Kedim Çookkk Korkuyor Ve Hangi Oyunları Oynayabilirim

Kedimi trafoda sıkışmış buldum ve eve getirdim ailemdende izin aldım.ilk naşlarda salam veriyordym ama veteriner vermeyin dedi size tavsiyem salam sucuk sosis veröeyin. Neyse kedimi alalı 1 ay oldu ve bize daha yeni yeni alışmaya başladı. Falat bizdem hala çok korkuyor. Elimide çok ısırıypr. Dedikleri gibi lızıyorum ilgiyi kesiyorum. Neyse bizdem korkmaması için ne yapmalıyım hangi oyunları oynamalıyım ve elimi ısırmaması için ne yapmalıyım.

3 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Bu arada oyun olarak, bu aylara en uygunu oltalar. Hem ucuz da oluyorlar. Ama ne yazık ki pek dayanıklı değiller :D
Pahalılarından almayın sakın, en kalitelisi bile en fazla 4 gün dayanıyor parçalanmaya :D
*******ta 5tllik bir tane var. O uygun olur :)
Çıngıraklı olanları da çok seviyorlar.
Catnip (kedi nanesi bu aylarda etki etmiyor boşa para vermeyin)


Yumuşak toplar da şahanedir.
Atıp, getirmeyi öğretebilirsiniz.


Bir süre birlikte oynadıktan sonra topunu verip kendi halinde bırakın. Evdeki tek hareket kaynağı siz olursanız hala oyun olduğunu sanmaya devam edebilir.


Ve bir tavsiyem daha var: eğer evde kendine gizli bir köşe bulmuşsa -ki mutlaka bulur, çek-yat, yatak altı filan- sakın ifşa etmeyin o köşeyi. Onu oradan ellerinizle zorla çıkarmayın. Hatta gözgöze bile gelmeyin ki kendini gerçekten güvende hissettiği tek yeri de elinden almayın. Huzurunuz kaçar inanın.

ursaminor
ursaminor

116511

Daha çok minik... Sokaktan alınan kediler genelde travma geçirmiş oluyor. Güvenmeleri zaman alabiliyor.
Ona zaman tanıyın, isteklerine saygılı olun. Kucağa gelmek istemiyorsa zorlamayın, Birdenbire isteği dışında kucağa almayın, hava kaldırmayın.
Bu aylarda sahibine karşı sağır olur kediler. Yapma, hayır deseniz de dinlemiyor gibi gelir size. Ama dinliyor, sadece duymazdan geliyor.
Zamanla geçecek bunlar. 1-2 aya alışır, güvenir, kucağa gelmeye başlar, masaja başlar.
Isırdığında çok aşırı tepki vermeyin. Sakin kalmaya çalışın. Yapma-Hayır deyin ve oyunu bırakın.


Çok aşırı bağırırsanız, korkabilir.
Ani hareketler yaparsanız, alışma süresi uzayabilir.
Unutmayın kediler de çocuklar gibi evin aynasıdır. Ev ne kadar huzurluysa kedilere o kadar yansır bu durum...
Yani biraz sabır :)

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806

Aynı şeyleri birebir yaşadım bende oğlumu araba kaputunda sıkışmış buldum ve 1.5 yasinda daha yeni yeni korkmamaya başladı, eve biri geldiği zaman eskiden kaçar tislamaya başlardı, şimdi kadın gelirse kokluyor erkek gelirse yine kaçıyor ama olsun, bizim ilk yakinlasmamiz ayni odada kalmamizla başladı, birlikte yatmaya başladıkça beni sevmeye üstümde yatmaya gırlamaya başladı. Diğer aile üyelerinden özellikle babamdan cok korkuyordu( buyuk ihtimal erkeklerden dayak tekme yemis.) suanda butun aile üyelerine alışkın bir tek babam gelince hala masanın altına saklanır biraz bekler sonra çıkar. Bende ilk başlar çok üzüldüm çok araştırdım ama sonra onu böyle kabul etmeye başladım. Yavaş yavaş beni sevmesini farketmek, onu aileye alıştırmak çok keyifli oldu. Her şey zamanlaa. Ama kısa bir süre mamasini siz verin, ilk size alişsin güvensin, sonra mesela anneniz vermeye başlasin onada güvensin boyle yavaş yavaş olan bir süreç dedigim gibi kedim 1.5 yaşında ve daha 4-5 aydır alıştı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 622 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR