Kedi Eğitimi

zihra
zihra

639 Puan

Merhabalar. Yaklaşık 3 hafta kadar önce bu site aracılığıyla oğlumu sahiplendim. Kendisi şu an 3 aylık ve tekir. Daha önce de 3 yıl kadar bi kedi büyüttüm şu an o annemlerle beraber ben evlendiğim için ayrıldım. Eşim de ben de isteyerek bu yavruyu sahiplendik. Yalnız şöyle ki benim daha önce büyüttüğüm oğlum çok sakin huylu olduğu için bizi hiç zorlamadı. Bu yavru çok haşere geceleri uyutmuyor, sürekli mutfakta tepelerde. HAYIR ı öğretmeneye çalışıyorum ama sadece 5 dk etki ediyor gibi. Biraz daha sakinleşmesini nasıl sağlayabilirim? Teşekkürler.

10 CEVAP

sulede
sulede

4159

3 aylık kedi zaten sakin olmaz olmamalıda.3 aylık kedi yavru olur ve tüm sağlıklı yavrular gibi hareketli olur,meraklı olur,heryere çıkmak ister,her dolaba girmek ister .soyleki benim kedimde oyle idi suan 4 yasında ve oldukça sakin.bebkliği oldukça hareketli idi.yaşı ilerledikçe daha ağırlaştı.bu normal bir süreç.ayrıca kediler köpekler gibi degildir.nekadar eğitmek istesenizde pekte basarılı olamayabilirsiz.(kediden kediye göre durum değişir) ama dediğim gibi yavru kedilerde genelde durum budur normal süreç yani :) bırakın bebkliliği yaşasın.ayrıca kediler zaten gündüz uyur, geceleri gezinir buda normaldir (sakat felan değilse yani).

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

İkinci bir kedi alırsanız beraber oynarlar sabahları hem yalnız kalmaz hem de ikisi birbirilerini yorarlar. Emin olun 2 kedi bakmak 1 kedi bakmaktan daha kolay. :))

O hırçınlık karakter yapısı benim kedim de tekir 3 aylık ama şuanlık öyle bir hırçınlığını yaramazlığını görmedim. Eğitim meselesine gelince de şuan yavru olduğu için iletişim pek kuvvetli olmuyor. Tıpkı bir çocuk gibi, ne derseniz diyin merak ettiğini yapıyorlar. Biraz daha büyüyünce ve uzun süreli bir eğitim de (mesela her mutfağa girdiğin de hayır demek veya yüksek sesli bir şey yapmak vs.) mutlaka zamanla anlayacaktır oraya girmemesi gerektiğini :)

Biraz büyüdügünde kendisi girmez mutfaga falan suan yavru oldugu icin canı cekıyordur bizimkide ilk başlarda öyleydi zamanla düzeldi gündüz oyun oynayın uyudugu zaman az uyutmaya calısın uykusuz kaldıgı ıcın gece uyur ve zamanla sızınle bir olur uyku duzenı

Tsubasa9
Tsubasa9

9685

Bu durum zor bir durum gerçekten. Kedinizi gece yatarken fazla eşyanın kıracak dökecek bir şeyin olmadığı bir odaya kapatabilirsiniz. Tabi tuvaletini ve yiyeceklerini de yanına koymalısınız kolay gelsin.

3 yıl önce aldıgınız kedide tekirmiydi benim kedimde öyle cok hareketlı hatta suan onun sayesınde uyandım tekir kediler böyle sanırım

zihra
zihra

639

Evet büyük oğlum da tekirdi. O kadar sakin bi yapısı var ki veterinere her gittiğimizde veteriner bile şaşırıyor. Şöyle bi durum var ben de eşim de çalışıyoruz o yüzden gündüzleri evde yalnız. Zaten bu yüzden bi vicdan muhasebesi yaşıyorum. Yaramazlık yaptığı zaman sırf bu yüzden de çok kızamıyorum. Kardeş almak istiyorum ama eşim daha önce hiç kedi beslemediği için şu an birden yüklenemiyorum kendisine. Bu aşırı yaramazlığından bunalıp kediyi göndermek isterse diye de korkuyorum. Ne yapacağımı bilemedim :(

zihra
zihra

639

Ben de öyle düşünüyorum aslında henüz yavruyken almak ve birbirlerine alıştırmak çok daha kolay olacaktır kesin ama gelin görün ki eşimi nasıl ikna edeceğimi bilemiyorum. O şu an kafada maddiyatını ve diğerinin de Badem paşa gibi olma ihtimalinden dolayı pek sıcak bakmıyor

zihra
zihra

639

Ahh ahh umarım eğitebilirim küçük fareyi. Doğurmadan anneliği yaşatıyor bana :)

zihra
zihra

639

Yattığımız odanın kapısını bile kapatamıyorum çok ağlıyor bir de gün boyu yalnız gece de kalmasın diye bu yaptığım hata mı bilmiyorum belki böyle böyle eğitilecek. Doğduğu yerde geçirdiği mantar dışında bi hastalığı yok tam bir çılgın :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 881 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.810 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR