Kedi Tasma Sorun :(

dezgicavus
dezgicavus

15653 Puan

Kedim ara sıra apartmana kaçıyor bende bu yüzden künye yaptırdım ve eve geldiği günden beri alışsın diye tasma taktım. Lastikli/lastiksiz hiç fark etmeden kedim hep tasmayı bir şekilde dişine takmayı başarıyor ve haliyle hem ona hem bize çile gibi bir an oluyor. En son kemer tarzı, dişine takamaz diye aldığım tasmayı az önce yine takmayı başardı, hızlı olmak adına kestim direk. Bu tarz bir durum yaşayıp çözüm önerileri olan var mı ?? Künye den vazgeçmek istemiyorum :(

11 CEVAP

Beyzaduman
Beyzaduman

10222

“Safety click” tasmalardan kullanıyorum.
Ağza takma, takılma, rahatsız olma durumlarında otomatik açılan tasmalar oluyor bunlar. Her safety click kaliteli olmuyor. Karlie kullanıyorum, gayet memnunum. Başka tasmalarda kullandım, memnun kaldıklarım oldu kalmadıklarım oldu.
Evin içinde kısa süreler taka taka alıştırmayı deneyin. Künye sizin de söylediğiniz gibi çok ama çok önemli hele kedi apartmana falan çıkıyorsa.

Pufininelifi
Pufininelifi

12237

Bizimki de ağzına alıp duruyordu. Hatta tasmasından ön kolunu geçirmişliği bile var. Tasmasını ağzına almayacak şekilde sıkılaştırdım. Bir, bir buçuk parmak geçebiliyor ama ağzına alamıyor. Tasmasını boynunu sıkmayacak şekilde sıkılaştırın.

dezgicavus
dezgicavus

15653

Pufininelifi. Sıkı olduğu halde dişine taktı bu akşam, lastiksiz ve yarım parmak boşluk vardı sadece :(

HepsiPati
HepsiPati

5147

Tasmalar çok tehlikeli. Tek kalıyorsa özellikle kedi. Bir yere tasmasından takılıp asılı kalıp ölmüş bir kedi paylaşılmıştı facebook da. O günden beri takmıyorum. Zorunluysanız elastik planları tercih edin lütfen. Acil durumda çıkar en azından.

Superisi814
Superisi814

125092

Tasma ucundaki zil ya da künye disinda kalan, bogazina kaciran kediler oluyor.Istemediginiz sonuclarla karsilasma riskini göze almayin derim.Oyun oynamiyor istemiyor sadece.

dezgicavus
dezgicavus

15653

Tasma takmaya alışık aslında 2 ayda 5 kere falan oldu böyle, oyun oynamak için yapıyor sanki arada ama ya ben yokken olursa korkusu var :( bakacağım dediğiniz tasmaya mutlaka, teşekkürler.

alabalik32
alabalik32

13406

Kemer şeklinde deri tasma kullanıyorum bende. Hiç sorun yaşamadım. Çok mu gevşek takıyorsunuz acaba.

sultansbutler
sultansbutler

12552

güvenlik kilidi olan tasma boğmaz bence yanlız bırakabilirsiniz. tasma sıkı ama bekli biraz aşağıdadır olabildiğince olabildiğince yukarı çekin.

cerenruya
cerenruya

5051

Benimki de tasmaya alışık fakat künye veya zil fark etmeden ikisinden de tutup tasmayi çıkarıyor. Kendini boğar korkusuyla takamiyorum

dezgicavus
dezgicavus

15653

Elastik olanı denedim ilk onu aldım hatta, daha fazla dişine taktı. Komple alt çenesine geçiriyor ve çıkaramıyor. O yüzden lastiksiz olanı denedim neredeyse boşluksuz taktım ama onuda geçirmeyi başardı. Kylie safety clik olanlardan aldım, bundan sonra onunla devam edicem en azından bu tip durumlarda açılıyor kendi 😇 cevaplar için teşekkürler

dezgicavus
dezgicavus

15653

Zili ilk baş çıkardım zaten, ilk taktığım tasmının zilini söküp oynadı, zil ve zilli oyuncakları seviyor zaten. Künyeninde demirini değiştirdim, küçük anahtarlık halkası taktım ondan daha sağlam açamaz. Bakalım birde yeni tasma ile denicem, olmazsa mecbur vazgeçicem. Ama apartmana kaçma durumu can sıkıcı :(

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 557 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81957 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR