklarını bozar. ve ishal bizim atlattıgımız gibi onların atlatabileceği birşey değil. çok nadir. süt bozmuş midesini ama günlerdir böyle değilse hayati bir sorun yoktur. canım lütfen birşeyi petinize vermeden ÖNCE buraya yazın sorun, internete yazın aratın vs. Olduktan sonra bizim de elimizden birşey gelmiyor. Kediler ister. Onların isteklerini yaparak onlara iyilik etmiş olmayız her zaman. bal_lokma canım inşallah sağlıkla atlatırsınız bu durumu. prebiyotik ver. bağırsaklar için çok faydalı. ama vete götür en önemlisi yarın ilk iş canım benim. telaşlanma inş iyileşir. bol bol su içir.

Bal_lokma
Bal_lokma

4141

Şimdi biraz daha iyi bi hastalığı olmadığını biliyorum çok şükür sadece dün gece çok fazla kirleniyodu onun için bi öneri istemiştim teşekkürler herkese minik oğlum iyi

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Kötü de olsa iyi de olsa eleştiri ler kabul etmek gerekir . Saygı duymak gerekir. Siz ne kadar saygılı yaklaşırsanız okadar saygıyı hak edersiniz. Ursaminor u savunmak sana mı kaldı diyebilirsin . Ama ben ikinizinde kötü amaçlı olmadığınızı bildiğimden orta yolu bulmak adına yazıyorum bunu. Yillarca kedi besleyen de soruyo yeni sahiplenen de . Bundan bahsediyor ursaminor . Bilmemek ayıp değil. Başına geldikçe öğreniyorsun

Bal_lokma
Bal_lokma

4141

Hayır ben süt vererek haklıyım demiyorum bi yanlış anlaşılma var sadece nurrr hanımı savunması gerekmiyor herkesin ağzı dili var kedini oyuncak gibi kullanıyosun demeye hakkı yok basit birşey değildir bu nicelerini görüyoruz etrafta bu tür konularda ve sorduğum sorular kendisine saçma gelebilir fakat saygı duymak zorundadır tamam ben hoş bir dil kullanmadım madem nur hanım bunu söyleyebilirdi bana bunları ifade etmek istiyorum ben reyyanhancım ve gerçekten şu oyuncak ve saçma sorular konusuna sinir oldum !

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Tokat atıyor başlığını hatırlıyorum ya. Bal lokma ya ait değil. :) ama zaten Sen açtın demek istemiyor . Örnekleme yapıyor .

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Cok doğru soyleniz kedim kuru mamaya bagimli hale geldi yas mama ve kuru mama dışında hic bir sey yemiyor, bazen tavuk gogsu balık ya da az miktarda et veriyorum hic bir sekilde yemiyor. 1 t.k. yogurt yemesini istiyorum kendi asla uzanmiyor haftada bir zorla patisinide suruyorumda ordan yaliyor. Sokaktan eve ilk geldigi zamani hatirlarimda mutfakta kiyma gordugunde saldirmisti resmen yemek icin, simdi kuru mama ya bagimli hale geldi. Icinde ne oldugunu asla bilmediğimiz seyleri yediyoruz istedigi kadar marka istedigi kadar kalite olsun, icine ne koyuldugunu bilmiyoruz, halbuki evde hazirlayacagimiz mamalarla hem dogal besinlerini karsilayacak hemde guvenirliginden emin olacaktik....

Öncelikle geçmiş olsun arkadaşım.Sizinle ilgili değil ama yeri gelmişken belirteyim ben de;


Bu forumda düzeltilmesi gereken o kadar çok şey var ki! öncelikle belli başlı sorular için sabit konu başlıkları olması gerekir..Yeni hayvan sahiplenenler için özellikle.. Onun dışında bizlerin de başlık açmadan önce bi 5 dk ayırıp başlıklara göz gezdirsek soracağımız sorunun cevabını bulabiliriz belkide.Böylece soru kirliliğinin önüne geçebiliriz diye düşünüyorum.Daha önce yine böyle bir mevzu olmuştu, iş "herkes istediğini sormakta özgürdür" e kadar gitti konu.Yani derdimi anlatamadım ve pes ettim:)

yasement
yasement

119858

Canim seviyosa arada bir laktozsuz sut verebilirsin laktozu sindiremiyomus kediler. Onu da yine yari yariya sulandir. Ama biraz buyusun oyle.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2978 Görüntüleme
  • 40 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR