Kopek Asilari Hakkinda

Kadirbyrk
Kadirbyrk

3067 Puan

Ben bu soruyu acmistim ama bende gozukmedigi icin tekrar yaziyorum kopegim yaklasik olarak 2 aylik ve alman kurdu kopegim geldiginden itibaren ne tur asilari ne zaman yaptirim mesela kalca cikikligi kobtroli icin ne zaman gotirim bu birincisiydi ikincisiydi benim bahcemde horoz ve horiz saldirgan bize fln saldiriyor kopegimle anlasirlarmi yoksa horizu kapatalimmi yani telle genis biryere ve 3 su benim alacagim kopek erkek ve videolarda fln goruyorum kopekle gezerken sokak kopekleriylen karsilasiyorlan ama hic kavga olmuyi hemen anlasiyolar peki bunun kiz olmalariylan ilgilimi yoksa erkek kopeklerde anlasir mi simdiden tesekkurler

4 CEVAP

Köpeğiniz için yaptırılması gereken aşılar, o henüz bir yavruyken başlıyor, yetişkinliğe eriştiğinde de periyodik olarak devam ediyor.
35-40 Gün Arasında iç parazit ve dış parazit tedavisinin mutlaka yapılması gerekir.
45. Güne eriştiğinde Puppy Dp Aşısı (Bu aşı köpeklerde solunum, sindirim sistemi, deri, göz ve sinir sistemine bulaşan ölümcül bir viral enfeksiyondur. Diğer adıyla köpek gençlik hastalığından tek korunma yöntemi yine bu aşıdır.)
60. Güne eriştiğinde ilk Karma Aşısı yapılmalıdır.
67. Günde Bronchine 1. Aşısı yapılmalıdır.
74. Güne eriştiğinde mutlaka Corona Aşısı yapılmalıdır. Coronavirus hastalığı sindirim sistemine bağlı bulaşıcı bir hastalıktır. Coronavirus hastalığı için de tek korunma yöntemi aşı ile yapılabilmektedir.
81. Günde daha önce yapılan ilk Karma Aşının tekrarı yapılmalıdır.
88. Gün Bronchine Aşısının tekrarı yapılmalıdır.
95. Gün, Corona Aşısının tekrarı yapılmalıdır.
102. Günde köpeğinize kuduz aşısı yapılır.
Henüz yavruyken yapılan bu aşılar her yıl tekrarlanmalıdır. Aşılara ek olarak iki ayda bir düzenli olarak iç parazit ilaçlanması, bununla birlikte yazları ayda bir, kış mevsiminde ise iki ayda bir dış parazit ilaçlamasının yapılması gerektiğini unutmayın.
Köpeğinizin sağlığını koruyabilmesi, onun beslenmesi kadar hastalıklara karşı direnciyle de yakından alakalı bir durumdur. Aşılar bu anlamda köpeklerin, çoğu ölümcül hastalıklara karşı bağışıklık kazanmasına ve ölümcül sonuçların önlenmesine yardımcı olacaktır.
Kalça çıkıklığı büyük oranda genetik bir hastalıktır, kontrolünün belli bir tarihi olmasa da yine de 20. haftalarda öneriyoruz ayrıca aşağıdaki belirtileri gösteriyorsa hemen bir klinikte kontrol ettirmelisiniz.
Kalca cikiginin belirtileri kopegin cabuk yorulmasi, oyun oynamamasi, kosarken aksamasi, topallamasi, otururken ya da yatarken bir tarafa yonelmesi, agri, aci, eklem hareketi yaparken kalcalardan gelen klik sesi gibi seylerle ortaya cikar.


horozunuz ile köpeğinizin ilk zamanlarda biraz anlaşmazlık çekebilme ihtimali yüksek ama bu büyük ihtimalle ilerleyen sürelerde düzelecektir.


Köpeklerin karşılaştıklarında kavga etmemeleri bir çok faktöre bağlıdır ama yine de birbirinin zıttı cinsiyetlerde olan köpekler daha iyi anlaşabilir.


bu ve bunun gibi bir çok cevabı sanalveteriner.com sitemizde direkt veteriner hekimlerden alabilirsiniz. İyi akşamlar dileriz. Sanalveteriner ekibi. Resim açıklamasını girin

Kadirbyrk
Kadirbyrk

3067

Mesela venim kopegim 40 gunlugu gecti ve siz ic ve dis parazit asisinin 35 gunlukken yapilmasi zorunlu desiniz ama bana geldiklerinde daha buyukler geldiginde yaptirsak sikinti olurmu

Kadirbyrk
Kadirbyrk

3067

Mesela venim kopegim 40 gunlugu gecti ve siz ic ve dis parazit asisinin 35 gunlukken yapilmasi zorunlu desiniz ama bana geldiklerinde daha buyukler geldiginde yaptirsak sikinti olurmu

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Sıkıntı olmaz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 895 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81574 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR