Kedi Gezdirme

Ealbs
Ealbs

5087 Puan

Kedimi alıp gezdirme tasmasıyla dışarda gezdirebilir miyim ne sıklıkla gezdirmeliyim bi zararı faydası var mıdır

10 CEVAP

ursaminor
ursaminor

116511

Kediyi tasmaya alıştırmak biraz meşakkatli bir iş. Öncelikle bolca sabırlı olmanız lazım. Bu süreç duruma göre 2-3 hafta uzayabilir.



  1. aşama
    Kaliteli bir göğüs tasması almalısınız (ben kıyafetli olanlardan çekiniyorum, kütlesi büyüdükçe içinden sıyrılması kolay olur gibime geliyor, kedinin fizyolojisi nedeniyle) (o 20tl bandında olanlar kaliteli değil)

  2. aşama
    ilk 3-4 gün kedinin oyuncaklarının, yattığı yerin vs. yanında tutmalısınız. arada kedinin yanaklarına filan sürüp kokusunun iyice sinmesini sağlamalısınız. ve bunu yaparken de ödül maması vermelisiniz. böylece tasmayı olumlu olarak belleğe kazıyacaktır.

  3. aşama
    Sonra sakin olduğu bir anda tasmayı çok gevşek bir şekilde takmalısınız. ve yine ödül maması vermelisiniz. (bu noktada uzatma kısmını takmayacaksınız - sadece göğüz kısmını). İstemiyorsa, çıldırıyorsa, hemen çıkarıp yine o gün hep koklatın tasmayı. Ertesi gün yine aynı şekilde denersiniz.
    Sorun etmediğinde de bir saat kadar kalsın üzerinde.
    Bunu bir hafta boyunca kademeli olarak süreyi artırarak tekrarlayın.

  4. aşama

  5. aşamanın sonlarına doğru tasmayı hafif hafif sıkılaştırmaya başlayın. 4. aşamanın başlangıcı tasmanın tam oturduğu, yani ön taraf ve arka taraftaki kayışa yalnızca baş ve orta parmağınızın (dikey değil, yatay ve yanyana şekilde) girebileceği kadar sıkmanız gerekiyor. Bu süreç de 3-4 gün sürebiliyor. (yine ve hep ödül maması ile birlikte yapıyoruz işlemleri unutmayın, hep olumlu olmalı tasma, asla bağırmayın tasma varken)

  6. aşama
    İyice tam oturan göğüs tasmasını arka odalardan birinde takın ve uzatma ipini de geçirin. Bu sırada evin diğer sakini en sevdiği yaş mamasını mutfaktaki yerinde kabına koysun. Böylece tetiklenecektir. (Bazıları donup kalıyor tasma takınca ya) Tasmayı çok gergin veya serbest değil, normal şekilde tutun. İlk başta zor olur, sonrasında birbirinize uyum sağlarsınız. Evde 5 dakika filan öyle gezdirin. Bir hafta boyunca bu süreyi kademeli olarak artırın.

  7. aşama
    İlk sokağa çıkış anı, sokakların sakin olduğu bir saat olmalı. Mümkün olduğunca az çoluk çocuk insan araba filan. Anladınız siz onu.
    Kedinin ilk sokağa çıkışında, yanınıza bolca ödül maması, en sevdiği pastei, en sevdiği oyuncağı alın. Hepsi çantada hazır beklesin.
    Merdivenlerden çıkışta donup kalırsa (ki oluyor bu durum) güzel yumuşak sözlerle eve geri gidin. Ertesi gün yine deneyin. Ertesi gün yine.
    Dediğim gibi sabır işi bu. Biz Fıstık için sabrediyoruz. Siz de sabredin :)


Kediler rutini severler. Her gün aynı şeyi aynı saatte yapmayı severler. Bütün aşamalardaki denemeleri aynı saatlerde yapmanızı öneririm.
Çok fazla tasma almayın, hepsi için ayrı alıştırma dönemi gerekiyor. Bir tane en kalitelisi, en güvenilir olanı, en çok yorum almış, en içinize sineni alın. Bir tane de yedek alabilirsiniz. Tasmaya verdiğiniz paraya acımayın. Sokakta kopsa, açılsa, kediniz kaçıp sıkışsa bunun üzüntüsünü yaşamak daha kötü. O yüzden belki de paraya kıyılacak en birinci ürünlerden biridir bu bence.
Sabah sabah çalışmak yerine de bunu yazdım ya destan gibi Allah beni ne yapmasın :D
Hadi bakalım umarım sabredip başarılı olursunuz :)

patili
patili

120470

kedinizi yürüyüş parkı gibi dogal alanlı bir yere çıkarırsanız daha iyi olur. normal sokakta köpek gezdirir gibi gezmez kediler. arabaların oldugu, insanların yopun oldugu, cocukların oyun oynadıgı vs bir yere götürmenşz ona artı sağlamaz. Doğal, yeşilliği bol, temiz bir yürüyüş tabanı olan güzel parklar bahçeler yeterlidir. zaten kediler dolanmayı sever uzun bir yolda sürekli yürümeyi değil. her gün veya haftada 3 gün çıkartın. düzeni tutturmanız şartıyla. bu hafta hergün çıksrtıp bir sonraki hafta 3 kere veya hiç çıkarmazsanız üzülür

Miril
Miril

5203

Bende gezdiriyorum sizin gibi düşünerek çıkardım dışarı ilk başlarda korkuyordu biraz ama şimdi alıştı hatta öyle alıştı ki hergün çıkarmak durumunda kalıyorum 1 saat falan gezdiriyorum adeta köpek gibi kedim oldu :)) Kendisi dışarıya bakıp huzunlenmiyorsa bence hiç çıkarmayın gerçi öyle bir kedi var mıdır bilmiyorum :)

Ealbs
Ealbs

5087

Evde sıkılır üzülür sandığım için gezdirmek istiyorum :)

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Bence çıkarmayın çünkü hayvan hastalanabilir. Ya da bir köpek saldırabilir. Hastalıklı bir köpeğin salyasına basıp sizi tırmalasa size bulaşır hastalık. Zaten kediler köpeklere benzemez dışarıda gezdirmeniz gerekmiyor ki onları :)

ayseeny
ayseeny

5023

bende gezdiriyorum nasıl alıştırırsanız öyle devam eder güvenli bir yerse bahçeli yanımda götürüyorum tüm malzemeleri ile. sakınan göze çöp batar korkmayın sakın bir şey olucak diye illa hastada olucak bir şeyde gelebilecek başına ama her zaman yanında siz oldukça güvende

Luckyssss
Luckyssss

16565

Bende pisi pisi pisi diyerek gezdiriyorum zuzuyu :D :D seviyor benimle dısarı çıkmayı hem benim kıs hem zuzu görenler hayrete düşüyor :D

Zarar olarak bocek pire gibi seyler gelebilir kedinize ama asi yada pire damlasi ile sorun cozulur ve kedinizi disari cikartinken dikkat edin patilerine birsey batmasin diken gibi Iyi gezmeler

Ben kedimi haftada bir parka çıkarıyorum hiç bir zararını görmedim

Ben kedimi bi ara tasma takıp dışarı çıkarmıştım nasıl olduysa tasmadan kurtulup bi arabanın altına saklanmıştı çıkarana kadar ne zorluklar çektim birde tıslıyor dışarıda bir asabiyet falan bidaha çıkarmam ama hala evden kaçma çabaları sanki ne var dışarıda bide kısır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8660 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81435 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR