Beslenmeden davranışlara kadar, evcil dostunuzun yaşamına dair detayları keşfedin.
Tüm Blog YazılarıMerak ettiklerini sor, dostlarımızla yaşayanlar cevaplasın.
KaanEfeAktas sordu.
Buluut cevap verdi.
Aysebrl sordu.
merveninkedileri cevap verdi.
Merhaba kedim için pelet kuma geçmeyi düşünürken orgakitty markasına denk geldim aranızda orgakitty topaklanan granül kumu kullanan arkadaşlar var mı?olumlu ve olumsuz yönleri nelerdir?Bilgilendirirseniz sevinirim
@Lindalin Merhaba, bizde orgakitty mısır taneli kum kullanıyoruz. Toz yok, pati arasında kum bentonite göre çok az. Biraz yavaş topaklanıyor. Günde 2-3 kez temizliyorum. O nedenle bekletmek lazım. Bi de idrarı altına geçebiliyor. Kum kabı poşeti kullanmak lazım. 15 gün bekletmeden arada kumu aktarıp kabı yıkarsanız iyi olur. Kakasını klozete atıyorum. Hiç koku olmuyor. Kedim hemen alışmıştı. İnşallah bozmazlar almaya devam edebiliriz.
Merhabalar pelet kumu son zamanlarda çok duyuyorum. ancak gerçekten doğal olanlarda çok ağır bir reçine kokusu ve topaklaşma sorunu olduğu söyleniyor. mantıken de talaşın topaklanması zaten imkansız demekki içerisine kimyasal ekliyorlar bununla ilgili de çok şikayet vardı biz doğal üründen yapılıyor diye tercih ediyoruz ama doğal olmayan doğallarla karşılaşıyoruz.
Bazısında idrar ile karışan çam kokusu oluyor ve bu insanın genzini yakıyor resmen. ve bazısı topaklanmıyor.
Orga kitti topaklanma konsunda iyi gözüküyor ama deneyenler cevap verse daha iyi
Bigcat kullanıyorum söylediğiniz kumu da çekilişten kazandım ama daha denemedim. Gerçekten diğerleri gibi güzel topaklanmıyorlar ama tozsuz olduğu için kedimin gözlerindeki çapak problemi geçti bence çok sağlıklı bir kum ve her gece tuvalete atıp sifonu çekmek inanılmaz rahat.
Cevaplarınız için Teşekkür ederim arkadaşlar daha almadım bende ama dediklerinizi değerlendireceğim alırsam da deneyimlerimi yazarım inş
Cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar ben de aldım ama kedimin malum dönemlerinden midir nedir bütün banyoya dağılmıştı ve maalesef topaklanması çok ii değildi bitince nb ya da biokattı galiba onları denemeyi düşünüyorum tekrardan ilginiz için teşekkürler
881883+’w
Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.
Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:
Yeni Soru SorŞikayet göndermek için bir sebep seçmelisiniz.
Teşekkürler!
Şikayetiniz başarıyla gönderildi, en kısa zamanda inceleyeceğiz.