Sorular...

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Tekrar merhaba,diğer forumumda sorduğum sorular dışında birkaç sorum daha var. Cevaplarsanız sevinirim.


1.Sorum: Kedime ve gelecek kediye taşıma çantası alacağım. Şu modeli beğendim.https://www.mamadoktoru.com/uploads/products/thumb_karlie-naylon-seyehat-cantasi-small-40x26x20-mavi.jpg
Fakat kedim taşıma çantasına girdiğinde stres yaşıyor ve dışarı çıkmak için tırmalayabiliyor. Bu çantanın fileli kısmı tırmalama ile yırtılabilir mi ?
2.Sorum: Kullandığım mamayı normalde 2 kg lik olanını alıyordum kedim için. Yavru geleceği için 7 kg lık olanlardan alacağım. Nasıl saklamalıyım? Ben bi kısmını her kavanozda 1 er kilo olacak şekilde cam kavanozlara koymayı. Diğer kısmını mamanın kendi ambalajında muhafaza etmeyi düşünüyorum. Bu iyi olur mu sizce?




  1. Sorum: İki kedinin kum kabı ayrı mı olmalı yoksa aynı kum kabı kullanabilirler mi? Hijyen açısından birbirinin kum kabını kullanabilirler,ayrı ayrı almanın manası kalmaz diye düşünüyorum.




  2. Sorum: Oğlumun bana geldiğinde tırmalama tahtası eğitimi yoktu. Uğraşmama rağmen alışmadı. Koltukları vs. tırmalıyor. Yavruya oğlumdan ayrı yaşarken tırmalama eğitini versem, bir araya geldiklerinde oğlumdan görüp koltukları tırmalamaya başlar mı? Veya onu tırmalama tahtasına yönlendirip,oğlumun koltukları tırmalamasına izin verip ona izin vermeden yavru buna üzülür mu? Nasıl karşılar? Koltukların iki kedinin tırmalamasına dayanmayacağını düşünüyorum. Oğluma da ihtiyacını karşılaması için mecburen izin veriyorum.



11 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedimin tam olarak neye alerjisi olduğunu bilmiyorum maalesef. Veterinerime göre gıda alerjisi yok ama aynı zamanda tüy dökümü ve kaşıntısı olduğunda mamadan galiba diyerek mamayı değiştirmeme neden olmuştu.
Yavru maması alıp oğluma da kıza da yedirsem,oğlum reaksiyon gösterebilir.
Aslında Brit Care Coco dan da emin değilim. Şuan tüy döküyor baya ama mantardan mı alerjiden mi bilmiyorum.
Şuan ki veterinerim üçüncü veterinerim. İkinciden memnundum ama başka Bi Şehire taşındı. Normalde taşındıktan sonra da görüşüyorduk ama mesajımı gördüğü halde cevap vermiyor şuan.
Veteriner sıkıntımda var yani

patili
patili

120470


  1. soru için;evet malesef hemen yırtılır. Taşıma konusunda huysuz kediye daha dayanıklı çelik çanta almak gerekiyor. Benim kızım plastik olanların bile kapısını kırdı parçaladı. :) :/

  2. soru için; kavanoz formülü iyi işliyor. Ben de öyle yapıyorum. Ama daha çok mamaları bölmektense paketin içinden yarım kiloyu veya bir kiloyu bir kapalı kaba koyuyorum ve oradan bittikçe tabagına alıyorum. Geri kalan mama agzı kapalı birşekilde pakette kalıyor. Paketler koruyucu oldugu için hepsini ayrı ayrı bölüm kavanozda saklamaktansa daha güvenli geliyor bana tazelik açısından.




  • 2 kedili bir evde 2 kum kabı bulunmalı mutlaka. hele ki ilk zamanlar yavrunun tüm yıllık aşıları dahil bitinceye kadar ayrı wcleri kullanırlar. yavrunun odasında kendi tuvaleti dursun. oğlanınki ayrı yerde olsun. idrar kaka vs bunların tahlilini ayrı ayrı yaptırmak yerine en baştan koruyucu olarak bu yolu kullanın. Ohlanın mantarı iyileşince kızın da aşıları tam bitince artık açarsınız kapıları birbirlerinin kutularını kullanabilirler dilerlerse. ama hep 2 kum kabı bulunmalı evde.




  • tırmalama konusu tamamen kedilerin ahlakına kalmış bir durum. o yüzden gözlemleyerek görüceksiniz. yavruya öğretebilirsiniz eğer kabul ederse. bizimki yavruyken de kabul etmemişti. şimdi ben tırmalayabileceği bir halıflex halı aldım. onu tırmalıyor tahta vs ayrı aparatların yüzüne bakmıyor. halı daha kullanışlı bu konuda.



dollfacepersian
dollfacepersian

132611

O zaman diğer beğendiğim çelik kapılı plastik çantayı alayım ikisine de.
Tamam o zaman. Size bir şey daha soracağım bu konuda. Ben şuan oğlumda kapalı kum kabı kullanıyorum. Kapalı kum kabının hiç sağlıklı olmadığını,sadece bizleri memnun ettiklerini söyleyenler var. Bu konu hakkında ki düşünceniz nedir? Kum olarak Sanicat topaklanan portakallı kum kullanıyorum.


Ben o zaman çok pahalı olmayan bir tırmalama tahtası alayım yavru için. Belki kullanır.
Cevabınız için teşekkür ederim:)

patili
patili

120470

Kapalı kum kabı ben de sevmiyorum. Agzını sürekli açık tutarak (eğer açılıp yukarı katlanabilir yarım kapağı varsa) belki bir nebze daha hijyenik hale grtirebilirsiniz ama kücük yavru için normalde 20 - 25 liralık açık tuvalet kabı alın. sabah akşam tuvalet temizlenmeli mutlaka. dışkı idrar vs alınmalı sabah akşam. sanicat active sabunlu kullanıyorum ben de. çok memnunum :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Şuan ki o tip modellerden değil ama onlardan alacaktım. Şunu almayı düşünüyorum.http://www.*******.com.tr/moderna-flip-klasik-renk-kedi-tuvaleti
Sizce nasıl?
Yavru için oğlumun yavruyken kullandığı açık tuvalet kabını kullanacağım.
Birde oğlum alerjik bir kedi olduğu için hipoalerjenik mama kullandığımızı söylemiştim . Yavruyla bir araya geldiklerinde onun manasından yiyip alerji olmasından korkuyorum. Bu yüzden yavruya da aynı mamayı kullanacağım. Vitamin ihtiyacını tam karşılamak için düzenli olarak Beaphar Junior pastle kullanmayı düşünüyorum. Sizce bu şekilde yaparsam bebek için sorun olur mu?
Sanicat Active bende kullandım ama kokusunu beğenmediğim için portakallı kullanmaya başladım

patili
patili

120470

Eğer bütçeniz yeterliyse kızlanoglanı ayeı tuttugunuz süreçler içersinde yavru maması alın kıza. orijen kitten olabilir veya nd kitten veya britcare kitten britcare coco biz de kullanıyoruz. gayet güzel bir mama.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yavru kedilerde mideleri hassas olduğu için mama değişiminin iyi olmadığını,mümkünse büyüyene kadar aynı mamayı kullanmak gerektiğini okumuştum.Bu konuda fikriniz nedir? Birde tadını beğenmez diye endişeleniyorum

patili
patili

120470

NDyi bazı kediler sevmiyor ama Orijen kitten'ı reddeden kedi duymadım henüz. İkisine de yavru kedi maması vermeniz, ikisine de yetişkin vermenizden daha sağlıklı olur eğer oğlanın kilo problemi yoksa. Mesela vet.ler şey yapar; kedi zayıfladığında, ameliyat sonrası halsizleştiğinde, yemeyi reddettiğinde, veyahut dişiler hamileyken yavru kedi maması önerirler. O yüzden yetişkin mamadansa yavru maması daha iyi. Yavru kediyi büyütene kadar mama ayırma konusunda biraz zorlanıcaksın canım malesef. çünkü oğlan alerjik. kız da yavru. kız 4 - 5 aylık olana kadar en azından yavru kedi maması yesin. Sonra birleştirirsin.Ama eğer yapamam diyorsan, başka yolu yoksa veterinerine danış eğer olur derse 2sine de coco kullan. Gerçi veterinerin de pek bilgili gibi gelmedi bana. Bir de yavrular, yetişkin mamalarını çiğneyemiyorlar..

patili
patili

120470

linkteki tuvalet güzel bir tuvalet ama kapagını sürekli açık tutmalısın bence alırsan da. ben kapalı tuvalete pek sıcak bakmıyorum. :) sen bilirsin o yüzden.

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Kediniz sadece tüy mu döküyor . Bu yüzden mi mantar denildi . Yoksa mantar var mı vücudunda .

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Reyyanhan
Kaşıntı,tüm vücudunda ve bölgesel olarak tüy dökümü vardı. Özel ışıkla baktı ve mantar olduğu söyledi veteriner

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1582 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR