Kedimin Her Yediğime Atlaması Bunalttı

mytokio
mytokio

2647 Puan

4,5 aylık erkek kedim var, kendi mamasindan çok bizim yediklerimize atlıyor bu durum aşırı bunalttı. Sürekli önünden yemek alıyoruz bu duruma çok üzülüyorum en kaliteli mamalardan kullanıyorum tadını da sevdiğine eminim ama neden böyle oluyor anlamıyorum. her kedi böyle mi?

8 CEVAP

Sznyll
Sznyll

17537

Benim kızımda 4.5 aylık ve çok meraklı. Çiğneme sesi duyar duymaz yanımda bitiyor. Koklaması için yaklaştırıyorum koklayıp gidiyor. Genelde yemeye çalışmıyor. Sanırım sizin kediciğiniz yiyiyor. Ağzından alıp kızabilirsiniz. Yemek yerken onun yanında yememeye çalışın.

mytokio
mytokio

2647

maalesef versek yiyor denedik yani yiyecek mi acaba diye ve yiyor :( cok xorlaniyoruz sevmedigi bir sey yok resmen

zba7
zba7

2661

Sofradan yemek verdiğiniz sürece isteyecektir.Bir izin verip bir izin vermediğinizde kafası karışır, tutarlı olmanız lazım. Kediler sizin davranışlarınıza göre şekil alır.


Bir süre vermezseniz alışacaktır ve vermeyeceğinizi bildiği için denemeyecektir. Siz yerken geldiğinde ne kadar isterse istesin vermeyin. Eğer sofrada onun yemesi gereken ,ona vermeniz gereken yemek varsa tavuk, et vs. siz yerken geldiğinde vermeyin, onunkini öncesinde ayrı olarak verin. Ya da onunkini mama kabına koyun o orda yerken siz de kendi yemeğinizi yiyin. Böylece ayrım yapması kolaylaşır.


Tabi illa arada sofraya gelmek ne yediğinize bakmak ,yemeğin tadına bakmak isteyebilir ne de olsa kedi.Ama en azından alışkanlık haline çevirmez.Bu önemli çünkü bizlerin yediği her şey onlar için malesef faydalı değil.

Sznyll
Sznyll

17537

İlla yiyecekse tavuk yiyorsanız minik bir parçasını düz haşlama yapın öyle yesin baharatlı yağlı yemekleri yemesindense biraz uğraşıp ona özel yaptıklarınızı yemesi daha iyi olur başka çözüm aklıma gelmiyor açıkçası :(

gultenbulut
gultenbulut

1066

Yediğiniz besinlerden ona da yedirdiğiniz için yapıyor. Siz yemek yerken onun da mamasını koyun. Mamasını da mutfaktan uzak bir noktaya koyun

gultenbulut
gultenbulut

1066

Yediğiniz besinlerden ona da yedirdiğiniz için yapıyor. Siz yemek yerken onun da mamasını koyun. Mamasını da mutfaktan uzak bir noktaya koyun

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Valla benim kedim 2 yaşında aynı durumdayım. Bana tatlı geliyor. Arada uucndan veriyorum. Çok rahatsız oluyorsaniz başka bir oda da yemeyi deneyin. 15-20 dk miyavlasin siz yerken bir şey olmaz. Veya siz bir şey yerken ona da yiyebileceği bir şey verin.

Boncuk2020
Boncuk2020

594

Kesinlikle masaya çıkmasına izin vermeyin. Tavrınızı net belli edin çünkü hemen şımarıyorlar. Eğer tavuk, balık, köfte gibi onu cezbedebilecek şeyler pişirilecekse evde ben haftasonu yapıyorum. Ona da aynı anda yaş mama veriyorum pek alakadar olmuyor bizimle. Eğer yaş mama vermeyeceksem bir parça kendi tabağına koyuyorum orada yemeğini yiyor. Zamanla alışıyor bu duruma...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 318 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80663 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR