Sokakta Büyüyen Bir Köpeği Ev Hayatına Nasıl Adapte Edebilirim?

DecsS
DecsS

416 Puan

2 hafta önce iki hasta kedinin evi olduk. Sahiplendirmeyi düşünmüyorum. Malesef ki daha önce tatsız sonuçlanmıştı. Mahallemizde bir köpek var . Bütün kedileri kovalıyor. Ama bir sefer , kedi kaçmayınca koklayıp tekrar yanıma geldi. Sokakta beni bulunca nereye gitsem gelir, bekler , geri bırakır :D sağolsun. Yol boyunca karşıdan karşıya fırlıyor. Araba çarpacak diye korkuyorum. Tabi ben yanında yokken başka insanların yapacaklarından da öyle. O kadar oyuncu ki malesef yanlış anlaşılıyor :/. Bir sefer barınağı arıyorlardı, zor ikna ettim. Küpeli alamazlar ama sürgün ederler. Barınakların işi belli olmuyor. Bugüne kadar sokakta yaşamış, (yaklaşık 1-2 yaşlarında) orta boy bir köpeği , iki kedili bir apartman hayatına nasıl adapte edebilirim? Neler yaşanması normaldir? Gerçekten benim için geri dönüşü olmayan bir yol olacak. Çünkü tekrardan terk etmek için bende yürek yok. Hatta bugünki yürüyüşte karşılanşınca, takıldı bize. Kedilerin ilacı için veterinere gidecektik. Sormak içinde fırsat oldu. İmkansız değil ama zor olur dedi :D. Bende o küçük ihtimale tutunuyorum. Bu işi daha iyi bilen sizlere danışmak istedim. Hem kedilerin hem de köpeğin hayatını mahvetmek doğru değil. Bu işin nasıl olması gerektiği ile ilgili dönütte bulunabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler , iyi günler dilerim.

2 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba,
Veteriner hekim hakli, zorlar ancak imkansiz değil.Ayrica sizi belli ki seviyor.Köpekler sevgi dolu kalpleri ile çok şey başarir.Koşullari değişse bile siz yaninda olucağiniz için mutlu olabilir.
Kedilerle normalde arasi nasil ? Ama herşeyden öncesi bilin ki köpekli yaşam onlarca birlikte alinacak yil ve yol demektir.Yasaminizi ona göre düzenlemektir.Baskiya , şikayetr ve tehdite karşi dik durabilmek demektir.Ilkin bunlar icin enine boyuna yeniden ve yeniden düşünün.
Günde en az 3 kez kar kiş , sicak soguk disariya cikmalisiniz.Hem tuvalet ihtiyaci icin, hem yuruyusleri icin.Sabah isimadan yollara düsmeye, onun bitkileri koklamasini izin vermeye, tatil planinizi, sosyal hayatinizi onun varligina gore duzenlemeye gerçekten hazir ve razi misiniz ?
Cok uzun vadede yalniz kalan köpekler mutsuz olur mesela.Köpekli yaşam bazen gerekirse onun icin bir yerlere gitmekten vazgeçmek, baskilara direnmek, uykudan feragat edebilmek , ama her defasinda onlarin sevgisinden ve dostlugundan nasiplenmek demektir.
Bir daha düşünün.
Terk edilen hayvanlar mutsuz ve tramvali oluyor.Hatirlatirim.

SAYu
SAYu

804

Terk edilme ihtimalini bende istemem sadece gördüğüm kadarını anlatıyorum bir komşumuz vardı bir kedisi vardı genellikle bahçede kalırdı bir gün köpek yavru bulduk(4 aylık)eve geldi çok nefret ediyordu kedilerden sanırım kedilerden dayak yemişti yaraları vardı onu sevdik yıkadık doyurduk kediye saldırmaya kalkınca belki yanlış olduğunu düşüneceksiniz ama yere vurarak ses çıkartıp hayır diye bağırdık şimdi 1,5 yaşında halen kedileri sevmiyor ama daha az umursuyor gerçekten çok zorlandık ama yinede bırakmadık halen evinde diğer köpek arkadaşlarıyla mutlu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 763 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81486 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR