Yavru Kedime Ne Sıklıkla Yaş Mama Vermeliyim?

mytokio
mytokio

2647 Puan

4,5 aylık erkek kedime yaş mama verirken hep tedirgin oluyorum kalıcı dişleri daha çıkmadı, yaş mamanın zararlı olduğunu da çok kez okudum bunun sağlıklı ve doğru zamanı nasıl olmalıdır? 7-8 günde bir veriyorum normalde.

5 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Diş sağlığı için yaş mamayı suçlayıp kuru mamayı melek zannetmemek gerekiyor. Kediniz onu da çiğnerken mama ıslanıyor, dişlerinin arasında kalabiliyor. Hangi beslenme tipini uyguluyor olursanız olun diş fırçalamaya bu yaşlardan itibaren başlamanızda fayda var. Düzenli fırçalarsanız ister kuru mamayla, ister yaş mamayla, isterseniz de barf diyetle besleyin dişlerini mümkün olduğunca iyi korumuş olursunuz zaten.

nil7
nil7

12684

Hafta da iki kez verebilirsiniz paketi açtıktan sonra dolap da muhafaza edin.🙂

Renklipati
Renklipati

140143

Haftada bir kez veriyorum yani bir paketi ikiye boluyorum yiyemiyor 4 aylık bir gün arayla yada sabah akşam a bölüyorum

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

duzenli fircalama cok onemli. ona dis fircalamanin guzel bir sey oldugunu belirtin odul mamalariyla 1/5 seklinde fircalayin yani her diş bogesini fircalayip birakin 2 saat sonra baska bolumu fircalayin odul mamasi verin. Ben haftada 1 veriyorum bazen 2 haftada bir ama tabi dislerini 2 gunde bir fircaliyorum. ama her gun fircalamakta fayda var

MOGU
MOGU

763

yaş mama, kuru mamadan daha zararlı değildir. yaş mamanın içeriği iyiyse (protein oranı yüksek, yağ oranı düşük) hergün verebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 340 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81951 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR