Kedim Eve Alışmıyo

Esinrden
Esinrden

553 Puan

Kedimi 1 hafta önce sahiplendim. 3,5-4 aylık arası. Eve getirdiğimden beri mamasını suyunu icip koltugun arasına giriyo asla sevdirmiyo yanımıza hiç gelmiyo. Saldırmaya hemen hazır. Eve nasıl alıstırabilirim? Koltuga gitmesini engelleyecek seyler koysam iyice mi saldırganlasır?

8 CEVAP

Superisi814
Superisi814

125092

Kediniz korkuyor ve henüz sizlerle güvenli bag kuramamiş anlaşilan.Daha cok yeni, sabredin.Guvenli baglanmasina yardimci olun.Tislamasi korkup kendini korumaya calişmasindan ..
Hatirlatma babinda ne tamamen kendi haline birakin ne de alip minciklayin.Ikisi de doğru değil.Konusun onunla, yaninda ani hareket yapmayin, yuksek sesli tv mesela acmayin.Goz temasi kurdugunuzda gozlerinizi arada kisin ve acin.O istemeden dokunmayin.Kendi gelicektir zaten.

Mervulk
Mervulk

4018

onu yanınıza çekecek seyler yapabilirsiniz mesela ödül maması verseniz yanınıza hemen gelir o ara sizede alışır belki

Esinrden
Esinrden

553

Verdim ama hiç oralı değil :(

Esinrden
Esinrden

553

Koltugun icine giriyo asla cıkmıyo bizimle bağı neredeyse 0 göremiyoruz bile ve üzülüyorum artık bu duruma eski sahibi de hiç sormuyo bile

Sselin1
Sselin1

122024

1 hafta cok az bir zaman. Biraz sabirli olmaniz lazim. Su perisinin dedigi gibi konusun sesinize alissin. Konusarak mamasini suyunu verin. Ozellikle yas mamayi verirken. Ayrica Oldugu odanin gurultulu ve kalabalik olmamasina dikkat edin. Koltugun altina giren kedileri ben iple oynatarak cikariyordum. Ama hemen sevmeye dokunmaya kalkmayin kedi oltasi veya iple oynamak icin yavas yavas patisini cikaracaktir.:)

Bi hafta baya kısa alışması için çok sevmek için uğraşmayın. Kendi haline bırakın bütün odaları bütün eşyaları koklasın. Bütün eşyaları tek tek koklaması bile 1 ay sürer zaten 😀 Bizim bi kedimiz 1 ayda diğeri 2 ayda alıştı. Ev seslerine alışkın olmadıkları için de korkuyorlar, her şeyin kokusunu ve sesini öğrenmesi için sabretmelisiniz mutlaka alışacaktır :)

sultansbutler
sultansbutler

12552

vahşi değil ama ele de alışık olmayan bir kediye geçici yuvalık yaptım(profilde ki maviş). yaptığım en büyük hata sanırım evin tamamını kediye açmaktı. çok fazla saklanma yeri var ve kedi saklanıyor zorla çıkarınca da hoş olmuyordu. sonra sadece bir odaya koydum. mama, su, tuvaleti aynı odada. ve taşıma kabına bez serdim içine de her gün su şişesinde sıcak su koydum. arka bir odada olduğu için durmadan girip çıkan olmadı bölgesine ama her gün oyun oynadık, elimle mama yedirdim, taradım, temas halindeydik sürekli. 1 hafta sonra kapılar kapanınca ağlayan, yatak, dolap içlerine saklanan kedi gurul gurul kuyruğu havada peşimizdeydi. benim tecrübem bu ama unutmamak lazım ki her kedinin alışma süreci farklı doğru adımlarla ilerleyip biraz sabırla alışır size de.

Yarenbadem
Yarenbadem

667

Benim kedimde çok çekingendi odama koydum ve kapıyı kapalı tuttum yatağın altından çıkmadı mamasını ilk yatağın altına koymultum ama sonra uzapa koydum ben odada yokken mecbur çıkıp yedi ve daha hızlı alıştı bu sayede gece meraktan beni uyuyo sanırken ayak ucuma gelmişti hiç bozmadım odaya bi kaç gün sonra iyice alışınca sıkıştırdım onu çok abartmadan banada ısrarlarım üzerine alıştı biraz ve tabi yavaş yavaş bana güveni arttı şimdi neredeyse 3 sene olacak ❤️ sabredin zamanla alışır

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 315 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR