Acil Yeni Doğmuş Bebek Kedi Bakımı

abdullahd
abdullahd

1224 Puan

Arkadaşlar bir arkadaşımın bahçesinde anne bir kedi doğum yapıp bir yavruyu geride bırakmış, yavru ciyak ciyak bağırırken arkadaşım sahiplenmiş. Gözleri tam olarak açılmıyormuş, nasıl bakacak ne yapması lazım biz de bilmiyoruz, bu konu hakkında bilgi sahibi olan biri var mı acaba? Yardımcı olursanız çok seviniriz


12 CEVAP

Pelinhnilep
Pelinhnilep

751

Kedi sütü tozu kullanmıştım ben. Nasıl hazırlanacağı genelde paketlerin üzerinde yazıyor. Hangi aralıklarla besleneceği de yazıyor. En kısa zamanda mama tozu ve biberonu alsa arkadaşınız iyi olur. Her mama içtikten sonra bir pamuğu hafif ılık su ile nemlendirip poposuna masaj yapması gerekiyor dışkılaması ve işemesi için. Vücut ısıları çok çabuk düştüğü için kutu gibi bi şeyin içine koyup yanına da ya sıcak su dolu pet şişe ya da sıcak su torbası koyması gerekiyor. Ama dikkat edin sıcaklığı iyi ayarlayın yanmasın çocuk. Ben her 1 saatte beslemiştim ve mutlaka her mamadan sonra poposuna masaj yapın çişini filan yapana kadar. Şu an aklıma gelenler bunlar.

Zeytinbey
Zeytinbey

11881

Gözlerini ılık çayla silmelisiniz , eczaneden terramycin göz kremi alıp sürerseniz herhangi bir iltihap varsa onu geçirir. Kedi süt tozuyla şırınga ya da biberonla beslemeniz gerekiyor her 3 - 4 saatte bir (bebeği sakın yatar pozisyonda beslemeyin bogulmasina neden olabilirsiniz) . Sıcak su torbasını bir kazaga sarıp bebeği yanmayacak şekilde yerleştirin. Günde 3 kez poposuna nemli pamukla masaj yapın ve tuvaletini yapmasını sağlayın. Kedi süt tozunu da 1 tatlı kaşığı süt tozuna 3 tatlı kaşığı ılık su katarak verebilirsiniz. Soğuk olmasın yakacak seviyede sıcak da olmasın. İnşallah çabucak büyür bebiş.Çok zahmetli bir dönem ama onların mutlu olduğunu büyüdüğünü görmek her şeye değer.

minky
minky

15098

Kitten Lady YouTube kanalı ve web sitesini inceleyin faydalı

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Kaç günlük
Ortalama 1-2 haftada gözleri açılıyor
Baktığınızda iltihaplı görünmüyorsa daha açılmamıştır
İltihapliysa veterinere gidip damla alabilirsiniz

SerraYanmaz
SerraYanmaz

14787

Kedi sütüyle beslenmesi gerekir süt anne bulun ya da kedi süt tozu alabilirsiniz tuvaletini yapması için belli aralıklarla hafif nemli pamukla poposunu ovmaniz gerekiyor

erdmdogan
erdmdogan

243

Sağ gözü iltihaplı gibi görünüyor, gözü çaya batırılmış pamukla siler ve Tobrex, Gentagut gibi bir damla damlatırsanız hızla iyileşir. Ayrıca dişleri çıkmamışsa kedi süt tozuyla beslerseniz daha iyi olur.

abdullahd
abdullahd

1224

Çok teşekkür ederiz, yavruyu sıcak bir yere yerleştirdik, ilk başta sadece anne kedi sütü vereceğiz galiba

abdullahd
abdullahd

1224

Çok teşekkür ederiz

fettahaltuntas
fettahaltuntas

13194

kedi süt tozu olarak gimcat bu urunde cok basarili royal canin de var ona bakabilirsiniz

Superisi814
Superisi814

125141

Merhaba,
Yavrucuk icin sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.Annesinin terk edisi uzdu , emin ellerde oluşu sevindirdi.Yavru kedileri bu kadar erken sürecte hayatta tutmak gercekten özen gerektirir.Lütfen kedişin poposuna ıslak pamuk , kokusuz islak mendil ya da bir bezle , nazik ve hafif dokunuşlarla masaj yapilmasina önem verilsin.Anne kediler yalayarak bağirsak sistemini hareketlendirir.Bu nmasajlar yapilmazsa hersey yolunda görünürken , kedicik kaybedilebilir.Göbüşüne , poposuna yapilan bu masajlar olmazsa olmazdir yani..
Ayrica su torbasi olmadi plastik şişe icind su konmali, kedişin isisi icin arada yenilenmelidir.Çocuk yanmasin diye kaynar olmamasina ve kedi ile su arasina kumas vb.konmasi gerekir.Biberon ve süt tozunu zaten arkadaslar belirtmişlsr.Kolay gelsin 🐱

abdullahd
abdullahd

1224

Bu siteyi bu yüzden çok seviyorum, sizin gibi insanlar hiç eksilmesin arkadaşlar. Teşekkürler

abdullahd
abdullahd

1224

Arkadaşlar bu arada yavrucuk çok az uyuyormuş, acaba bir sorunu olabilir mi? Yeni doğmuş bebeklerin uyku düzeni nasıl oluyor?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 456 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.995 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR