Erkek Kedımı Bu Gun Kısırlastıdım Her Sey Yolundamı..

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194 Puan

evet kedimi veterinerden aldiktan sonra arabada kustu evde 2 kez kustu toplam 3 kez kustu. Su an uyuyor. Ve veteriner hekimim antibiyotiği evde kendim uygulayabilecegimi ve bura gelmeme gerek kalmadigini soyledi bana 5 adet antibiyotik hapi verdi ve gimcat multivitamin bunlar yeterlimi daha ne yapamam lazim sabaha kadar mama su yok dedi ancak sabah olunca kuru mamami yoksa ezme yas mamami vermek zorundayim? Ayrica boyunluk takildi erkek olmasina ragmen hic sikinti cikarmadi kedim ancak aneztesinin etkisinde oldugu icin olabilirmi? Sikinti cikartirmi? 3 kez kusmasi normalmi?


12 CEVAP

Firuzecik
Firuzecik

12820

3 kez kusması normal. Altına kacırabilir dikkat edin. Üzerini ıslatırsa crytalin gibi hayvanlar için dezenfektanla yolsa ılık suyla ıslatılmış bezle silin. Benim erkek kedim kusmak için kum kabına girdi. Hep ağzına yüzüne kum yapıştı ve poposuna da kum yapıştı. Ona dikkat edersiniz. Bi kac damla kanama olabilir toplarda telaş yapmayın. Biz yakalık takmadık. Uyukladı zaten çok hareket etmedi. Yarın gün boyunca yaş mama verebilirsiniz. Benim erkek kedim yaş mama sevmiyor kuru mama yedi sadece :')

Superisi814
Superisi814

125092

Evet kusmasi normal 3 kere.Bir de bünyeden bünyeye değisiyor verdikleri tepkiler.Ateşlenebilir.Benimki bünyeden zor atti tesiri.Ben yaş mama verdim ilk, yoğurt her zamanki gibi.Ateşli zamaninda yogurt yedikce iyi geliyordu.
Elizabeth yakalik iicn bir sey söyliyemem ben zaten operasyon sonrasi müşahedede tutmayi yeğledim.Ilaclarini ozenli verin.Arkadasin da dedigi gibi çiş kacirma olayi yasanabilir, asiri sefkat isteyebilir, sayiklayabilir.Ilac kullanim ve hijyene fazlaca önem verin.
Gelmiş geçmiş olsun 🐾🐱

BademSeker
BademSeker

3894

Her sey normal görünüyor biz yakalil takmamıştık. Operasylndan 8 saat sonra falan agri kesici surup ve su vermistim ignesiz siringayla. Ertesi gün de mama olarak mutlu olsun diye yaş mama vermiştim. Antibiyotik iğnelerini de 3 gün vet.yapmisti. Geçmiş olsun

BademSeker
BademSeker

3894

Hmm bence erkek kedi icin 1 hafta cok uzun. Hekimden hekime degisir elbette ama erkek kediler genelde ertesi gun kendine geliyor ve yaralarini yalayarak iyilestiriyorlar. Gecmis olsun:)

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

kesinlikle cis kacirsin hatta odami tuvaleti olarak kullanabilir hic sikinti deil. Yaraya crystalin kullanabilirmiyim?

Firuzecik
Firuzecik

12820

Ben kum yapıştığında mecbur sildim crytalinle.yoksa veteriner pansumana gerek yok demişti. Bu arada yarın sabah eskisi gibi hic ameliyat gecirmemis gibi olacak hemrn iyilesiyorlar. Tek sıkıntı elizabeth yakalık. Gözlemlersin , dikiş olmadığı için dikiş sökme derdi olmaz çok sorun çıkarmazsa yakalığı çıkarırsın daha büyük stres yaşamasın. Tabi veterinere sorarsınız önce.

tyguler
tyguler

124312

Mama olarak ben kuru mama vermiştim, sıkıntı çıkarmadan yedi. Bizimki 1 kez kustu tam mustu, 3 kere bilmiyorum yorum yapamam. Yaş mama verirseniz tabi daha iyi olur daha kolay yer ama kuru da verebilirisiniz. Kumunu tertemiz tutun şansınız varsa bir güzel yıkayın yeni kum koyun, belki bir miktar eski kumdan da koyabilirsiniz kendi kokusu alsın diye mikrop kaparsa zor olur.
Biz başlık falan takmamıştık, 2 krem vardı birisi madecassol diğeri yanlış hatırlamıyorsam furacin idi ama emin değilim unuttum. bir de 2-3 gün boyunca kontrole gittik ağrı kesici, antibiyotik vs yapıldı.

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

@tyguler Bunu hic dusunmedim kum konusunu yeni kumum kargoda ve eskisi duruyor cok buyuk sikinti olurmu?

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

sağolun. Birde baska bir sorum olacak evimiz dublex ve su an yukardaki odamda tutuyorum yarin kendine gelince salicam yakalik ile merdiven zor olurmu?

BademSeker
BademSeker

3894

Yakalikla merdiven inmek zor olabilir.. Veteriner yakaladığı ne zaman çıkaracağını soyledi?

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

hic sormadim yakalik ne zaman cikcak diye ancak sanirim 1 hafta gibi bir sey demisti

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

tesekkurler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 365 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR