4 Aylık Köpeğimi Isırma Ve Atlama Huyundan Nasıl Vazgeçireceğim?

merveandac
merveandac

1911 Puan

2 gün önce çocuklu bir aileden 4 aylık erkek golden retriever sahiplendik . 1 aylıkken satın almışlar ve muhtemelen büyüdükçe hevesleri geçmiş sokağa gitmesini istemedik ve biz sahiplendik. Aldıklarından itibaren köpeği ısırarak oyun oynatmaya ellerini ağzına sokmaya ve haşin şekilde sevmeye alıştırmışlar tek bir odaya kapatmışlar evdeki 2 kişiden başka kimseyi görmemiş ve o evden başka hiç bir yere gitmemiş. İnanılmaz enerjik oyuncu bunlar bizim için sorun değil fakat üstümüze atlamaktan vazgeçmiyor biliyoruz dişleri kaşınıyor fakat oyuncaklardan çok el ayak ısırma meyilinde. İnternetten okuduğumuz yönde olumsuz komut ve elle uyarma denedik oyun oynadığımızı zannedip daha sert atlıyor ve ısırıyor. Otur komutunu az çok dinliyor canı istediği zaman gün içinde serbest yatacağı zaman kendi geniş kulübesine götürdüğümüzde ve içerdeyken otur komutunu dinliyor sakinleşiyor ama çıkarınca sorunlar yine başlıyor tasma takmamızda çok zor oldu taktık alışması için boynunda hala ve sevmemize izin vermiyor ancak 2-3 saatlik oyun eğlence yorgunluk sonrası yattığında maksimum 5 dk. sevebiliyoruz onun dışında dokunduğumuz an ele atlama peşinde pazar günü son aşısını olacak gezdirmeye başlayacağız ama bu sorunu çözmeden gezdirmeyede başlayamam sizce sorun enerjisini yeterince atamaması mı lütfen yardımcı olur musunuz şimdiden teşekkürler.

15 CEVAP

Melikedem
Melikedem

1796

Aynı sorun benim ufak kızımda da var. Diş çıkarma döneminde olduğu için yapıyordur dedi veteriner. Umarım ısırma huyu devam etmez..

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Pres kemiği çok seviyorlar, işe yarar

Cotontzu_Siri
Cotontzu_Siri

127155

Isırmak için ağzını açtığında sakineüce elinizle ağzını kapatıp şşşşşş diyin, sakinleşecektir

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Başka bir köpekle oynayarak enerjisini atabilir bence. Bir köpeğin köpek arkadaşları olması gereklidir ayrıca. Çevrenizde köpek sahibi olanlar yoksa köpek parklarında iyi huylu bir köpeği olan biriyle tanışıp düzenli olarak köpeklerinizi bir araya getirebilirsiniz

merveandac
merveandac

1911

Mesaj hatası vermiş kusura bakmayın 2 kez yazmış oldum umarım en kısa zamanda çözebiliriz sorunumuzu tekrar teşekkür ederim cevap veren herkese.

merveandac
merveandac

1911

Atlamaya yeltendiğinde hafif ittirip sabit sesle hayır diyoruz dahada hırslanıyor sert atlıyor ısırırkende elimizi çekmeyelim o dilediğince kemirsin sorun yok ama bir kez çektiğimizde diş geçirmeye çalışıyor tek korkumuz süt dişleri döküldükten sonrada bu alışkanlığının kalması press kemik yöntemini denemeye başlayacağım yarın sanırım sorun temel eğitimden ziyade diş sorunu teşekkür ederim cevaplar için başka fikri olanlar varsa nacizane bilgilendirirlerse çok sevinirim.

merveandac
merveandac

1911

Birde yukarıda yazdıklarım doğrultusunda elden ödül vermek konusunda fikir verenler olursa minnettar kalırım sizce önce bu kaşıntı sorununu çözüp ödülle eğitime başlamak daha mı mantıklı olur? Çünkü onunla aynı hizaya geliyor olmamız bile kafamıza çıkmak istemesi için bir neden birde ödülü elden vermeye çalıştığımızda ödülden çok parmaklarımıza odaklı oluyor :)

merveandac
merveandac

1911


Aynı sorun benim ufak kızımda da var. Diş çıkarma döneminde olduğu için yapıyordur dedi veteriner. Umarım ısırma huyu devam etmez..
Peki ısırma ve atlama sorunu devam ederken siz gezdirme işini nasıl yapabiliyorsunuz pazar günü son aşısını olduktan sonra bizde artık evde ve bahçede oynaması dışında gezdirmeye alıştırmak istiyoruz ama olası tehlikeler yüzünden tereddütlüyüz.


merveandac
merveandac

1911

Pazar günü aşı olmasını bekliyoruz dışarı çıkarabilmek için bu aşısından sonra ilk kez yıkanacak ve ilk kez dışarı gezmeye çıkacak bizde günlük gezmesi dışında her haftasonu köpek parkına götürmeyi planladık yeter ki ısırma ve atlama sorununu aşabilelim çünkü olası tehlikeleri düşünmek zorundayız. Şimdilik biz bize yormaya çalışıyoruz onu oyun oynayarak koşturarak tabi bi köpek arkadaşı kadar yoramayız ama pazara kadar böyle.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Düzenli olarak köpek parkına gitmeniz çok iyi olur. Şu videolar atlama ve ısırma sorununa yardımcı olabilir belki.https://m.youtube.com/watch?=OSL4tOmyUbo
https://m.youtube.com/watch?v=DSNvkebcUZ4
Kral Köpek Ailesi bence eğitim konusunda çok iyi. Videoları izlemenizi tavsiye ederim. Birde isterseniz sormak istediğiniz sorularınız olduğunda İnstagram, Facebook adreslerinden veya telefon numaralarını arayıp sorabilirsiniz

merveandac
merveandac

1911

Uzun zamandır takip ediyoruz zaten onları :) Çağrı abinin önerilerinide dinledik ilk mesajlarda belirtmiştim olumsuzluk komutu ve dokunmanın bizim dostumuzda işe yaramadığını aksine oyuna dahada teşvik oluyor sorularımızı onlarada sorduk müsait olduklarında dönerler diye düşünüyoruz yinede teşekkür ederiz tavsiyeniz için.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merveandac
Onlardan haberdar olup yardım almanız çok iyi olmuş. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz

merveandac
merveandac

1911

Uzun zamandır takip ettiğimiz bir kanal hatta ilk kanallarını açtıklarından beri takip ederiz kendilerini :) İlk mesajlarımda belirtmiştim olumsuz komut ve dokunma bizim dostumuzda oyuna daha çok teşvik ediyor dolayısıyla Çağrı abinin önerilerinide denedik sorularımızıda sorduk müsait olduklarında döneceklerini düşünüyoruz yinede tavsiyeleriniz için teşekkür ederiz şuan tek beklentimiz ısırma ve sıçrama sorununu düzenli egzersiz ve zamanla çözebilmek daha sonra sosyalleştirmeye gönül rahatlığıyla devam edebileceğiz.

yassoark
yassoark

5

baya uzun bir süre olmus ama merve hanım sorunu nasıl çözdünüz ?

Akilemre
Akilemre

590

kesinlikle ısırmayı denediğinde kemik verebilirsiniz oyuncak verebilirsiniz yada ona komut olarak hayır diyebilirsiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 7662 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR