Sizce Kediyi Kız Mı Alıyım Erkek Mı

meldahilal
meldahilal

677 Puan

Anket

kız
(24 oy)
erkek
(19 oy)
Toplam (43 oy)

kedi alıcam ve karar veremedim kız mı erkekmi konusunda sizce

36 CEVAP

Denizzzzzz
Denizzzzzz

11066

Kısırlaştırmazsan her ikiside kızgınlık döneminde seni oldukça zorlar benim kız bütün gece koridorda son ses miyavlıyordu ,iştah kesikliği,stresten tüy dökmesi cabası ama kısırlaştıracaksan erkek al bence dişilerden daha çok sahipleniyorlar ve başka güzel seviyorlar sahiplerini ;)

nildogcat
nildogcat

13724

Bence cinsiyet fark etmiyorda.O zor bu zor.Eğer bir can sahiplenmeye karar verdiyseniz,zorluklarına katlanmak zorundasınız.Her şey öyle lay lay lom olmuyor.Hastalandığında kediniz ne olacak?Yine tedavisi zor mu gelecek?Gülü seven dikenine katlanır.

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Çiftleştirmezseniz doğum da olmaz ama merak etmeyin yavrular fazla olmadıkça kendisi yapabiliyor çoğunlukla.

Denizzzzzz
Denizzzzzz

11066

Tabiki sıcakkanlığı karekterine bağlı erkek kedi diye iila çok sevecen olacak diye birşey yok ben bir genelleme yaptığ 7 yaşından beri sayısız kedi bakmış biri olarak tecrübemi paylaştım.ama kısırlaştırmazsanız ikisininde kızgınlık dönemi zor hem kesiye ham sahibine erkek kedi koku bırakıyor diye çekinenler var ama dişilerde büyüngün yardım ımar bakışlarla peşinizden gezinip özellikle geceleri koridorda (çok yanki yaptığı için) sonses bağırıp duruyorlar ;)

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Yani yavru sayısı normal olursa ( genellikle 4 yavru olur) doğumu kendisi yardım gerektirmeden kolaylıkla yapar. Ancak 6 ve üzeri olursa zorlanır ve sizin yardımınıza ihtiyaç duyar ki genellikle olmaz zaten. Bence dişi almalısınız çünkü erkek kızgınlığa girdikten sonra koku bırakır ve o kokuyu çıkarmak gerçekten çok zordur. Dişiyse sürekli olarak ve yüksek sesle miyavlar. İkisinde de kısırlaştırıldığında bu sorunlar biter. Siz seçin :)

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Gece pek miyavlamıyorlar onlar da canlı sonuçta uyumaları gerek. Ama uyandıklarında yine kaldıkları yerden devam ediyorlar. Kısırlaştırmazsanız hem sizin açınızdan hem de hayvanın açısından kötü olur. Hem siz zor durumda kalırsınız. Hem de onun sağlığı açısından zararlı olur. Zaten çoğu erkek kedi sahibi kısırlaştırır kedisini. Dişi kedi sahiplerine de Vet ler bir kere doğurduktan sonra kısırlaştırmasını söylerler.

pongul
pongul

113342

erkeklerin kısırlaştırma operasyonu ve sonrası da daha kolay bir süreç. benim kızlar erkek kedimden daha cana yakın ama bu kedinin biraz da karakterine bağlı.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

İşte kısırlaştırılmadığı için kaçmışlar yani. Hala neden kısırlaştırmayacağım diyosunuz

PERIveLIDYA
PERIveLIDYA

10308

Erkekler daha sıcakkanlı sevecen olur diye bir şey yok o kedinin karakterine bağlı. Ben erkek kedi beslemedim ama 2 dişi kedim var ikisi de birbirinden farklı biri kucağa çıkıp asla yatmaz ama diğeri de fırsat buldukça sürekli kucaklarda üstümüzde uyur. Hangi cins olursa olsun kısırlaştırırım diyorsanız bence hangisine içiniz ısınırsa onu alın derim.

sezind
sezind

13990

Erkek kedi de sahiplensen kız kedi de sahiplensen kısırlaştırmadığın sürece çok çekersin. Kız kedinin bitmek bilmeyen miyavlamaları, erkek kedinin idrar püskürtmeleri. Kız kediyi bir defa doğurtsan bile doğurduktan sonra yine isteyecektir. Bu yüzden kısırlaştırmaya kötü bakmaman gerekiyor. Onların ve senin iyiliğin için kısırlaştırma şart. Erkek kedilerin kısırlaştırma işlemi daha kolay ve kısa oluyor. Bu yüzden erkek kedi sahiplenebilirsin. Ama unutma kısırlaştırmadığın sürece kedin strese girip hastalanabilir, kedini sürekli çiftleştirip doğurtursan yine kedin yorgun düşüp hastalanabilir, erkek kediyi kısırlaştırmazsan eve idrar püskürtür ve onu da çiftleştirmeye kalkarsan mikrop kapabilir..

gozdeleo
gozdeleo

320

kesinlikle erkek al cok cana yakın ve sahiplerine önem veriyorlar. kısırlaştırma işinde de erkek alırsan kısırlaştırmanı öneririm cünkü heryer idrar oluyor kendilerine nokta belirliyorlar. bazen kumunu bile unutuyorlar. kızgınlık döneminde dısardıan gelen kedi miyavlamalarında aşağı atlama tehlikeleri de var. hem kedinin sağlığı için hemde kendi rahatlığın için kısırlaştırma önemli.

sezind
sezind

13990

Hayvanların hediye edilmesinin hiç doğru bir davranış olduğunu düşünmüyorum. Umarım her türlü zorluklara göğüs gerip ona ömürlük yuva olursunuz.

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

kız

meldahilal
meldahilal

677

ben aslında önceden kedi aldım 4 tane hepsi erkek kediye kaçtı

meldahilal
meldahilal

677

kedilikız vet kısırlaştırmayın daha küçük demişti o yüzden kısırlaştırmadım

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2807 Görüntüleme
  • 36 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81980 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR