Kedilerde....?

Pretty
Pretty

4446 Puan

Merhabalar,
Çok merak ettiğim bir soru sorucam. Kedilerde Covid-19 virüsü kapılabilir mi? Diyelim yakalanabilir ve yakalandı, bizede geçebilir mi? Ayrıca, belirtileri neler olabilir? Bu gerçekten olduğundan sormuyorum. Ailemizden biri Covid-19 testi yaptırdı. Testin sonucu çıkana kadar bir odada kalıp bize yaklaşmıyor, biz kendimizi koruyoruz ama birde kedimiz Mars var. Ben her ihtimale karşı onu yanımda tutuyorum. O odaya yaklaştırmıyorum. Sizce buna gerek var mı? Yoksa gerçekten bu önlemlere devam mı etmeliyim? Lütfen Aydınlatın Beni ❤

9 CEVAP

aigenc
aigenc

12744

Kedilerin %80'ninde zaten korona var. Bu genetik bir şey ve zararı yok. İnsanlar arasında yayılan virüsün geçme ihtimali yok değil ama gerçekten çok düşük bir seviye. Birkaç tane vaka var sadece böyle. Siz yinede pek yaklaştırmayın

Pretty
Pretty

4446

Test sonucu çıktı ve "Negatif".

Pretty
Pretty

4446

Teşekkür Ederim ❤

tyguler
tyguler

124328

Kediden insana geçmiyor virüs.

Zeynepulku
Zeynepulku

122981

Korona derken cobid19dan bahsediyor arkadas. Fip olan korona değil.
Haberlerde kedilerin korona olduğunu duymuştum ama bizim kadar ağır gecirmiyorlarmis ve insamalra bulastirmiyorlarmis (emin değilim) korona iseniz dikkatli olun yine de. Fazla dokunmayin yanında maske takin.

mihriii
mihriii

119878

geçen gün biri bunu atmıştı


Bir veteriner hekim, Corona virüs B117 varyantının evcil hayvanlarda ciddi sağlık problemlerine yol açtığına dair bir post yayınlamış. Bilginize.


https://www.instagram.com/p/CMtvw2rlP21/?igshid=fx2lx2xz2wt0

aslihan_e
aslihan_e

132047

Covid-19, kedilerde yıllardır var olan koronadan farklı, insandan kedilere bulaşıyor ama kediden insana geçmiyor. Türkiye'de kaynak bulamamanız normal çünkü ülkemizde kimse kedisine Covid-19 testi yaptırmıyor. Bunun sonucunda burda kedilere bulaşmıyor diyenler çıkıyor. Yabancı kaynaklara baktığımızda bilimsel verilere göre çok fazla kediye bulaşmış durumda. Sadece kedi değil hayvanat bahçesindeki hayvanlara kadar bulaşmış. Kediyi uzak tutmakla doğru yapıyorsunuz. Komşularımız ailecek Korona oldular. Şimdi inanmayanlar tesadüf diyecek ama kedileri de aynı zamanda hasta oldu. Karar sizin.

Pretty
Pretty

4446

Çokk Teşekkür ederim hepinize. İçimi rahatlattınız. Şuan pek birşey belli değil test sonucu daha çıkmadı. ❤❤

Kedilerin en az %80 i vücudunda corona barındırıyor zaten. Ama size bulaşmaz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 435 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 92.799 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR