Sokak Kedisi İçin Acil Yardım!!

Öncelikle herkese merhaba. Ben Ankara'da üniversite öğrencisiyim ve bir sokak kedisi buldum. Kedinin miyavlamaları aslında dikkatimi çekti. Rahatsızlanmış olduğunu anlayıp veterinere götürdüm. Derisinde hastalık yayılmış ve kalça kemiği kırılmış. 2-3 tane ameliyat olması gerekiyormuş. Toplamda 1000 TL'lik bir ücret istediler. Ve ağrı kesici ile uyuşturdular. Bu parayı verme durumumuz öğrenci olarak yok. Bu durumda veteriner tarafından bize kediyi aldığımız yere geri bırakmak zorunda olduğumuz söylendi. Acaba bu konuda ne yapabiliriz? Kediyi ölüme terk etmek istemiyoruz. Ücretsiz bu tedavi süreçlerini gerçekleştiren bir vakıf/topluluk var mı Ankara'da? Ve tavsiyesi olanlarda yazabilir mi?

4 CEVAP

seldmrprmk
seldmrprmk

1491

Belediyenin veteriner hizmetleri var. Oraya götürebilirsiniz. Sizden ücret de talep etmezler.

seldmrprmk
seldmrprmk

1491

Izmir'de bu dediğiniz şeylere ben rastlamadım. Yıllardır sokak kedilerine bakıyoruz ve bugüne kadar birçok kediyi kurtarmayı başaran yardımsever belediye veterinerleri ile karşılaştım. Ankara'da durum nasıl bilmiyorum. Zaten size tavsiye vermek için yazmıştım.

Belediyeleri çoğu kişi tavsiye etmiyor. Hayvan hakları ile ilgili bir sitede de bu şekilde cevap verilmiş.


Bulduğum hasta ve yaralı hayvanlar için belediyeyi mi aramalıyım?


Maalesef birçok il için cevap hayır. Bulunduğunuz bölgedeki bakım evlerinin nasıl çalıştığını bilmiyorsanız, hasta ya da yaralı olan hayvanı belediyeye teslim ederek aslında ölüm fermanını imzalamış olabilirsiniz. Hele de ilinizde bir bakım evi yoksa hayvanın sonu ne olur bilinmez. Özel kliniklerde tedavi ettirme şansınız yoksa tek çare bakım evinde tedavi ettirmekse bile siz de hayvana eşlik edin, süreci takip edin.

Teşekkürler. Burada ki insanlar tavsiye etmediler. O yüzden böyle düşündük.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 783 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.993 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR