Kuru Mamada Rotasyon

pongul
pongul

113342 Puan

internette rotasyon diyeti hakkında farklı görüşler var. bunu kuru mamayla kedisine uygulayan var mı? ne sıklıkta mama değişimi yapıyorsunuz? bazıları pakette bir bazıları ayda bir gibi sıklıklardan bahsetmiş yurt dışı forumlarda.

16 CEVAP

pongul
pongul

113342

şimdi bendekiler an itibariyle 4 aylık, 7 aylık ve 11 aylık olduklarından ve farklı mama veremediğimden ( birbirlerinin mamalarına bulaşıyorlar) üç ay brit care crazy devam ederek aslında 11 aylığa da 2 ay fazladan kitten mama vermiş olacağım mecburen istemesem de, sonrasında hepsinin yiyebileceği all life stages birşeye geçmem gerekecek bakalım o zaman yine acana ya da başka birşey (tow -petcurean vb.) ya da mecburen brit care yetişkin mamalarından birine geçeceğim - ursaminor 6 aydan sonra yetişkine geçilebildiğini belirtmişti önceden.

patili
patili

120470

Geçilebilir serbest. Ama kalınadabilir, o da serbest. Sizde 3 kedi oldugundan 4 aylık kediye de yetişkin mama verilmemesi gerektiğinden kittenda kalom baya bi süre. hem kadanız rahat eder hem sizinkiler daha iyi gelişir. En büyüğe ek olarak yaş mama da verin düzenli. Kücüklere haftada 1-2 yaş mama yeter. Ben 10 aylığa kadar kitten kullandım yanlış hatırlamıyosam. Sonradan royal canin persian mamasına geçmiştik. hey gidi günler.. o_O

ursaminor
ursaminor

116511

Özellikle 1 yaşına kadar olan dönemde farklı mamaların kullanılması, böylece kedinin yetişkinlik döneminde çok seçici olmasının önlenmesi fikri de savunuluyor.


Yaş mamada ben her gün aynı markanın başka tatlarını veriyorum. Mesela 1 sabah karidesli, bir sabah yengeçli, bir sabah somonlu, bir sabah jambonlu vs. gibi.


Aynı şeyi istemeyerek de olsa kuru mamada da yapmak zorunda kaldık aslında. 4 ayda 4 farklı mama yedik açıkçası. İlk kapıya dayandığı gece mecburiyetten friskies kitten almıştık (hala duruyor ha paket sokak kedilerine vermeye bile kıyamıyoruz öylesine kötü bir mama ki :/). 3-4 gün sonra Orijen kitten aldık. Hiç kademeli filan değil doğrudan değiştirdim vallahi. :D
Sonra orijen çok ağır geldi ve alerji yaptı bizim kızda. Kaşıntı, kulak tüylerini yolma vs. Tavuk alerjisi de oldu. Sonra vet balıklı mama ver deyince Acana Pasifica aldık. Orijen zaten protein deposu, Acana da protein deposu. İkisini karıştırsak hayvan exorcistteki gibi tavanda ters yürür diye yine doğrudan geçiş yaptık :P
Ama nefret etti Acana'dan. Yaş mamayla karıştırıp zorla yedirdik. Son çare dedik Royal Canin kitten ile verelim. Karıştırdık verdik. Löpür löpür yiyor şu anda.
Taste of Wild alacağım şimdi (Rosto Geyik Eti Ve Somon Fümeli Tahılsız olandan) ve bu kez kademeli geçiş yapacağız.
ND tahılsızları da denemek istiyorum aslında. Sonra da ondan alacağım. Ancak aynı yaş mama yerken çıkardığı zevk mırıltılarını (somonluda özellikle :o myykk mykkk) çıkarırsa o zaman dururum o kuru mamada.


Galiba bu biraz bizim kendimizi tatmin etme şeklimiz mi nedir? Çeşitlilik olması filan? Yani hep aynı dehidre kuru sıkıştırılmış parçaları yemelerine ben şahsen üzülüyorum :(


Yine de 1 aydan daha kısa sürede kuru mama rotasyonunu ben şahsen bilemedim tepki nasıl olur bünyede...

patili
patili

120470

çok sık değişim iyi değil kuru mamada. özellikle markalar arası. mesela 1 ay hills kullanıyım sonraki ay acana sonraki ay britcare gibi sürekli bir değişim sindirim sistemine zarar veriyorken, atıyorum 1 ay acananın pasificasını kullanıp diğer ay kuzulu grasslands ını ikram edebilirsiniz kedinize. markaların formülleri birbirinden çok farklı olduğu için çok sık marka değiştirmiyoruz ama arada aynı kaliteli markaların diğer formüllerine geçilebilir. diğer türlü çaplı değişimde 3-6 ay sonrası değişim daha uygun.

pongul
pongul

113342

ursaminor :) çeşitlilik sorgulaması yerinde olmuş, belki de...
patili marka konusundaki istikrara dikkat edeceğim, zaten şu anda brit care crazy en az üç ay devam ederiz tam işler yoluna girmişken.

ursaminor
ursaminor

116511

Ama ben şimdi zorunlu olarak geçeceğim ya Acana olayı malum :(
Hala yakalıyorum ayırdığını içinden Acanaları uyanık ya :D
Umarım TOWu sever.

patili
patili

120470

ben de son dönemde kızım acanadan sıkılınca sürekli bir marka kategori farketmeksizin değişim sürecine girdim. aslında değişiklik olsun diye tek bir mamaya geçmeyi planlarken aldıgım mamayı da zamanla yememeye başladı. sonra onu iade edip başka bir mama aldım. onu da ilk günler yiyip sonra yemedi. derken değişmek zorunda kaldık. böyle bir sıkıntı yaşamadıkça sürekli değişim ben de önermiyorum. sadece bir önceki yazımda dediğim gibi olan değişimlerde sıkıntı yok. aynı markanın başka tatlarını yiyebilir. mesela ben şuan acana ranchlands (sıgırlı, bizonlu, yaban domuzlu) mama veriyorum kızıma.

patili
patili

120470

acanayı bazı kediler yemiyor. bazı kediler de nd yemiyor mesela. aslında lezzeti artırılmış royal canin, hills, proplan tarzı mamalar yüzünden dogal mamalarda dikişi tutturamayabiliyor bazen anne babalar.

patili
patili

120470

ne kadar uzun süre kitten yerlerse o kadar iyi. o yüzden 11 aylık için endişelenmeyin. hamile kedilere bile baby kitten mamalaeı yemeleri öneriliyor mesela. daha sağlıklı. daha az riskli. içeriğini okuyunca pek fark anlaşılmasa da firmaların da kanaati böyle. o yüzden eahat rahat b bucuk yaşına kadar kitten mamanın yolu var. en kücük 8 aylık olana kadar hepsine verebilirsiniz kitten mama :)

pongul
pongul

113342

çok sevindim bu duruma

ursaminor
ursaminor

116511

Yanlış hatırlıyor olabilir misiniz? Yaş mama hakkında patili ile bir konuda konuşurken Fıstık için demiştik artık yetişkine geçilebilir diye :) - tavuğa alerjisi olduğundan ve yetişkin mamalarda daha fazla seçenek olduğundan...
Kuru mamada kendim hala kitten kullanırken (7,5 aylıkta), öyle bir öneri haddime değildir yahu :)
Ama ek bilgi: yabancı sitelerde 6 aydan sonra artık yetişkin kuru mamasına geçenler ve bunu savunanlar olduğu doğrudur.

pongul
pongul

113342

ursaminor üyeleri karıştırdım :) başka bir üye tavsiye etmişti.

pongul
pongul

113342

en büyük olan erkek olduğu için ona yaş mama takviyesi gerekecek zaten aslında idrar yolları vb. için. henüz hiçbirini kısırlaştırmadım, erkek olan hiç olmazsa bir yaşını geçsin, zaten kızgınlık durumu da yok bariz bir şekilde henüz. küçüklere 1 defa devam edeyim yaş mama haftada.


vitamin olarak Beaphar Junior Paste Kitten veriyorum günlük hepsine. bir aydır natur vitta c vde ermiştim günde yarım tablet. şimdi ara verdik. gimpetin multivitaminini veriyordum eskiden ona sonra tekrar geçerim belki.

yasement
yasement

119858

Bendim galiba o :)

patili
patili

120470

natur vitta C vermenize çok sevindim. onu yetişkinliklerinde düzenli olarak kullanın. şuan için elzem değil tabi. zaman zamam yılda belli periyotlarda kullanabilirsiniz. beaphar junior paste da gayet güzel bir macun. gimcat multivitamini de yetişkin olana verin. kücüklere baby paste verebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1941 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79853 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR