Kedi Sahiplenmeyi Düşünüyorum

Bkaanbs
Bkaanbs

647 Puan

Merhabalar 18 yaşındayım yarin sınavım var sınavdan sonra yavru bir kkedi sahiplenmek istiyorum. Daha önce birçok hayvan besledim. Tavsan,kaplumbağa, hamster,balik,civciv hatta kurbaga . Kedi ilk olacak. Ona yeterince deger verebileceğimi düşünüyorum kendimden iyi bakarim. Söyleyeceğiniz veya tavsiyeleriniz varsa lutfen yazin.

12 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Öncelikle özel bir cins kedi istemiyorsanız sahiplenmeniz en iyisi olur. Buradan ve diğer sahiplendirme sitelerinden bulabilirsiniz. Barınaktan da sahiplenebilirsiniz.Benim yuva aradığım yavrularım var düşünürseniz. Özel bir cins kedi istiyorsanız kesinlikle petshop tercih etmeyin. Çok iyi profesyonel kedi ırkı yetiştiricileri var. Onlardan alabilirsiniz. Size iyi bir yetiştirici bulmanızda yardımcı olabilirim özel cins bir kedi istiyorsanız.
Birde Kedili Bir Hayat bloğunun özellikle"Hangi Mama ?" bölümünü okumanızı ve blogu takip etmenizi öneririm. Çok yararlı ve doğru bilgiler içerir.
Kedi bakımına gelirsek kediler çok fazla eğitilemeyen,çok farklı karakterlere sahip olabilen canlılardır. Sahiplendiğiniz kedide aradığınız karakter özellikleri varsa buradaki sahiplendirme sitelerinden istediğiniz özelliklerdeki bir kediyi bulabilirsiniz. Özel bir cins istiyorsanız yetiştiriciye sorarak istediğiniz özeliklere sahip bir yavru bulabilirsiniz.Karakter haricinde alerji yapmama vb. özelliklere sahip bir kedi istiyorsanız cins kedi sahiplenmeniz daha iyi olur.
Kediniz evin içinde özgürce gezmeli ve güvenliğe dikkat etmelisiniz. Bu yüzden camlarınızda sineklik olmalı,balkonunuzda koruma ağı vb. olmalı kesinlikle.
Kedinizin beden ve psikolojik sağlığı için onu kısırlaştırmanız en iyisi olur.
Kedinizin sağlığı için dönem dönem vitamin kullanmanız çok iyi olur. Bunun hakkında ben Beaphar Top 10 ve Natur vitta c kullanıyorum. Sahipleneceğiniz kedi yetişkin ise kullanılabilirsiniz. Yavru kedi için gimcat baby pastle veya beaphar junior pastle kullanabilirsiniz.
Birde iyi bir veteriner bulmanız çok önem taşıyor. Burada bununla ilgili kedi sahibi arkadaşların soru sorup bulunduğunuz şehirdeki kedi sahibi arkadaşların memnun olduğu bir veterineri seçebilirsiniz.
İhtiyaç listesine gelirsek
"Hangi mama " bölümüne uygun kaliteli marka bir kuru mama. Şunlar olabilir,
Brit Care,N&D,Acana,Now,Go. Uygun ücretli isterseniz Profine,Matisse,Brit Premium olabilir.
Yaş mama olarak kaliteli markalar:Brit care,Chef's Choice,Naturea,Gimcat,Schesir,Sapphere önerebilirim.
Kum kabı,büyük geniş olabilir. Kapalı olarak Moderna Flip
Mama ve su kabı. Metal yada seramik ve ayrı olmalılar. Plastik kanserojen madde üretebiliyor ve sağlıklı değil. Ayrı olması bazı kediler suyu mamanın yanındaysa az içer ve su ve mamanın karışmaması için ayrı olması en iyisi.
Tırmalama tahtası,bazı kediler kullanmak istemiyor. Almak isterseniz çok katlı ve yuvalı modeller birçok ihtiyacı karşılamak için ideal.
Taşıma kabı.Havadar ve geniş olmalı. Plastik veya kumaş olarak alabilirsiniz.
Ödül maması almak isterseniz marka olarak Gimcat,Trixie,Profine önerebilirim.
Oyuncak olarak ilk etapta kedinizi yanından çok fazla oyuncak almanızı önermem çünkü kediler oynamayıp bırakabiliyor. Almak isterseniz kedi oltaları enerji atımı ve eğlence için birebir. Benim kedimde kullandığım olta şu http://www.*******.com.tr/3-u-1-arada-xxl-kedi-oltasi Çok kaliteli ve 3 farklı ucu var ve sopa uzunluğu çok iyi. Oturduğunuz yerden kedinizle yorulmadan oynayabilirsiniz.
Umarım yardımcı olmuşumdur. Başka sormak istediğiniz sorularınız varsa yardımcı olabilirim

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Yeterli durumunuz var mı? Siz de durumum yok, kedimin aşılarını yaptırmasam olur mu diyenlerden olmayın sonra

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

*kedinizi tanımadan çok fazla oyuncak almanızı önermem.

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Kedi bakmak dünyanın en güzel hissi herhalde cana yakın olup ve aynı zamanda da evin sahibi kendileriymis gibi hallerle oldukça sevimliler duyguları sezinliyorlar ve ona göre davranıyorlar kızım moralimin bozuk olduğunu anlayınca kendini bana sürtüyor yada kucağıma geliyor dünyanın en iyi tesellisi herhalde sahiplenmeniz çok doğru ve güzel bi karar satın almak bir canın parayla satılması doğru değil çünkü küçük dostlarımızı almaya para değil sevgi yeterli eğer aldıktan sonra aklınıza takılan bisiy olursa sorabilirsiniz zaten dollfacepersian çoğu şeyi açıklamış:)

Bkaanbs
Bkaanbs

647

Oncelikle yorumlarıniz için teşekkürler. Durum açısından bir sıkıntım yok. Evimizde sineklik var. Ama biri 3 yasinda ve digeri 14 yasinda iki kardeşim var. Sahiplenmekteki tek cekindigim şey bu. Ben evde yokken ne olur diye cekiniyorum

Bkaanbs
Bkaanbs

647

Oncelikle yorumlarıniz için teşekkürler. Durum açısından bir sıkıntım yok. Evimizde sineklik var. Ama biri 3 yasinda ve digeri 14 yasinda iki kardeşim var. Sahiplenmekteki tek cekindigim şey bu. Ben evde yokken ne olur diye cekiniyorum

ndntmert
ndntmert

1742

köpek daha iyi

14 yaşında vefat eden köpeğimden sonra 2012'den beri barınaktan sahiplendiğim köpek kızımla yaşayan biri olarak ve son 2 aydır da evde 1 anne 5 bebek kedi büyütmüş biri olarak köpek bakmanın çok daha zor olduğunu söyleyebilirim. Özellikle de köpeğinizin eve çiş kaka yapmasını istemediğiniz için sabah akşam onu gezdirmeniz gerekeceğini düşünürseniz. Evdeki 5 minnoştan 2'sini çok yakın iki arkadaşım aldı. Yaşamayacaklarını düşündüğü en küçük olanları idi şimdi pehlivan gibi oldular. 1 kızımızı da bir başka arkadaşım sahiplenecek. Başka bir kıı olduğu için yine kız tercih etti. Geriye 2 oğlan kaldı. Biri pek hareketli. diğeri biraz daha az hareketli. Ankara içi sahiplendirmeyi umuyorum ki sonra da anneyi kısırlaştırabileyim.

Bkaanbs
Bkaanbs

647

Ben zaten kopek düşünmüyorum . Kedi icin yazmıştım

pongul
pongul

113342

iç dış paraziti yapılmış olsun ya da alır almaz İLK işiniz bunu yaptırmak olsun. çok önemli.

pongul
pongul

113342

iç dış parazit dediğim bir aşı türü. karma aşı ile aynı anda yapmasınlar sakın bazı vetler bunu deniyor. bağışıklığı için de immunzinc şurup ya da aminosol alıp iğnesiz şırınga ile bir hafta kadar 0.5 ya da 1 cc verin.

Bkaanbs
Bkaanbs

647

Sahiplenince tabiki bunlari da yapacağım teşekkürler

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1126 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR