Tekir Kediler Çok Mu Hareketli?

apartmanda oturuyoruz bu yüzden dışarı çıkartamayacağız. tezgaha vs. çıkıyormu çokmu hareketli?

25 CEVAP

Yarenbadem
Yarenbadem

667

Kediden kediye ve yetiştirme tarzınıza gmre değişir ama kediler köpek gibi değil eğitmek çok zor ve ırklar arasında dış görünüş dışında fark yok çoksaldırgan iran kedisi schothis de gördüm uysal laf dinleyen tekirde veya tam tersi durumları, dışarıda yaşayan yetişkin bi kedi almayacaksanız dışarı çıkamak istemez tabii kısırlaştırırsanız ki kısırlaştırmayan insanlar bence bakmasın dışarıdakileri beslesin daha iyi kediler için ama tezgaha çıkmaması için eğitmek zor ama imkansız değil ama eğitseniz bile gizli gizli çıkar eğer ay yemek yerken masaya çıktı, yok çiçeklerimi yere attı, gece ayağıma atladı yok elimi çizdi, bakımı zormuş, masrafı çokmuş diye bi heves alıp atacaksanız veya başkasına verecekseniz hiç almayın kedi bebek gibidir hergün kumu temizlencek, ilk kızgınlığında geçene kadar dünyayı dar edicek sonra ameliyatıyla uğraşacaksınız, mamasından sıkılacak 40 çeşit mama deneyeceksiniz bazen gecenin bi yarısı bağıracak vs bunlar bana uymaz derseniz üzgünüm her kedi böyle bazen insanlar bunları yaşayınca kediyi atıyor yazık oluyor, bunları almadan duyunca üreticilerin (kedi ticaretçileri) yalanlarına inanıyor kediye bi kaç bin verirse bu sorunlar olmaz sanıyor sonra onuda atıyor veya ucuza satıyor bunlar yaşanmasın diye açık açık anlattım karar sizin yanıt yazılınca bildirim gelmediği için görmüyorum patilerseniz çan çalınca bakarım

fatmanurxak
fatmanurxak

1147

Hepimiz apartmanda oturuyoruz aslında :) kedinizi zaten dışarı çıkarmaniza gerek yok köpek değil sonuçta bu, kedinin hareketli olup olmaması karakterine göre değişir.

sforselin
sforselin

119776

Tezgaha çıkmayan kedi istiyorsanız felçli bir kediye evinizi açabilir ya da eklem problemleri yaşamaya başlamış yaşlı bir kediye son yıllarında eşlik edebilirsiniz. Sağlıklı ve genç bir kedinin hareketli olmamasını beklemek pek akıl karı değil. Bi çocuktan oyun oynamamasını beklemekle aynı.
Herkes kedi bakmaya uygun değildir. Belki de sokaktakilerr yardım etmeniz daha doğru olur.

Merve203
Merve203

2589

Kedimi bir bucuk aylikken sokaktan aldim. İnanin evde kirmadik bir sey birakmadi. Ne kadar cicek varsa saksilardaki kumlari etrafa saçtı. Gece uyutmadi cunku fuze gibi evde kosuyordu. Ne biliyim aklimin ucundan gecmedi barinaga vermek falan. Sevince her seyi guzel geliyor.

Superisi814
Superisi814

125092

Benim bir tekirim vardi, agaclardan inmezdi.Baska bir tekirim vardi, kucagimdan inmezdi.Kalk bir hareket et di mi yok devirip totoyu yaticak.
Bir Sarmanim var uzay mekigi gibi atliyor zipliyor.Arkadasimin Britishi var gardrop uzerine kadar zipliyor, ucan hali gibi.
Biraz da karakter meselesi , bu yuzden bence siz almayin kedi filan.Sonra atliyor zipliyor diye barinaklari sizin terk ettiginiz canlar doldurmasin.Birakin sokakta daha kisa yaşasinlar ama bir de insan tarafindan terk edilme zulmune ugramasinlar.Birakin siz kedilerin peşini.

Yarenbadem
Yarenbadem

667

Sorunuzu okuyunca konuşma tarzınızdan anlayıp uzun uzun açıklamıştım ve doğru düşünmüşüm lütfen siz kedileri rahat bırakın alıyım atayım diye bi dünya yok kediyi mecbur barınağa verdik demişsiniz kedi en fazla napabilirki bi tane youtubede video izlemiştim tüysüz kedi var sahiplerinin kafadına atlıyordu ciddi ciddi kedinin odasına girerken kaskla giriyorlardı yinede kediyi sevip bakıyorlardı kedi psijoloğundan yardım istiyorlardı kediyi uyutmak yerine yani tabiki bu kadarına bende katlanamayabilirdim yüksek ihtimal ama kendinize kedi severim demeyin siz

Yarenbadem
Yarenbadem

667

Merve203 aynen öyle Badem de özellikle ufakken yaramazdı bide şimdi bahar diye öyle sonuçta akıl var fikir yok ufak çocuk gibiler yaparlar ama insanlar yapmamasını bekleyip sonra atıyorlar o zaman peluş kedi almalılar yada sokaktaki kedileri beslemekle yetinmeliler

Elifsu17
Elifsu17

11198

Her kedinin her insanda olduğu gibi sevdiği sevmediği yediği apayrı, bu göze alınırsa çok değişir. Ama cins özelliği olarak evet. Tekir siyam gibi cinsler daha hareketli :)

tyguler
tyguler

124312

Alıp da kareketli diye barınağa mı verdin ciddi misin ya. Alıyosan kedinin ömrü boyu bakacaksın.
Sen alma kedi falan sonra o brotish de hareketli çıkar bi de o barınağa tıkılmasın.

Thekedi
Thekedi

4630

Barınağa vermek yerine 1 ay daha tutup o sırada yeni sahip filan arasaydınız. Yaşı küçükmüş 6 aydan küçük olanlara genelde biri çıkıp istiyor.
O kadar küçük bir kedinin barınağa gitmesine izin vermek... Bilemedim tam linçlenmelik aslında ama yaşın küçük galiba okul filan diyorsun 1 seferliğine yaşına veriyorum bir daha bir kediyi hareketli olsından dolayı barınağa verme ihtimalin varsa sen kedi sahiplenme.

gultenbulut
gultenbulut

1066

Cins kedi hareketsiz demek yanlış olur. British Blue Point kedim özellikle geceleri pıtır pıtır atlıyor zıplıyor. Sabah 7.30 dedin mi asker gibi ayağa dikiyor beni. Ki henüz daha 63 günlük. Teyzemin tekir kedisi yerinden kalkmıyor. Kedinin karakteri ile alakalı.

tugcerbs
tugcerbs

949

Tekir kediler cins kedi ırklarına göre kaç yaşına gelirse gelsinler daha hareketli ve oyuncu oluyorlar. Tabi bu kedinin karakterine ve mizacına de bağlı bir durum.

Yarenbadem
Yarenbadem

667

Ben öyle düşünmiyorum hepsi olmasada kendi kedimde dahil etrafımdaki çoğu kişinin tekiri bi tarafını devirip yatıyor hep

Renklipati
Renklipati

140143

Yeni kedi alacaksınız sanırım,kedinizin ölümünden sonra...
Tekir kediler de cinslerde farksız kedinin karakteri ile alakalı kimi tekirler kucaktan inmez sessizdir kimi haraketli cinsler içinde geçerli

Bizim evde 3 tane çok sevimli tekir kedi var, 2 si çok hareketli 1 tanesi daha çok hareketli :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1970 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR