Nd Kısır Mama / Alerji

Merhaba.


Nd tavuk/nar kısır mamasını kullanıyordum ve kedim aşırı alerji oldu. Şuanki durumu bu.


Daha önce karşılaşan var mı ? veteriner mantar değil alerji dedi. sağdaki sarımsı / turuncusu bölge kocaman alerjik bölgeydi şimdi bugün yeni kaşıya kaşıya kanattığı yeri fotoğrafta görüyorsunuz.


Baticon ve vedavetin alerji için olan ürününü verdi.


Siz daha önce bu tarz bişey yaşamış mıydınız ? ne yapmak gerekiyor. Verdiği ilaç bitkisel kaynaklı çok etkili bişey gibi gelmedi ama..


Ben bunun mamadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum hem yüksek protein hem de tavuk olduğu için.


28 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Şuraya sevdiğim bir kedi bloğunun alerjiler hakkındaki yazısını bırakıyorum. Direkt beslenmeye bağlı olmayabilir, dikkat etmeniz gerekebilir. Tüm ihtimalleri göz önünde bulundurmak daha iyi olur.
Günün sonunda tavuğa alerjisi olduğu sonucuna ulaşırsanız da, hindi ve bıldırcın alternatiflerini tüketebilirlermiş tavuk alerjisi olanlar. Onları da deneyebilirsiniz.

Renklipati
Renklipati

140143

Tavuklu mamalar bazan alerji yapabiliyor,o yüzden ben balıklı kullanıyorum genellikle umarım çabucak düzelir kaşımış yara yapmış,birde kaç gündür burda N&D alerji şikayeti okuyorum demekki sizin yavrucağıda etkliedi

gamzex
gamzex

2167

Ayni sorunu yaşadım. veteriner önerisiyle Vetlife UltraHypo geçiş yaptım (1 aydır) iyi geldi tadını başta sevmedi ama şimdi iyi yiyor. Ayrıca yaraya sari kantaron yağı sürebilirsiniz yüzeysel bölgeye iyi gelir..

Renklipati
Renklipati

140143

Çok geçmiş olsun, bugün vete gittiğim zaman mama alerjisi olan kedi muayenesi vardı ilaç ne yazdı göremedim ama, kesinlikle mama değişimi söyledi kullandıkları mamayı acilen bırakması gerektiğini söyledi..
Yazdım arkadaşlar görsün umarım çabucak iyleşir

cerenruya
cerenruya

5051

Kedinizin tavuğa alerjisi olabilir. Eğer uzun zamandir nd kullanıyorsa marka degistirmeden balıklıya geçebilirsiniz. Yavrum benim ya umarım bir an önce toparlar. Ben de nd kullanıyorum, güzel bir marka fakat her kedinin bünyesi bir olmuyor işte. Önceki mamasına dönebilirsiniz imkanınız var ise :(

Sarı kantaron şifadır hep derim. Ama sorun onla geçmeyecek çünkü yarın başka bi yerini kazıtıcak.


Başka bişey kullanmadınız mı

BusraLuti
BusraLuti

3386

Benim kedimde de aynı sorun mevcuttu. 4 ay matisse tavuklu kedi maması kullandım sorun yaşamamıştım. Sizdeki yaraya benzer yarayı fark edince veterinere götürdüm. Mamadan kaynaklı alerji olduğunu söyledi. Alerji sonradan çıkabiliyormuş. Fitmin somonlu kedi mamasına geçiş yaptım ve bir daha aynı sorunla karşılaşmadım. Yarası iyileşene kadar veteriner tavsiyesi ile bepanthen kullandım.

busraelif7
busraelif7

4606

Gıda alerjisinden olabilir kesinlikle veterinerinizin verdiği ilaç aslında çok güzel çünkü alerji için huş otu, kırlangıç otu ve aynı sefa bitkisi çok kullanılır ve içinde bu bitkiler mevcut

Ama bu bir ilaç değil ki. takviye.


acana bountiful catch mamasını da kullanabilirim. mama kararı veremedim hala

schembri2
schembri2

2809

Burak selam, mama seçimi içşn acana bountiful 7 yaş üzeri için uygun, globel sitede o şekilde gösteriyor, bütçen aşmıyorsa acana pacifica al geç, numunesiz hareket etme ama, taste of the wild deneyebilirsin canyon river, bozitayıda çıkarma bence listeden, naturea son tercih olsun.

busraelif7
busraelif7

4606

Siz de ilaç yazdığınız için öyle demiştim :)

gamzex
gamzex

2167

Sarı kantaron evet uzun vadeli bir çözüm değil ama yüzeysel bölgeye iyi gelmişti. su an benim kedim tekrar bi alerji sorunu çıktı hypoallergenic mama kullanmama rağmen. vet “silver spray otc” verdi o kızarıklığı ve tuy dökümünü durdurdu bunu tavsiye edebilirim size.. geçmiş olsun

deniznergis
deniznergis

12866

nd yaş mama kuzulu ve yaban mersinli yerken benim kedimde boynunun altını kaşıyordu vermeyi kestim yag oranı çok geliyordu sanırım schsir pollo manzo kullanıyorum dahada kaşınmıyor ,balıklı mamalarda dogal olarak fosfor oranı yüksek uzun süreçte idrar yollarında sorun çıkartıyor sanırım yinede araştırırn.

shoto
shoto

10255

Etçil bir hayvanın tahıla ihtiyacı yok.Köpekler kediler gibi zorunlu etçil değiller ama kediler zorunlu etçil

Ben kesinlikle mama kaynaklı olduğunu düşünüyorum. naturea somonlu mamaya dönücem

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1626 Görüntüleme
  • 28 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81821 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR