2 Aydır Alışmayan Kedi

Dwalin
Dwalin

166 Puan

Merhabalar. Eşimle 2 ay önce yaklaşık 2-2.5 aylık bir kedi sahiplendik. İkimizde bekarken evlerimizde kedimiz olduğu için tecrübeliydik. İlk zamanlar çok ürkekti ama normaldir dedik. Şimdi 2 aydan fazla zaman geçti ama asla yanına yaklaştırmıyor sürekli bize tıslıyor. Tek başına oyun oynuyor. Ama bize asla yaklaşmıyor. Biz de kendi haline bıraktık biraz. Sizce 2 aydır hiç alışmamış olması normal mi?

2 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Kediyi kendinize alistirma evresinde hata yapip yapmadiginizi keşfetmeye bakin.Bazen bilmeden hatalar yapabiliyoruz.Onunla tatli bir sesle konusmayi sürdürün.Yok saymak dogru degildir.Size guvenli bağlanmasi gerekir.Göz temasi kurarken onunla konusmaya devam edin.Direk gozlerinizi ona kitlemeyin, tehdit olarak algilar kediler bunu.Arada gozlerinizi ona bakarken kisip açin.2 ayda tislamaya devam ediyor olmasi güvende oldugunu hissedememis olmasidir, bu da ne sizin ne onun icin istenen bir sonuç degildir.Hala toparlanabilir bir sürec bu.Ne sokak kedileri ile aramdaki baglar kuvvetli bir gorseniz.Ona saygi duymalisiniz , zorlamadan devam etnelisiniz ancak bu kendi haline tamamen birakmak demek degildir.
Emek ve sevgi ile çozumlenicektir.

sultansbutler
sultansbutler

12552

2 aydır alışmaması normal değil. keşke 2 ayda tısladığı zaman bırakmak yerine ufak ufak ele alıştırabilseydiniz. madem durmadan tıslıyor hareket alanını kısıtlamak işe yarayabilir. tek bir odada dursun şimdilik ki vahşiliği azalana kadar temas halinde olsun sizinle. durmadan ellerinize maruz bırakın sürekli sevin. ama severken/alıştırırken yaş mama olsun elinizde mutlaka. bence evcilleştirmek için geç değil 6 aylık hiç insan temasında bulunmamış kedilerin kucak kedisi olduğunu da gördüm internette. bu arada eğer huyu öyledir rahat bırakın yazan olursa mümkünse yazmasın öyle birşey. evet her kedi kucağa gelecek demiyoruz ama her kedi sosyalize edilmelidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 241 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR